20. mája 2024

52%-Kde bol a čo robil počas volebnej soboty zvyšok Slovenska?

0

52%-Kde bol a čo robil počas volebnej soboty zvyšok Slovenska?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Druhé kolo prezidentských volieb bude o voľbe istej straty suverenity alebo šancou, že kandidát dvoch koaličných strán neuhne, či dokonca neprezlečie kabát. Výsledky skresľuje volebná účasť, ktorú na 52% za celé Slovensku zdvihol najmä Bratislavský kraj. Kde bol a čo robil počas volebnej soboty zvyšok Slovenska?

O dva týždne, ak sa nepodarí mobilizácia voličov pre Petra Pellegriniho, tak Ivan Korčok, ktorý reálne názormi pokrýva menšinu obyvateľov, bude prezidentom a do Paláca vojde v suchej košeli.

Výsledky sú v nemalej miere skreslené, nakoľko nemálo voličov bralo prvé kolo ako zbytočnosť, ktorej netreba venovať ani pár minút vo volebnej miestnosti. Výsledky zároveň skresľujú okresy, v ktorých sa situuje maďarská menšina, v dvoch okresoch dokonca Krisztián Forró vyhral. Forróových 66-tisíc hlasov z prvého kola sa môže zdať marginálnych, ale v okresoch Komárno a Dunajská Streda bola mimoriadne nízka účasť 33,68% a 36,5%, pričom Forró už pred prvým kolom povedal, že jeho voliči a maďarská menšina Koročka voliť nebudú.

Korčok ovládol Bratislavský a Trnavský kraj zvyšok krajov poznačených nízkou účasťou s miernou prevahou zvíťazil Pellegrini. Korčok oznamuje, že pred druhým kolom bude mobilizovať, ale koho? Maďarskej menšine treba pripomenúť, že práve keď bol Korčok ministrom zahraničných vecí vzťahy s Maďarskom reálne ochladli, dokonca neexistovali, to nebol marketing ako dnes akože naštrbené vzťahy s Českom. Korčok bol voči Maďarsku mimoriadne arogantný, čo by pokračovalo aj z pozície prezidenta. Voličov Štefana Harabina, ktorému budem venovať osobitný komentár, tiež nemá ako presvedčiť, najmä ak Harabin považuje súčasnú vládu za pronárodnú a Korčok je proti nej!

Mobilizácia voličov je reálna najmä v prospech Petra Pellegriniho, stačí, aby išli k urnám tí, čo zostali doma. Rokovania s bývalým cigánskym barónom Igorom Matovičom, o ktorých Korčok hovorí, sú prejavom zúfalstva. Matovičových 49-tisíc voličov v prezidentských voľbách sú jeho veriaci, nie politicky uvažujúci voliči, väčšina z nich do druhého kola ani nepríde, tí čo ešte nestratili rozum úplne (sic!) Korčoka volili už v prvom kole a osadám už 500 eur sľúbiť nebude mať kto, lebo by najskôr musel vyplatiť dlh z parlamentných volieb.

Agresívna kampaň, na ktorú Korčoka vyzývajú jeho roztlieskavači v médiách, môže byť kontraproduktívna, najmä pri pohľade do kalendára, kedy počas Veľkonočných sviatkov chcú mať ľudia od politiky pokoj.

Voľba v druhom kole je medzi istou záhubou Slovenska a šancou zachovania suverenity, nehovoriac už o zapojení a nezapojení sa do vojny. Žiadne menšie zlo a podobné nezmysly, ale nádej zachovania Slovenskej republiky na mape Európy, a to nielen tej politickej…

Roman Martiška FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *