20. mája 2024

Video-Ivan Ševčík: Ľudia nám vyčítajú, že zmeny sa dejú pomaly

0

Ivan Ševčík: Ľudia nám vyčítajú, že zmeny sa dejú pomaly


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


V súčasnom politickom dianí na Slovensku sa odohráva množstvo udalostí, ktoré majú významný dopad na spoločnosť. Rozprava s poslancom NR SR generálom Ivanom Ševčíkom odhalila rôzne aspekty týchto udalostí, vrátane legislatívnych návrhov ovplyvňujúcich mimovládne organizácie a verejnoprávnu televíziu RTVS. Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) je ďalšou záležitosťou, ktorá vyvoláva diskusie o budúcnosti právneho štátu a boja proti korupcii. Situácia v policajnom zbore a reorganizácia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sú príkladmi výziev, s ktorými sa bezpečnostné zložky musia vysporiadať, aby zabezpečili efektívne fungovanie a dôveru verejnosti.

Nezákonnosti v exponovaných kauzách a pomalé tempo ich objasňovania sú znepokojujúce a poukazujú na potrebu zlepšenia justičného systému. Možné podmienečné prepustenie Mikuláša Černáka, ktorý bol odsúdený za vážne zločiny, vyvoláva otázky týkajúce sa spravodlivosti a rehabilitácie. Progresívci v parlamente predstavujú nový prúd v slovenskej politike, ktorý sa snaží priniesť moderné a liberálne hodnoty do tradičného politického prostredia. Diskusia o eurovoľbách je zase príležitosťou pre občanov vyjadriť svoje názory na európskej úrovni a ovplyvniť smerovanie Európskej únie.

Tieto témy sú dôležité nielen pre Slovensko, ale aj pre celú Európu, pretože ukazujú, ako vnútroštátne záležitosti môžu mať širšie dôsledky. Rozhovor s generálom Ševčíkom tak poskytuje cenný pohlaď do dynamiky slovenskej politiky a jej vplyvu na občanov. Je dôležité, aby sa verejnosť zapájala do diskusií a sledovala tieto udalosti, pretože majú priamy vplyv na ich každodenný život a budúcnosť krajiny.

S poslancom NR SR generálom Ivanom Ševčíkom, sme sa rozprávali o aktuálnom dianí v parlamente, návrhu zákona k mimovládkam a RTVS, zrušení ÚŠP, situácii v policajnom zbore, reorganizácii NAKA, nezákonnostiach v exponovaných kauzách a pomalom tempe pri ich objasňovaní, o možnom podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka, progresívcoch v parlamente aj o eurovoľbách.

Rozhovory s Mimi Šramovou/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *