17. mája 2024

Kolíkovej vyvolení sa snažia pustiť na slobodu vraha Černáka

0

Kolíkovej vyvolení sa snažia pustiť na slobodu vraha Černáka


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Aby sme chápali súvislosti s tým, o čom píšeme, že Kolíkovej poskokovia sa snažia pustiť na slobodu masového vraha Mikuláša Černáka.

  • Snaženie o Prepustenie: Článok diskutuje o údajnom pokuse niektorých osôb pustiť na slobodu Mikuláša Černáka, označovaného za masového vraha.
  • Súdne Procesy: Spomína sa JUDr. Anton Jaček, predseda Krajského súdu v Trnave, a zdôrazňuje sa nezávislosť sudcov pri rozhodovaní1.
  • Politické Pripojenia: Článok sa zaoberá údajným dosadzovaním ľudí do výberových komisií ministerkou Máriou Kolíkovou a diskutuje o transparentnosti procesu.
  • Právny Štát a Demokracia: Podčiarkuje sa význam právneho štátu a nezávislého súdnictva ako základných pilierov demokracie.

Kolíkovej veľmi blízka duša požívajúca jej neutichajúcu dôveru, JUDr.Anton Jaček, je doteraz predsedom krajského súdu Trnava, ktorý má takpovediac ,,pod palcom“ aj piešťanský súd, kde sa koná o Mikulášovi Černákovi, vernom podporovateľovi Matovičovho režimu, kde ministerkou ,,spravodlivosti“ bola Mária ,,ktorá ten podvod spáchala“ Kolíková.

V súvislosti s prípadom Mikuláša Černáka, ktorý je označovaný za bossa bossov a odsúdený na doživotie za viacero vrážd, sa objavujú rôzne názory a špekulácie. Mikuláš Černák, ktorý si odpykáva trest v leopoldovskej väznici s najvyšším stupňom stráženia, môže požiadať o podmienečné prepustenie, čo je štandardná procedúra dostupná všetkým odsúdeným po určitom čase strávenom vo väzení[1]. V roku 2023 sa objavili informácie, že riaditeľ väznice odporučil jeho prepustenie, čo je nezvyčajný krok, keďže sa to ešte nikdy žiadnemu na doživotie odsúdenému väzňovi na Slovensku nepodarilo[2].

Čo sa týka JUDr. Antona Jačeka, predsedu Krajského súdu v Trnave, je dôležité poznamenať, že sudcovia sú viazaní zákonom a etickým kódexom, aby konali nezávisle a nestranné[7]. Sudcovia sú povinní rozhodovať na základe dôkazov a platnej legislatívy, bez ohľadu na osobné vzťahy alebo politické tlaky.

V kontexte týchto udalostí je dôležité pripomenúť, že právny štát a nezávislosť súdnictva sú základnými piliermi demokracie. Každý občan má právo na spravodlivý súdny proces a každý prípad by mal byť posudzovaný individuálne, na základe faktov a v súlade so zákonom. Diskusie o prípadoch ako je ten Černákov ukazujú na potrebu transparentnosti a dôvery verejnosti v spravodlivosť a súdny systém.

Príspevok z roku 2021:

MINISTERKA SPRAVODLIVOSTI Kolíková neskrýva, že do výberových komisií dosadzuje svojich ľudí.

Kolíkovej miláčikovia: Ministerka dosadzuje do výberových komisií stále tých istých ľudí!

Za posledný rok ministerstvo vyhlásilo dvadsaťtri výberových konaní – medzi nimi dvadsať na predsedov okresných súdov, dve na predsedov krajských súdov a jedno na predsedu Špecializovaného trestného súdu.

A štatistika?

Z dvadsiatich troch „výberoviek“ sedel vo výberovej komisii dvadsaťkrát (!) sudca Anton Jaček a jedenásťkrát sudca Roman Greguš.

Anton Jaček je dlhoročný predseda Krajského súdu v Trnave, kam by sa mal podľa návrhu novej súdnej mapy presunúť krajský súd z hlavného mesta (*prečo asi, určite nie preto, aby sa posilnila pozicia „Obľúbenca“ pani Kolikovej ).
Mnohí sudcovia už proti tomuto zámeru kriticky vystúpili.

Roman Greguš zase od vlaňajška vedie Krajský súd v Nitre.
Podľa kuloárnych informácií bol jedným zo strojcov novej súdnej mapy, ktorú presadzuje ministerka Mária Kolíková.

V databáze ministerstva spravodlivosti je pritom tridsať mien za ministerstvo a osemdesiatosem za súdnu radu. Desiatky z nich do výberovej komisie nezasadli ani raz!

Prečo ministerka Mária Kolíková dosadzuje do komisií tak často práve týchto dvoch sudcov?

„Z databázy vždy vyberám takých, s ktorými mám maximálnu možnú zhodu v hodnotovom nastavení. Ktorí, ak sa dá, majú aj dlhoročné skúsenosti s riadením súdu. Proces výberových konaní, tak ako som ho svojho času ako štátna tajomníčka nastavovala s ministerkou Žitňanskou, je verejný, transparentný a nie je tu žiadny priestor na politikárčenie,“ tvrdí Kolíková.

Oveľa transparentnejší by však proces bol vtedy, keby boli kandidáti do komisií vyberaní z databázy striedavo alebo náhodným elektronickým výberom.

Keď už totiž niečie meno v databáze figuruje, nemali by byť pochybnosti o jeho čestnosti, odbornosti, neúplatnosti a hodnotovom nastavení.

JNS

Zdroje: https://plus7dni.pluska.sk/domov/kolikovej-milacikovia-ministerka-dosadzuje-vyberovych-komisii-stale-tych-istych-ludi

[1]: https://www.aktuality.sk/tema/mafiansky-boss-mikulas-cernak/ „“
[2]: https://www.startitup.sk/exkluzivne-prepustenie-mikulasa-cernaka-odporucil-sam-riaditel-vaznice-ide-o-historicky-krok-sleduj-proces-online/ „“
[3]: https://www.hlavnydennik.sk/2024/04/25/mikulas-cernak-dnes-cakal-na-verdikt-o-podmienecnom-prepusteni-ako-to-dopadlo „“


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *