17. mája 2024

Súd rozhoduje o Černákovom prepustení na slobodu

0

Foto: SITA/Martin Medňanský


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Právna zástupkyňa občianskeho združenia, ktoré požiadalo o Černákovo prepustenie, tvrdí, že je z neho lepší človek.

O prepustenie Mikuláša Černáka na slobodu požiadalo občianske združenie Reštart – nový život. Dnes v Piešťanoch pokračuje odročené pojednávanie, ktoré má rozhodnúť o jeho ďalšom osude.

Černáka krátko pred 8:00 hod. priviezla na súd eskorta. Bývalý bos podsvetia podľa portálu TV Noviny vyhlásil, že ľutuje svoje činy z minulosti. „Bohužiaľ, nedá sa vrátiť späť moja minulosť a neviem to nejako ovplyvniť,“ povedal.

Ľutuje, čo urobil

„Je mi naozaj ľúto, že som spravil také rozhodnutie, že som vstúpil do štruktúr organizovaného zločinu v 90. rokoch,“ uviedol.

Podľa jeho slov zažíval zlé obdobie, ktoré ho bude prenasledovať až do konca života.

V prípade, že by súd vyhovel požiadavke o prepustenie na slobodu, chcel by pomáhať prepusteným odsúdeným. Okrem toho má v pláne venovať sa mládeží v rámci prevencie pred páchaním kriminálnych činov.

Ako uviedla právna zástupkyňa občianskeho združenia Reštart – nový život, ktoré o prepustenie Černáka žiadalo, v prípade odsúdeného prišlo k pozitívnej zmene.

Mikuláš Černák sa podľa nej venuje charitatívnej činnosti, ktorú financuje zo svojich finančných prostriedkov. Tie mal získať aj počas obdobia, kedy sedel vo väzení.

Časť peňazí daroval onkologickým oddeleniam fakultných nemocníc v Banskej Bystrici, Košiciach a v Bratislave. Zároveň podporil aj sociálne slabšie rodiny na Slovensku.

„Aj tieto skutočnosti a konanie Mikuláša Černáka svedčia o tom, že došlo k výraznej zmene jeho správania a uvedomenia si životných hodnôt,“ myslí si.

Ak by došlo k jeho prepusteniu, svetlo slobodného sveta by uzrel po 26 rokoch. Černák bol v minulosti označovaný aj ako bos bosov.

Na svedomí má okrem iných aj údajného policajného informátora Jozefa Filipa, ktorého zastrelil v septembri 1994, alebo bývalého policajta Gustáva Slivenského, ktorého v marci 1997 viackrát bodol nožom a jeho kumpáni mu odrezali hlavu


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *