19. mája 2024

EUROVOĽBY: NAOZAJ NIE JE KOHO VOLIŤ!

0

ilustračné foto/koláž JNS/kOLABORANTI V EU parlamente

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Úvod ku komentárom pred eurovoľbami – O mesiac opäť navštívime volebné miestnosti a budeme mať za úlohu zakrúžkovať dvoch kandidátov z jednej kandidátky. Na 15 poslaneckých miest do europarlamentu v Štrasburgu kandiduje 24 subjektov, z ktorých väčšina má na kandidátke 15 osôb. Už tieto čísla hovoria, že pôjde voľby s rozumom bez emócie.

A to ich malo byť 25, ale vďaka kandidátke Anne Belousovovej a jej charakteru, ktorému sa budem venovať v ďalšom komentári, kandiduje len spomenutých 24 strán. Vo výsledku voľba s rozumom nebude voľbou Zdravého rozumu Jána Baránka, ktorý, ale urobí mimoriadnu službu Slovensku (nie tomu Matovičovmu, ktoré by už mali komentovať súdy, nie politickí komentátori), že do toho ide.

Mnohí síce túžia po vyprášení PS, ale podobne si zaslúži dostať na frak aj KDH

, ktoré dokonca môže skončiť mimo parlamentu. V “konzervatívno-kresťanskom” spektre, kde úvodzovky sú zámerom, kandidujú tri subjekty KDH, KÚ Anny Záborskej a Baránkov Zdravý rozum, pričom poradie po voľbách by som týmto stranám doprial opačné – Zdravý rozum, KÚ a KDH. Aký je dnes po výkonoch a kotrmelcoch KDH potenciál týchto strán? Možno 12 s prižmúrením oka 15 % a to na konzervatívnu strunu hrajú ešte kotlebovci, Republika a ďalší! Pri troche šťastia si Baránek a jeho družina zaslúži po voľbách potlesk, že aj vďaka nim sa pokrytci KDH nedostali do europarlamentu a Baránek jednu plnú nádrž, aby mohol zhodnotiť výsledok volieb v tradičnej nočnej jazde autom.

Potom je v ponuke skupina strán, ktorej voličské základne môžu byť približné volebnému výsledku z parlamentných volieb 2023 – Smer-SSD, Hlas-SD, SNS a Republika, posledné dve strany majú podobnú taktiku, avšak Republika má pred júnovými voľbami navrch. Republika spojila nespojiteľné a ide do eurovolieb so sloganom “voľte vlastnencov”, pričom tu je 15 osôb a 4 rôzne názory na Brusel. V SNS kandidátku odflákali a vyzerá, že úlohou ministrov a poslancov je poslať preč Andreja Danka zo Slovenska a mať pokoj. A tak vie volič poraziť PS voľbou dvoch strán Smer-SSD a Hlas-SD, žiaľ, doterajšia dvojtvárnosť týchto ľudí môže byť problém, ale stále pre menšinu, keďže voličská základňa práve Smeru a Hlasu sa nemení a nesklame je verná.

Suma sumáru v týchto voľbách, kde sa volí 15 zástupcov naozaj nie je koho voliť od srdca, ale vybrať si treba, inak tam pošleme 7 až 9 hojsíkovcov a wiezikovcov, ktorí možno hlasujú podobne ako napr. Monika Beňová, ale tá nikdy nenapísala rezolúciu proti Slovensku…

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *