2. júla 2024

O nevedkoch (1.časť), o kauze “Rozuzlenie”

Savenna Monteloup TG O nevedkoch (2.časť) článok o kauze “Rozuzlenie”

Zdielajte

Savenna Monteloup TG
O nevedkoch (1.časť) článok o kauze “Rozuzlenie”, kde sa diskutuje o nepravdivých informáciách šírených osobami z prostredia SIS a ich vplyve na vyšetrovanie:

Súčasťou kauzy Rozuzlenie bola pozoruhodná výpoveď jedného čurillovca, nazvime ho Nevedko 1, ktorý sa odvolával na svoje zdroje z prostredia SIS.


Nevedko 1 v Rozuzlení tvrdil, že sa so zdrojmi z prostredia SIS stretával, tajne si tieto stretnutia nahrával a získaval tak informácie, o ktorých vypovedá. V rámci svojej výpovede popísal jedno nové oddelenie v SIS a menoval aj nejakých údajných príslušníkov SIS.

Lenže boli to bludy.

Zdroje Nevedka 1 z prostredia SIS boli zjavne nízko postavené osoby bez prístupu do nového oddelenia, ktoré porozprávali chodbové reči a aj úplné ptákoviny. Nové oddelenie v SIS skutočne vzniklo.Jeho náplňou však bola úplne nová činnosť, ktorá sa ani vzdialene netýkala polície alebo vyšetrovaní, ale reflektovalo nové, moderné potreby tajných služieb.

Namiesto toho, aby za také moderné oddelenie vedenie SIS neoficiálne pochválili, stálo toto oddelenie Aláča hlavu.

Policajti môžu pri svojej práci využívať osoby konajúce v prospech Policajného zboru, ale má to svoje obmedzenia. Osobou konajúcou v prospech Policajného zboru nesmie byť siskár.Takéto ustanovenie je v zákone preto, aby nevznikali vojny v policajných zložkách.

Lenže morálne kompasy a dodržiavanie zákonov… no však viete…

Nevedko 1 si vypočul chodbové reči a aj s ptákovinami ich zaniesol čurilám, ktoré si tie info neoverili tiež. A mohli. Stačilo na to napísať dožiadanie. Nevedkovia teda informácie zo SIS mohli získavať zákonným spôsobom, napríklad dožiadaním… ale nie porušovaním zákona alebo zneužívaním právomocí tak, že si zohnali informátorov, ktorých im zákon zakazuje.

A tak na nich bolo podané trestné oznámenie. Trestné oznámenie tvrdilo, že Nevedkovia vyťažovali siskárov a info od nich používali na nezákonné obvinenie Vladimíra Pčolinského.

Vyšetrovateľ tohto údajného skutku Nevedkov sa zahral na nevedka tiež a prijal argumentáciu čurillovcov, že Pčolinského predsa nevyšetrovali…

Pri tom v tíme Nevedka 1 vyšetrovali síce len Jána Káľavského a to viedlo ku kauze Rozuzlenie a teda k obvineniu Pčolinského a zadržaniu Aláča, ale až tak ďaleko to vyšetrovateľ radšej nedomyslel a ostal pri floskule, že sa Pčolinskému predsa nič nestalo, tak čo chce…

Pčolinskému za Rozuzlenie hrozilo XY rokov a nevinnému Aláčovi to hrozí ešte aj dnes.

Snáď si slepý vyšetrovateľ všimne aspoň fakt, že Káľavského tento týždeň obvinili v kauze Rozuzlenie, aby ho po čase zase zbavili obvinenia, lebo obviňovať nezákonne občanov sa nemá. (To nie je vtip. To je konštatovanie faktov.)

Napriek tomu, že v podstate celé Rozuzlenie je o tom, že Pčolinský a Aláč mali zneužiť tajnú službu na konanie proti chráneným čurillovcom, tak zrazu podľa NAJNOVŠÍCH výpovedí čurillovcov v najnovšom vyšetrovaní medzi čurillovcami niet toho, kto tie „info“ zo SIS získal a niet toho, kto tie info zo SIS vyniesol.

Čurillovci vlastne ani nevedia odkiaľ „info“ mali, ale tvrdia, že nie priamo zo SIS.

Nevedkovia čurillovci najnovšie ani netušia mená alebo prezývky svojich kontaktov z prostredia SIS… rozhodne si ich nepamätajú… a ak si ich aj vôbec zapísali, tak zoznam kontaktov Nevedka 1 skartovali (!!!) na inšpekcii, takže smola.

Vyšetrovateľa vôbec nezaujímalo, ako si Nevedkovia s osobami z prostredia SIS dohovárali stretnutia, keď na nich Nevedko 1 ani nemal kontakt… Zrejme telepatiou. Občas premýšľam, či Nevedkovia nezablúdili na záhradu niektorého z uzavretých nemocničných oddelení a nevyťažovali tamojších pacientov.

Hlavný čurillák alias Nevedko 2 síce v Rozuzlení doslova vypovedal, že mal info, že operatívci NAKA mali svoje zdroje PRIAMO (!!!) v SIS, ale najnovšie neplatí ani toto jeho svedectvo… lebo tento Nevedko 2 vlastne nevie, či mali operatívci v SIS zdroje… zamýšľa sa (veľmi správne) nad tým, či tam vlastne operatívci vôbec môžu mať svoje zdroje… a že on sa za 20 rokov svojej praxe nikdy nikoho nepýtal, kde pracuje.

Zopakujem poslednú pasáž pre jej lepšie precítenie: „Elitný“ vyšetrovateľ NAKA vypovedal, že sa za posledných 20 rokov nikdy nikoho neopýtal, kde pracuje Vyšetrovateľ trestného oznámenia tieto výhovorky Nevedkov prepísal do rozhodnutia o odmietnutí trestného oznámenia a vôbec sa neunúval popremýšľať, či je naozaj hodnoverné, že JUDr. Nevedko 1 nevedel, že sa podľa zákona info o tajnej službe nesmie získavať a zhromažďovať takýmto (nezákonným) spôsobom. Stačilo, že chudák Nevedko 1 vypovedal, že to nevedel, a tak sa podľa vyšetrovateľa vlastne nič nestalo.

Neznalosť zákona chlapcov od čurillovcov ospravedlňuje.

Podotýkam, že Pčolinského pri tom stíhajú za prezradenie utajovanej skutočnosti, lebo mal čosi prezradiť svojmu podriadenému v tajnej službe.

Takže keď o utajovanej info v tajnej službe jedná riaditeľ s jej príslušníkom, viazaným mlčanlivosťou voči tretím osobám, je to vraj trestné (nie, nie je), ale keď čurillovec získava “info” z tajnej služby nezákonným spôsobom a rozpráva to kade tade, tak to trestné nie je, lebo on nevedel, že to nemá robiť. Cvokhaus.

Takže s určitým nadhľadom možno skonštatovať, že trestné oznámenie na Nevedkov zamietli, lebo Nevedkovia nič nevedia o zákone o utajovaných skutočnostiach.

Kontakty na informátorov sa skartovali a čurillovci vlastne poriadne nevedia ani odkiaľ sú ľudia, s ktorými hovorili, lebo na také detaily sa pri vyšetrovaní už 20 rokov naša „elita“ z NAKA ani nepýta…

Savenna Monteloup TG


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *