20. mája 2024

Koniec ÚŠP – Hodina pravdy. Zhrnutie kauzy Rozuzlenie

0

Takto teda umlčali a zničili kariéru JUDr. Michala Aláča, PhD. A on mlčí, lebo inak by skončil v cele pre kolúzne správanie.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Keď už nám dnes skončil Úrad špeciálnej prokuratúry, dovolím si zhrnúť kauzu Rozuzlenie, v ktorej mali svoje záujmy páni Lipšic, Kysel, Harkabus, Repa, Šúrek a D. Mikuláš a čo všetko na tejto kauze nesedí… tento krát z pohľadu Michala Aláča.

Ide do značnej miery o zhrnutie mojich predchádzajúcich článkov, ale nájdete tu aj zopár noviniek.

Aláča vinia z toho, že správou SIS pred parlamentom manipuloval verejnú mienku proti morálnym kompasom a že to robil na príkaz Pčolinského a pána X.

Aláč ale správu vypracoval na základe zadania od Národnej rady Slovenskej republiky a teda to bola jeho pracovná povinnosť.

Prečo ho tým poverili? Lebo najskôr Aláčovi Heger prikázal usporiadať tajné stretnutie desiatich najvyšších o informáciach o manipulovaní vyšetrovaní, ale niektorí politici to vykecali v médiách rovno s propagandou, že SIS klame. Zaujalo to poslancov parlamentu a tak Aláč dostal zadanie predniesť parlamentu Správu SIS, čo aj urobil.

Správu NIKDY neodtajnil, takže sotva mohlo byť jeho cieľom „manipulovať verejnosť“ tajnou(!) správou. Mimochodom… správu v skutočnosti vyniesol niekto z poslancov.

Aláč nikdy nepotvrdil autenticitu uniknutej správy, aj keď sa o to novinári snažili vo veľkom. Táto jeho profesionalita a mlčanlivosť mu teraz v kauze Rozuzlenie zachraňuje krk.

Predstavte si, že viete, že Vám zavreli šéfa SIS na základe zmanipulovaného vyšetrovania… Viete, čo sú čurillovci a ich kajúcnici zač a čoho sú schopní.

Médiá, Lipšic, Kolíková a Zastavme korupciu na Vás roky útočia klamstvami, že ste nedôveryhodný zločinec a melú o prekračovaní červených čiar a temných silách a Vy musíte profesionálne mlčať aj keď poznáte pravdu do detailov.

A takto žijete roky, kým okrem ohovárania a permanentnej snahy Vás odvolať riešite bezpečnosť štátu v čase vojny na Ukrajine a množstva uprchlíkov, medzi ktorými sem tam zachytíte teroristov.

A keď v čase vojny nejakého pro ruského špióna chytia, špeciálna prokuratúra mu namiesto XY rokov dohodne podmienku a médiá rovno varujú jeho kolegov zverejnením jeho videa.

Ďalších špiónov nedovyšetrovali na ÚŠP do dnes, že, pán Lipšic?

Šialené…

Takže Aláč od začiatku až do konca jednal na základe legitímneho nariadenia od predsedu vlády Hegera a od parlamentu. Nikdy nekonal na vlastnú päsť a zjavne nekonal na príkaz šéfa zločineckej skupiny. To by tým šéfom zločineckej skupiny musel byť totiž Heger.

(Linky na články potvrdzujúce tieto fakty prikladám do komentov.)

Utajený svedok (citovaný v Rozuzlení) si podľa jeho slov pri čítaní Správy SIS uvedomil, že podľa jeho poznatkov správa JEDNOZNAČNE vychádza z odpočúvania osoby Peter P.

Je fajn, že konečne niekto ďalší z vnútra SIS oficiálne POTVRDIL, že obsah správy SIS vychádzal JEDNOZNAČNE z REÁLNEHO obsahu odposluchov.

Pán Utajený svedok nehovorí nič o tom, že by si správa vymýšľala a že k manipulovaniu vyšetrovaní nedošlo.

Práve naopak:

Na základe jeho poznatkov (správa) JEDNOZNAČNE vychádzala z ITP (teda z odposluchu) osoby Peter P.

Je teda záhadou, prečo ďalej vyšetrovanie Aláča predstiera, že SIS nemala objektívne získané informácie o manipulovaní vyšetrovaní a že si ich len vymýšľala, aby kazila povesť elitným vyšetrovateľom.

Veď ešte aj ich vlastný utajený svedok potvrdil (!), že také informácie z odposluchu tajná služba objektívne získala a napísala o tom správu.

Podľa Ústavy SR každá štátna inštitúcia môže robiť len to, čo jej povoľuje zákon.

Žiadny zákon nestanovuje, že SIS má získavať DÔKAZY a nebodaj ich ešte aj nejak hodnotiť.

SIS pracuje s informáciami. Bodka.

S DÔKAZMI v tomto štáte pracujú len orgány činné v trestnom konaní a k nim SIS nepatrí.

Je teda úplne absurdné, keď vyšetrovateľ „elitnej“ NAKA obviňuje SIS z nesprávneho hodnotenia dôkazov (!).

Vyšetrovateľ Správu SIS nevidel, lebo si ju celé mesiace nedokázal správnym spôsobom vypýtať od SIS.

Najskôr žiadal neexistujúci dokument.

Potom znovu žiadal neexistujúci dokument.

Potom konečne žiadal ten správny dokument a SIS vtedy ešte pod vedením Aláča (!) mu ho samozrejme poslala.

No ale než teda Správu SIS videl, rovno v obvinení Aláča vyjadril svoje presvedčenie, že je tendenčná a spísaná neobjektívne a že dôkazom je aj to, že mu SIS správu NECHCE dať. No chudáčik vyšetrovateľ…

Lenže Generálna prokuratúra sa na to pozrela a milému vyšetrovateľovi odpísala, že toto jeho jednanie vyznieva ako MANIPULOVANIE vyšetrovania, z ktorého viní paradoxne obvinených, teda aj Aláča, ktorý mu tú správu odoslal OSEM dní pred svojim obvinením.

Aláč po zatknutí Pčolinského zriadil Komisiu riaditeľa SIS na interné prešetrenie aktivít Pčolinského. Nedal tam údajných členov svojho gangu, ani ľudí, ktorých priviedol do SIS Aláč alebo Pčolinský. Dal tam výhradne dlhoročných skúsených spravodajcov. Takto by predsa člen gangu neriskoval svoje odhalenie…

Takto jedná korektný šéf tajnej služby. V Rozuzlení túto Aláčovu komisiu ani jej závery samozrejme nik z morálnych kompasov radšej nespomína. Komisia totiž došla k záveru, že Beňa o okolnostiach zrušenia odposluchu mobilu Zora K. klame a Pčolinský je bez viny.

Aláč dva týždne po zatknutí Pčolinského „zlikvidoval“ posledného člena svojej organizovanej skupiny, ktorý bol na slobode, teda Káľavského, a to tak, že na jeho prepojenie s podozrivou osobou od takáčovcov upozornil písomne zákonných príjemcov. A tak je skupina z Rozuzlenia prvá organizovaná skupina v histórii, ktorá iniciatívne zlikvidovala samú seba.

Nemal by náhodou ochranu chráneného oznamovateľa dostať Aláč?

V Rozuzlení obvinili päť ľudí, ktorí sa ani len navzájom nepoznali a nepoznajú, že sú zločineckou skupinou, ktorá spĺňa tieto parametre:

· vertikálna organizačná štruktúra s formálnymi znakmi nadriadenosti a podriadenosti (štruktúrovanosť),

· sofistikované riadenie,

· dlhodobá a strategická činnosť,

· kontrola zložiek skupiny a spätná väzba na vyvodenie dôsledkov a opatrení pre jej ďalšiu činnosť do budúcna,

· plánovanie za účelom efektívneho dosahovania cieľa,

· stálosť a prísne dodržiavanie pravidiel.

Aby bolo jasné, o kom sa bavíme. Ide stále o skupinu, kde sa ľudia viac nepoznajú ako poznajú. Nikdy sa nemohli všetci naraz stretnúť.

Skupinu si podľa obvinenia založili najneskôr v roku 2016, čo je celkom magický rok podľa vyšetrovateľa, lebo síce nevie kde, kto, kedy a ako tú skupinu založil, ale vie s istotou, že najneskôr v roku 2016 založili skupinu, ktorá bude manipulovať verejnú mienku o vyšetrovaniach prípadov, ktoré sa začnú vyšetrovať až v 2021 roku a ktoré sa v 2016 ešte ani nestali, pričom na toto marenie vyšetrovania sa táto skupina, ktorá sa má vyznačovať dlhodobou a strategickou činnosťou a sofistikovaným riadením ZAKTIVIZOVALA na prelome rokov 2020/2021, teda v čase, keď ešte žiadne prípady vyšetrované neboli.

To je sofistikovanosť ako hovädo.

Pre pomalšie chápajúcich a špeciálnu prokuratúru to vysvetlím trocha jednoduchšie:

2016 – vznik sofistikovanej skupiny vyznačujúcej sa dlhodobou a strategickou činnosťou

2016 – 2020 – nerobili nič. Ani trestnú činnosť. Proste sofistikovane, dlhodobo a strategicky nerobili nič.

Prelom rokov 2020/2021 – Podľa vyšetrovateľa sa zaktivizovali. Bodka. Nerobili nič.

Prosím Vás, ako vyzerá také „zaktivizovanie sa“, pán prokurátor?

Mali iniciačný rituál, vyfajčili fajku mieru alebo čo také sa udialo, že sa 5 ľudí, z ktorých sa väčšina navzájom ani nepozná, ZAKTIVIZOVALO?

2021 – zaktivizovaní čakali na postriežke, kedy sa niekde začne niečo vyšetrovať, aby ohovárali vyšetrovateľov a marili vyšetrovanie. Museli dokonca chvíľu čakať, lebo sa nikde nič nedialo. Ale keďže na túto chvíľu podľa vyšetrovateľa NAKA a špeciálnej prokuratúry čakali nečinne už 5 (!!!) rokov, tak tých pár mesiacov ešte v kľude počkali…

Logické? Podľa morálnych kompasov a Úradu špeciálnej prokuratúry áno.

A navyše si nikto nelámal hlavičku tým, že Pčolinský mal byť v riadiacej pozícii voči Aláčovi a mal ho sofistikovane riadiť, pričom mali byť dodržiavané prísne pravidlá.

Tomu verím… lenže tie prísne pravidlá nedodržiaval Aláč, ale Pčolinský a riadil ho chodbový dozorca na samotke v Leopoldove.

Keď ste ako Pčolinský v kolúznej väzbe, nedostane sa k Vám ani myš, nie to poštový holub, ktorý by mal špeciálny výcvik nepozorovane lietať z Leopoldova do centrály SIS k jednému z najlepšie strážených mužov v štáte, pracujúcemu na pracovisku, kde sa 24/7 nesmú otvárať okná. Ale keďže Pčolinský nemal na samotke ani pavúka nie to prístup k oknu, môžeme túto formu prenosu informácií vylúčiť.

Viem, že to píšem ako pre debilov… ale snáď to teda na špeciálnej prokuratúre tentoraz pochopia, že Aláča nemohol riadiť ani Košč, s ktorým sa nepozná a ktorý bol na úteku, a ani Pčolinský zo samotky v Leopoldove.

A keď teda nemohol byť Aláč riadený, tak teda skupina nefungovala tak, ako by podľa zákona zločinecká skupina fungovať mala, a tým je Aláčovo aj Pčolinského obvinenie týkajúce sa zločineckej skupiny vyvrátené.

Pčolinský je obvinený, že sa snažil sťažiť až zmariť vyšetrovanie v kauze Očistec.

Prečo by to Pčolinský asi tak robil, keď:

a/ V kauze Očistec sú obvinené osoby, ktoré sa podieľali na nezákonných lustráciach Pčolinského a jeho rodiny.

b/ V kauze Očistec je obvinená osoba, ktorá sa vyjadrila, že Pčolinskému treba odrezať hlavu a nas*ať mu do krku.

c/ V kauze Očistec sú obvinené osoby, ktoré Pčolinského a jeho priateľov nezákonne odpočúvali a ich rozhovory zverejnili.

Pčolinský teda zjavne má objektívny záujem na vyšetrovaní osôb z kauzy Očistec a dokonca do tejto kauzy aktívne DODAL Lipšicovi viacerých svedkov(!). Ale na to Lipšic veľmi rád zabúda, keď hovorí o Pčolinskom ako o zločincovi.

Chlapci z NAKA pri vymýšľaní zloženia 5-člennej zločineckej skupiny Aláča netušili, že Pčolinský aj Aláč počas svojho riaditeľovania na DVOCH z PIATICH členov svojej skupiny upozornili oficiálne orgány činné v trestnom konaní, lebo ich považovali za podozrivé osoby.

Jedného zo skupiny (Ciriaka) nechal Pčolinský odpočúvať, pri čom Ciriaka osobne s Aláčom zdržiaval, kým Ciriakovi do auta iní príslušníci SIS namontovali odpočúvanie. Odpočúvanie v SIS je vypočuté a kontrolované na viacerých stupňoch riadenia, takže čokoľvek, čo Ciriak v tom čase v aute hovoril, by sa dozvedelo viacero nečlenov zločineckej skupiny. Nemá logiku, aby „zločinci“ Aláč a Pčolinský takto riskovali a upozorňovali na svojho spolupáchateľa.

Prečo vlastne Aláč tak leží Lipšicovi v žalúdku? Okrem iného pre prípad nahrávok, o ktorých Lipšic tak trocha zavádzal…

Predstavte si, že ste mladý vyšetrovateľ. Dostanete sa k videám, ktoré by ste nemali mať. A zrazu… šok… objavia sa v médiách.

Normálny postup by bol, že sa po opadnutí prvotného šoku posadíte a spíšete mená všetkých, ktorí mali k videám v čase úniku prístup. Veď to predsa uniklo od Vás…

Lenže tento vyšetrovateľ bol nejaký zábudlivý. Nie a nie si spomenúť, či v čase zverejnenia nahrávok už boli nahrávky ním odovzdané Úradu špeciálnej prokuratúry alebo nie…

Pozoruhodná zábudlivosť v čase prvého verejného poprasku v jeho krátkej kariére…

Možno k tej zábudlivosti dopomohlo aj okamžité verejné popretie Daniela Lipšica, že by tými nahrávkami Úrad špeciálnej prokuratúry v čase zverejnenia disponoval.

Lenže niekto dopomohol pravde. Informoval verejne na oficiálnej facebookovej stránke SIS tajnú službu o tom, že pán prokurátor klame a že keď ukázal Juhás videá Lipšicovi už v septembri (2021), tak bol pán Lipšic z videí nadšený… (Kuk detailne priložený screenshot.)

Tajná služba info odoslala Generálnej prokuratúre SR.

A predstavte si… mladý vyšetrovateľ sa zrazu rozpamätal a podľa jedného advokáta vypovedal, citujem, „že informácie, ktoré nelegálne nadobúdal, poskytoval priamo Lipšicovi, Repovi a Kyselovi a teda konal v súčinnosti s prokurátormi Úradu špeciálnej prokuratúry“.

Ešteže si napokon chalanisko spomenul…

A ako to celé súvisí s Aláčom? Nuž o tejto kauze hovorí vo svojej výpovedi Utajený svedok. Vyčíta Aláčovej tajnej službe, že informovala Generálnu prokuratúru aj keď mali info z verejných zdrojov.

Takže aj za túto kauzu može Aláč a nie Lipšic. Neuveriteľné…

Čo teda mala tajná služba podľa Utajeného svedka a vyšetrovateľa robiť? A prečo im vadí zákonné konanie, na konci ktorého sa ukázala pravda?

Mali tú podozrivú info príslušníci SIS vymazať spomedzi komentov na svojej facebookovej stránke?

Mali tú info v SIS zatajiť a neriešiť presne tak, ako to robieva posledné roky facebooková stránka špeciálnej prokuratúry s podnetmi, ktoré dostáva od občanov?

Mýtus: Tajná služba sledovala čurillovcov.

Fakt: Tajná služba NIKDY nesledovala čurillovcov. Nesledovali dokonca ani ich manželky, pani Svítková.

Mýtus: Tajná služba nemala právo odpočúvať auto takáčovca, lebo to nie je súčasťou práce tajnej služby.

Fakt: Monitorovanie organizovaných skupín má SIS vo svojej náplni. Do auta takáčovca však na prekvapenie tajných postupne volali/nasadli viacerí čurillovci a dohadovali veci, ktoré vzbudili podozrenie.

Mýtus: Na ničenie povesti čurillovcov boli vynaložené milióny.

Fakt: Odpočúvanie jedného auta takáčovca milióny nestálo, pán Lipšic.

Mýtus: Tajná služba odpočúvala kancelárie čurillovcov.

Fakt: Kancelárie čurillovcov SIS nikdy neodpočúvala, aj keď to ich obhajoba s obľubou tvrdí.

Mýtus: Aláč sa vyjadril proti vyšetrovaniu trestného oznámenia od slečny Richterovej.

Fakt: Aláčova SIS poskytla plnú súčinnosť a Aláč sa vyjadril, že na konci vyšetrovanie ukáže pravdu. Nikdy sa verejne nevyjadril proti vyšetrovaniu jej trestného oznámenia aj keď to o ňom klamali niektoré médiá.

Mýtus: SIS bránila vo vyšetrovaní Gorily.

Fakt: Keď tím Gorila požiadal o súčinnosť, vždy dostal zo SIS relevantnú odpoveď. Pčolinský napríklad osobne zbavoval mlčanlivosti všetky kľúčové osoby zo SIS ku kauze Gorila.

Mýtus: Aláčovo stíhanie bolo v čase jeho odvolania vládou a prezidentkou dovodné a potvrdili to dvaja prokurátori.

Fakt: Nebolo. Najskôr by sa totiž muselo rozhodnúť o Aláčovej sťažnosti a o tej sťažnosti nikdy prokurátor NEROZHODOL.

Mýtus: Organizovaná skupina Pčolinského, Aláča a spol. vznikla v 2016, aby kazila povesť vyšetrovatreľov…

Fakt: … konkrétne mali kaziť povesť vyšetrovateľov trestných činov, ktoré sa v 2016 ešte ani len nestali, samotnú trestnú činnosť nepáchali a mali ničiť

povesť vyšetrovateľov v kauze, v ktorej sa Pčolinský stane v budúcnosti poškodeným. Logické? Podľa NAKA áno.

Mýtus: NAKA sústredí maximálne svoje sily na to, aby objasnila trestnú činnosť temných síl z Rozuzlenia.

Fakt: Naši chlapci budú mať ochranu ešte TRI ROKY po tom, ako skončí prípad Rozuzlenie. Preklad: čím dlhšie bude naťahované vyšetrovanie, tým dlhšie majú naši chlapci ochranu.

Kto vie prečo sa s vypočutím Aláča od jeho zbavenia mlčanlivosti nik neponáhľa a na čurillovcov sa zatiaľ robia zbierky… aj keď jeden z nich sa priznal v plnom rozsahu k činom, odhaleným práve vďaka zákonným odposluchom auta takáčovca tajnou službou.

Keď sme pri tých mýtoch a faktoch, jeden mýtus pridalo svedectvo chráneného oznamovateľa Svitoka a to tvrdenie, že Káľavskému na úteku pomáhala aj česká tajná služba. Češi to oficiálne popreli. Takže známy chránený oznamovateľ aj podľa českej tajnej služby KLAMAL. Len pripomínam, že Aláč mal pomáhať na úteku Káľavskému, na ktorého OČTK sám upozornil. Logika á la NAKA.

Podľa obvinenia v Rozuzlení si mal Aláč ešte ako riaditeľ SIS zavolať k sebe pána Ciriaka a vypytovať sa ho na kauzu Čistý deň.

Až na to, že to nie je pravda.

Po prvej noci strávenej v cele vtedajší ešte stále úradujúci šéf tajnej služby Michal Aláč šiel očistiť svoje meno na konfrontáciu s bývalým podriadeným Ciriakom.

Konfrontácia dopadla nasledovne:

Stretnutie s Ciriakom nevyvolal Aláč, ale potrebu stretnúť sa s niekým z vedenia avizoval naopak Ciriak.

Pán Ciriak si zrazu nevedel spomenúť, či sa naozaj stretol s Aláčom.

Pán Ciriak uvádzal krycie meno osoby, s ktorou tvrdí, že sa stretol.

Toto krycie meno ale nebolo krycím menom Aláča.

(Poučenie pre našich chlapcov: Keď už chcete odrbávať o Aláčovi, tak si preboha zistite poriadne aspoň jeho krycie meno.)

Takže Aláč dokázal v konfrontácii, že svedok NAKA klamal.

Ako na toto fiasko zareagovala NAKA?

Šupli Aláča naspäť do cely na ďalších 18 hodín (len tak… nebol žiadny dôvod ho zadržiavať) a na siete „uniklo“ bombastické obvinenie aj s tvrdením, že Aláč sa nezákonne zaujímal o Čistý deň. Nik z chlapcov s morálnym kompasom sa neunúval brániť pravdu a dementovať to.

Po Aláčovom zosadení z vedenia SIS jej nový šéf Rulíšek nariadil vnútorné vyšetrovanie a v tajnej službe niekoľko dní hľadali dokumenty požadované k Aláčovi morálnymi kompasmi a pri tom zistili, že Aláč je nevinný a že o ňom médiá klamú. Keď to začal Rulíšek hovoriť verejne, médiá začali klamať aj o Rulíškovi. O obidvoch klamal napríklad aj Lipšicov a Žitňanskej miláčik Juraj Šeliga.

Hamran na tlačovke o obvinených z Rozuzlenia pod obrázkom Jána a Martiny hovoril, že pribúda policajtov, ktorí sa neobávajú očisty spoločnosti od „grázlov“ a „zločincov“.

Keďže neskôr vymenoval obvinených z kauzy Rozuzlenie, domnievam sa, že za grázlov a zločincov považuje pán Hamran práve ich.

Niečo Vám o grázlovi Aláčovi poviem.

Grázel Aláč bol v 2020 na barikádach proti covidu v prvej línii. Pracoval vo vedení košickej záchranky. Bol súčasťou krízového štábu. Zháňal ochranné obleky a FFP3. Pochoval kolegu s covidom a ďalších dával psychicky dokopy, keď im uhoreli ľudia pred očami.

Aláč nechodí po médiách a nechváli sa cudzím výstrelom ako bývalý šéf LYNX komanda.

Málokto vie, že keď sa Aláč stretol s obeťou zmanipulovaného vyšetrovania a prekvapila ich na stretnutí hrubokrká mafia, chránil obeť na úteku pred mafiou vlastným telom.

Ešteže tohto „grázla“ naši chlapci a pani prezidentka eliminovali…

Pamätáte si ako na tlačovke ráno po prepustení z cely unavený Aláč žiadal cez médiá prezidentku o urýchlené zbavenie mlčanlivosti, aby mohol očistiť svoje meno? Vtedy ešte dúfal, že tú nespravodlivosť zvráti…

Dodnes (!) ho nevypočuli. Ako obvinený nemá šancu na normálne pokračovanie v službe krajine a ani na normálnu kariéru inde. Médiá tlačia na každého jeho zamestnávateľa, aby ho hodil cez palubu. Stalo sa. Odvrátilo sa od neho množstvo ľudí. Má na krku dve hypotéky a celé roky bude musieť platiť právnikov pre neurčité klams… pardon tvrdenia chránených oznamovateľov bez dôkazov v jeho obvinení, ktoré sú v rozpore s listinnými dôkazmi.

Takto teda umlčali a zničili kariéru JUDr. Michala Aláča, PhD. A on mlčí, lebo inak by skončil v cele pre kolúzne správanie.

To, čo robia nevinným ľuďom a ich rodinám a blízkym, nie je sranda.

Má to vážne, často celoživotné zdravotné následky. Len v prípade blízkych Michala Aláča to odskákali minimálne dve osoby.

Stres po jeho obvinení viedol u jeho najbližšieho príbuzného k životu ohrozujúcemu kolapsu. Do nemocnice ho viezol záchranársky vrtuľník.

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *