8. septembra 2024

Primitívne útoky na Fica v médiách a opozícii znovu ožili

Robert Fico obviňuje predsedu PS, Michala Šimečku, z korupcie a zneužívania verejných zdrojov na financovanie nadácie jeho rodiny.

Zdielajte....

Článok kritizujúci mediálne a politické útoky na Roberta Fica a jeho účasť na spomienkovom podujatí na Devíne.

  • Ideologická Kritika: Článok sa zameriava na kritiku idey tolerancie a rovnosti, označujúc ju za problematickú.
  • Mediálne Útoky: Popisuje negatívne mediálne reakcie na štátnu akciu na Devíne, ktorú navštívil Robert Fico.
  • Náboženské a Kultúrne Rozdiely: Diskutuje o otázkach týkajúcich sa nosenia hidžábu a ideologickej tolerancie v kontexte nerovnosti.
  • Politický Kontext: Analyzuje účasť Roberta Fica na podujatí a jeho vplyv na slovenskú politiku a štátnosť.

V súvislosti s účasťou R.Fica na slávnostnom spomienkovom podujatí na Cyrila a Metoda na Devíne konečne vytryskla z pier opozičných novinárov dlho zdržiavaná nenávisť. Mediálni a politickí ficobijci opäť vytiahli na svetlo božie svoje malé hnusné túžby, svoje zákernosti a svoju bezohľadnosť. A hajde do svätej vojny proti Smeru a proti Ficovi !

Spomeňme aspoň tie najmorbídnejšie atrapy, ktorými novinári a politici obohatili zbierku protificovských kampaní. Mejnstrím napríklad začal drsno búšiť do akože zbytočne vyhodených peňazí na devínsku štátnu akciu. Nuž, niekto na podporu štátnosti organizuje olympiády či aspoň futbalové ME a investuje tam desiatky ba stovky miliónov,-no ty slováčik-zemiačik sa sprobuj dať na kultúrno-osvetovú akciu čo len 400 tis. – a hneď sa nájdu uslzení súcitní novinári-dobráci, čo by peniaze miesto Devína oferovali napr. na detskú onkológiu /akoby aj na ňu štát neinvestoval už milióny/…

Diváci na ňu vraj kvôli Ficovmu strachu z recidívy atentátu nemali prístup.

Devínska akcia bola vraj gýčová /lebo v nej boli použité ľudové prvky a nie výtvarné kreácie zo života gayov…/ a ustráchaná. Diváci na ňu vraj kvôli Ficovmu strachu z recidívy atentátu nemali prístup. Nuž áno, devínske spomienkové zhromaždenie bolo skôr komorného charakteru. Také, aké bývajú pri podobných udalostiach určených najmä diplomatickému zboru a dôležitým domácim osobnostiam najčastejšie v Redute. Akcia na Devíne nebola verejnosti prístupná, lebo išlo spomienkové zhromaždenie aké bývavalo a býva aj v zahraničí iba pre VIP. Devínske zhromaždenie – to neboli cirkevné oslavy Cyrila a Metoda /tie boli v Nitre/. Nebola to ani celonárodná slávnosť, aká sa konáva na počesť Štefánika na Bradle. Nie, toto bola komorná vysoko formalizovaná akcia s dreskódom, čosi ako umelecké matiné.

Pomýlení opoziční novinári píšu, že Fico devínske podujatie spolitizoval, že zneužil cirkevný sviatok na šírenie svojej ideológie, ktorá vraj s misiou Cyrila a Metoda nemala nič spoločné. Omyl, vážení. Cyril a Metod nie sú iba súčasť našich cirkevných ale aj štátnych sviatkov. Misia Cyrila a Metoda sa nehodnotí iba z religiozneho hľadiska. Ona to totiž nebola akcia nejakých kňazov, ale skôr diplomatov a politikov. Misia Cyrila a Metoda nepriniesla na Slovensku iba kresťanstvo /to tu už ostatne istý čas bolo i pred nimi/ ale tiež kultúru, vzdelanosť, literatúru, gramotnosť a /aj keď neúspešný/ pokus o byzantskú geopolitickú orientáciu Svätoplukovho kráľovstva.

Misia Cyrila a Metoda bola aj politická a politici preto dodnes majú preto právo ju takto rozoberať a hodnotiť.

Fico nadviazal na politikum misie solúnskych bratov. Podľa neho hodnoty kresťanstva, kresťanský mravný étos, ktoré bratia odovzdali staroslovenskému vladárovi boli, sú a budú základom akejkoľvek hodnotovej politiky. Odvolávka na cyrilometodskú tradíciu v preambule slovenskej ústavy je odvolávka na z kresťanstva vychádzajúci hodnotový politicko-etický a duchovný základ našej štátnosti. Akékoľvek uvažovanie o vypustení cyrilo-metodskej zmienky z preambuly ústavy by bolo popretím historickej podstaty slovenskej štátnosti. Každý, kto sa o to pokúša, -a sú to dnes u nás najmä liberáli a progresívci, koná de facto protiústavne. Dopúšťa sa protiústavnej činnosti. – Ficov obranný a zároveň útočný prístup k spomienke na Cyrila a Metoda bol teda absolútne náležitý, politicky korektný a štátotvorný.

Opoziční politici a opoziční novinári sú -bez urážky, intelektovo trochu obmedzení. Cigániková, Šimečka, Grohling a spol. preto včera i dnes stále nechápu, o čo Ficovi v prejave na Devíne išlo. Nechápu, že Fico nechcel uraziť a ani neurazil chápavejších voličov slovenských liberálnych a progresivistických strán.

Fico neútočil na liberálnych a progresívnych politikov.

Fico útočil na LIBERÁLNU a PROGRESÍVNU ideológiu. Na súbor hodnotových presvedčení a nie na ich nositeľov. Zápas ideí nie je nič, čo by bolo nenávistné, čo by štvalo proti konkrétnym ľuďom. Zápas ideí je potrebný a rozvojatvorný prvok ľudskej spoločnosti. Ak sa vedie bez osobných invektív, bez argumentácie „ad hominem“, ak sa pri ňom nezosmiešňujú a neurážajú ľudia, je užitočný. Treba ho podporovať !

Pochopia to naši páni opoziční politici, pochopia to naši páni novinári ? Alebo im v tom bude naveky brániť ich neschopnosť prejsť od personifikovaného názorno-konkrétneho myslenia k mysleniu vecnému pojmovo-abstraktnému ?

Toľko ku Devínu. Dnes sa Fico rozhodol manifestovať svoju pripravenosť na opätovné plnenie pracovných povinností na inom mieste. Na poli pri Voderadoch. Tu sa na tohto momentálne akéhosi „slovenského svätca“ prišlo pozrieť neobvykle veľa novinárov. Konečne si mohli nafotiť, ako sa Fico pohybuje pomocou barly, ako artikuluje a ako sa prediera pomedzi davy prítomných. Fámy okolo Ficovej mobility, vzniklé /kvôli decentnosti devínskeho podujatia/ v „utajení“ boli na voderadskom strnisku pred celým svetom naplno odhalené.

Samotný Ficov prejav na obilnom poli nebol konfrontačný.

Neútočil na liberalistickú či progresivistickú ideológiu, -iba pripomenul, že sa súčasnej vláde podarilo vyplatiť dotácie poľnohospodárom v termíne, bez pokút a v predstihu pred napr. Francúzskom či Luxemburskom. Rypnúť si do obsahu Ficovho vystúpenia pred poľnohospodármi nebol dôvod. Nuž ale šikovný politik z SaS či šikovný novinár zo Sme alebo Denníka N si vždy niečo nájde.

Zaloví v pamäti a ako hajlajt podujatia už aj má spomienku na istú p. Troškovú zo starého Ficovho sekretariátu ! Znovu zaloví v pamäti a už aj je tu analógia medzi komunistickými ministrami poľnohospodárstva /Janovicom a spol-/ a súčasnou neo-boľševickou ficovskou vládou. Chúďa pšenica, tá si toho dnes a zajtra v mejnstrímovom spravodajstve ešte užije. Toľko irónie, toľko posmeškov a amatérskych pokusov o prvoplánový humor. Danglári a európsky orientovaní stendapisti budú z obrazu Fica na žatve žiť aspoň mesiac…Nech im padne na úžitok.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.