8. septembra 2024

Bola to Moskva alebo Kyjev? Opäť ani náznak zdržanlivosti!

Bola to Moskva alebo Kyjev? Opäť ani náznak zdržanlivosti!

Zdielajte....

  • Dátum udalosti: Článok sa zaoberá udalosťami, ktoré sa odohrali 24.2.2022 a 15.11.2022, vrátane vojenského zásahu v Ukrajine a incidentu s raketou v Poľsku.
  • Spor o rakety: Diskutuje sa o tom, či boli rakety, ktoré zasiahli Ukrajinu a Poľsko, vyprovokované alebo nie, a či išlo o ruské alebo ukrajinské rakety.
  • Mediálne reakcie: Článok kritizuje reakcie médií a politikov na tieto udalosti, obzvlášť v prípade zásahu detskej nemocnice v Kyjeve.
  • Výzva k objektivite: Autor vyzýva na objektívne vyšetrovanie incidentov a varuje pred predčasnými závermi bez dostatočných dôkazov.

Isteže dňa 24.2.2022 to bola Moskva, ktorá vojensky vstúpila na územie Ukrajiny. O tom niet pochýb ani sporu. Spor nie je ani v tom, že tak učiniť nikdy nemala. V čom spor však je, či to bola akcia vyprovokovaná alebo nevyprovokovaná. Ale toto tu dnes riešiť nejdem.

V dnešnom článku sa povenujem tomu, že tu máme opäť niečo, čo sa na území Ukrajiny nikdy stať nemalo a tým je to, že bojová raketa zasiahla detskú nemocnicu v Kyjeve.

Nuž, ale skôr ako prejdem k mojej „konšpirácií“ plnej otázok, je potrebné, aby som spomenul udalosť, ktorá na svojom počiatku bola pre naše média tzv. hlavného prúdu a vtedajšiu „vládnu“ garnitúru na čele s Čaputovou, úplne jasná a ako vždy, dopadlo to presne naopak. Tak teda o čo ide?

Nuž o toto a budem sa držať faktov. (samozrejme ako vždy!)

Pamätáte sa Slováci na toto? 15.11.2022 – „Raketa, ktorá dopadla do Poľska, zabila dvoch ľudí. Varšava zvyšuje pohotovosť vojenských jednotiek“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/647299-ruske-rakety-dopadli-do-polska-zabili-dvoch-ludi/

V článku sa okrem iného konštatuje hlavne toto – „Podľa nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa amerických tajných služieb na miesto dopadli ruské rakety…“, čo viedlo k tomuto (tiež v článku) – „V stredu sa na základe článku 4 zmluvy Severoatlantickej aliancie stretnú na žiadosť Poľska veľvyslanci NATO.“

Vtedy bolo všetkým „mierotvorcom“ jasné o čo išlo!

Azda najlepšie to vtedy za všetkých „demokratov“ v EÚ vystihol Lotyšský minister obrany Artis Pabriks, ktorý na Twitteri uviedol, že – „Zločinný ruský režim odpálil rakety, ktoré nielenže mierili na ukrajinských civilistov, ale aj dopadli na územie NATO v Poľsku“.

Takže žiaden dišpút, urobili to Rusi a hotovo! Preto treba Ukrajine ešte viacej vojenský pomáhať a Rusko zavrhnúť!

Ale to, čo vtedy bolo nemysliteľné tvrdiť, že Rusi to neboli a kto to tvrdil, tak bol Putinov človek a ruský agent, sa o 10 mesiacov stáva realitou a tvrdou pravdou.

Pozri TU – „Vyšetrovatelia potvrdili, že Poľsko vlani zasiahla raketa z Ukrajiny“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/682799-vysetrovatelia-potvrdili-ze-polsko-vlani-zasiahla-raketa-z-ukrajiny/

Tu sa jasne píše, že – „Poľskí vyšetrovatelia potvrdili, že raketa, ktorá vlani v novembri zasiahla poľskú obec Przewodów a zabila dvoch ľudí, bola vypálená z Ukrajiny.“

A obhajovali to takto a týmto – „Varšava a predstavitelia NATO však krátko po incidente zmiernili napätie tvrdením, že pravdepodobne išlo len o zablúdenú ukrajinskú raketuvystrelenú v rámci obrany pred ruskými útokmi, ktorá nedopatrením dopadla do susedného Poľska.“

Nezachytil som, že by všetci tí, čo vtedy tvrdili, že išlo o jasný ruský útok na členský štát NATO, by boli svoje niekdajšie vyjadrenia vzali späť! Nie, ani Lotyšský minister obrany Artis Pabriks! A teraz k najnovšej udalosti na Ukrajine.

Našimi médiami tzv. hlavného prúdu sa prehnala, takáto opäť „jediná správna“ informácia, že Rusi vedome zasiahli svojou raketou detskú nemocnicu v Kyjeve! A opäť žiadne zdržanlivé reakcie politikov USA a Západu, ale len a len, že toto už Rusi naozaj prehnali!

A naozaj je to tak?

Nebolo by na mieste vykonať to isté, čo vtedy v Poľsku? Poriadne to vyšetriť? Prečo sa opäť takto bez dôkazov ženie Západná civilizácia proti RF, aby ju ešte viac znenávideli? Lebo ani tu nie je všetko také čiernobiele, ako sa nám to snažia prezentovať! To sa opäť, až o takmer rok dozvieme, že to bolo úplne inak? Ale, čo ak o rok, už bude neskoro?!

Lebo máme tu dve protichodné tvrdenia – jedno hovorí, že detskú nemocnicu v Kyjeve zasiahla vedome ruská raketa a iné zdroje uvádzajú, že to bola americká raketa vypálená Ukrajincami a tiež vedome!

Ja neviem kde je pravda, ale nie je možné opäť vysloviť len jednu jedinú „pravdu“, že len a výhradne Rusi! „Ruský útok zničil ukrajinskú detskú nemocnicu vybavenú radiačnými zariadeniami“

https://www.aktuality.sk/clanok/uL29jcD/rusky-utok-znicil-ukrajinsku-detsku-nemocnicu-vybavenu-radiacnymi-zariadeniami

„Ukrajinská PVO zřejmě využila ruský útok na Kyjev a zaútočila raketou AIM-120 ze systému NASAMS na vlastní dětskou nemocnici v Kyjevě! Šokující spiknutí natočila žena ve výškové budově a odhalila tím zločin Zelenského junty! Kyjevská PVO se úplně zhroutila a na fabriku Artyom dopadaly ruské proudové rakety, zatímco Ukrajinci kleli, nadávali a počítali ruské zásahy!“ – https://aeronet.news/ukrajinska-pvo-zrejme-vyuzila-rusky-utok-na-kyjev-a-zautocila-raketou-aim-120-ze-systemu-nasams-na-vlastni-detskou-nemocnici-v-kyjeve-sokujici-spiknuti-natocila-zena-ve-vyskove-budove-a-odhalila/

A v tejto súvislosti ešte jedna, nadmieru „konšpiračná“ otázka.

Je to náhoda alebo ani nie, že sa toto udialo práve teraz, v čase, kedy sa práve dnes zažína toto –  Summit NATO vo Washingtone 2024 – https://www.nato.int/cps/en/natohq/events_226992.htm

Samozrejme, že za účasti Zelenského! Ďalej nerozvádzam, nech si každý na toto všetko urobí svoj názor sám.

P.S.:

Vyzývam Petra Pellegriniho, aby na tomto samite NATO nepodľahol západnej davovej protiruskej psychóze a žiadal riadne prešetrenie tohto brutálneho incidentu, kto a čo je za ním!

Či je to naozaj RF alebo opäť ide o „zblúdilu“ raketu vypálenú samotnými Ukrajincami! Lebo toto je politika suverénna, aj v rámci NATO! A nie sa opäť bez výhrad prikloniť k väčšinovému názoru, ako to bolo v prípade Ursuly, aby sa opäť stala šéfkou EK!!!



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.