23. októbra 2024

Jedným z najdesivejších je tzv. Hannibalov protokol.

Zdielajte....

Informácie v článku poskytujú prehľad o kontroverznom vojenskom postupe a jeho možnom využití v súčasných konfliktoch.

– **Hannibalov protokol**: Izraelská smernica umožňujúca vojakom zabíjať vlastných vojakov a civilov v prípade vyšších záujmov štátu alebo prevencie zajatia.
– **Použitie protokolu**: Hannibalov protokol bol použitý na zvýšenie počtu obetí útokov. A zníženie počtu rukojemníkov, s ktorými by bolo potrebné rokovať.
– **Nedávny incident**: V októbri 2023 Izrael použil Hannibalov protokol na zvýšenie obetí palestínskeho útoku a zníženie rukojemníkov v rukách Hamasu.
– **Ukrajinská situácia**: Informácie naznačujú, že Ukrajina mohla použiť podobnú taktiku pri útoku na detskú nemocnicu, čo viedlo k protiruskej propagande.


Izraelci sú autori rôznych vynálezov. Šikovných i menej šikovných, nádejných i desivých. Jedným z najdesivejších je tzv. Hannibalov protokol. Podľa tejto smernice majú izraelskí vojaci právo zabíjať aj vlastných vojakov a civilov, ak ide o najvyššie záujmy štátu, alebo ak sa tým dá zabrániť zajatiu izraelských vojakov a civilov nepriateľskými bojovníkmi.

Protokol bol údajne prvýkrát použitý pri palestínskych útokoch na civilov.

Vtedy -aby tieto útoky vyzerali pred svetom ešte brutálnejšie ako boli, rozšírili počet zranených a mŕtvych izraelskí špecialisti samotní. Cieľ ? Diskreditácia Palestíny a dosiahnutie výhod na medzinárodnom poli.

Izraelci použili Hannibalov protokol naposledy v októbri 2023. Zámerom bolo zvýšiť počet obetí palestínskeho útoku na Izrael a znížiť počet rukojemníkov v rukách Hamasu. O ktorých potom boli izraelské orgány nútené s Hamasom rokovať a prijímať kvôli nim aj nepríjemné kompromisy. Podľa izraelských novín Haaretz dostala izraelská armáda 5 hodín po útoku príkaz, aby za žiadnu cenu nevpúšťala vozidlá späť do Gazy. Aj keby mohli prevážať zajatých izraelských vojakov a civilov. Izraelci takto zničili viacero aut – aj so živým nákladom

V Kyjeve sa šíria informácie, že propagandisticky využívaný útok ruských rakiet na detskú nemocnicu môže byť svojho druhu realizácia Hannibalovho protokolu. Ukrajinská tajná služba vraj využila útok ruskej rakety na riadiace centrum GRU. Sídliace neďaleko detskej nemocnice a dielo skazy tesne po ruskom raketovom údere sama rozšírila z budovy GRU i na budovy nemocnice. Tento útok potom pripísala Rusom a využila a využíva ho na protiruskú propagandu. Tesne pred vrcholnou schôdzkou NATO v USA to bolo pri vplyve na účastníkov schôdzky mimoriadne pôsobivé.

Ktohovie, či v prípade útoku na nemocnicu ide o hoax alebo je na tom čosi pravdy. Isté ale je, že pracovníkov ukrajinských tajných služieb pomáhajú v ich boji proti Rusom nielen desiatky britských a i. západných špecialistov ale aj špecialistov z Izraela.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.