18. októbra 2024

Kde to viazne, kto je za to zodpovedný. A sme ešte normálny?

Michal Zoldy: Besedy na školách …. Áno, či nie?

Zdielajte....
  • Priemerné IQ: Autor uvádza, že priemerné IQ obyvateľov Slovenska je údajne 113 bodov, čo naznačuje nadpriemernú inteligenciu.
  • Kde to viazne, kto je za to zodpovedný: Autor Michal Zoldy tvrdí, že za súčasnú situáciu na Slovensku sú zodpovední voliči, ktorí volili strany bývalej vládnej koalície.
  • Kritika voličov: Voliči sú obviňovaní z toho, že umožnili diletantom a nekompetentným politikom získať moc a spôsobiť ekonomické a spoločenské problémy.
  • Výzva na zodpovednosť: Autor vyzýva voličov, aby prevzali zodpovednosť za svoje volebné rozhodnutia a za následky, ktoré z nich vyplynuli.

Michal Zoldy: Relatívne dobrou správou by malo byť, že priemerné IQ obyvateľov Slovenska má údajne hodnotu 113 bodov. Neviem síce, ako sa k tomu číslu odborníci dopracovali lebo si nespomínam, že by tu niekedy v minulosti prebehlo masové testovanie inteligencie celého nášho 5 a pol miliónového národa, pretože čo do masovosti jediné gigantické celonárodné testovanie sa týkalo Covidu, a to s meraním IQ nemá nič spoločné, aspoň si to myslím, ale možno sa mýlim….

Pri hodnote IQ 113 (resp. od 111 do 120) ide o nadpriemernú inteligenciu, takže by to s nami nemalo byť ako celok také zlé a mali by sme byť národom, ktorý koná múdro a rozvážne. Lenže nie je to tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, a je tu malý problém…..Pozrite sa napríklad na Nemecko, ktoré je považované za vzdelaný, kultúrny, vyspelý a inteligentný národ, ale z nejaké dôvodu si tam napriek tomu zvolili za hlavu štátu šialenca menom Hitler a napokon za svoju chybu spoločne zaplatili obrovskú daň, a my svojím spôsobom bohužiaľ tiež. Vždy keď sa niečo zlé stane, alebo sa niečo nevydarí či dokonca totálne pokazí, hľadá sa vinník, ktorý je za to zodpovedný. Vždy to tak bolo, a vždy by to tak malo byť, lebo hľadať a nájsť vinníka za šlamastiku a problémy je prvým predpokladom identifikovania chýb minulosti a nájdenia cesty vpred.

Kde to viazne, kto je za to zodpovedný. A sme ešte normálny?

Súčasná koalícia označuje za vinníka našej terajšej neutešenej situácie, v ktorej nastupuje na scénu a na program dňa strašidlo v podobe obávaného konsolidačného balíčka ako jediné možné riešenie v úsilí odvrátiť hroziaci bankrot, bývalé vlády troch stroskotaných premiérov – Matoviča, Hegera a Ódora. Plus samozrejme strany, ktoré za to všetko môžu – čiže predovšetkým Za Ľudí, OĽaNO a SaS, respektíve aj PS. Je to logické a je na tom kus pravdy. Ja ale hovorím, že skutočným vinníkom nie sú oni, ale ich volič. Áno, volič s priemerným IQ 113 je hlavným vinníkom, lebo bez neho by sa tie strany a ich lídri nepredrali do parlamentu, neboli by získali moc a neboli by mohli rozvrátiť štát, jeho ekonomiku, spoločenské vzťahy a nakoniec temer všetko na čo siahli, vrátane napožičiavania 24 miliárd, ktoré sa tu bohapusto rozflákali a sú nenávratne preč bez toho, aby tu po nich niečo užitočné zostalo.

Takže podľa mňa na začiatku toho celého bol vlastne volič…. volič, ktorý uveril, že za smrť Kuciaka a Kušnírovej je zodpovedný Fico, že strana SMER-SSD je vlastne jedna veľká mafia s organizovanými zločineckými skupinami, ktoré nás ťahajú kamsi k Moskve a preč od západného civilizovaného sveta Bruselu. Volič to bol, kto tu po večeroch chodil ako ku klux klan v masových nenávistných húfoch stavať Ficovi pod oknami jeho bytu šibenice a gilotíny, volič to bol, kto vyrevoval „Fico do basy“ a volič to bol, kto sa nechal napáliť a naivne namotať na háčik s názvom Za slušné Slovensko. Bez voliča by sme priatelia neboli v takom marazme, v akom sa dnes nachádzame. Volič je hlavný vinník!

Kto by sa dnes mal postaviť ako čestný žiak, čo rozbije okno a nechce, aby za škodu platila celá trieda, a povedať chlapsky „mea culpa“, ja som ich volil, ja som za to zodpovedný, ja som im to dovolil….. ale hlavne, ja to teraz sám celé pekne zaplatím, je volič. Volič, ktorý umožnil diletantom, v niektorých prípadoch aj diletantom psychiatrickým, aby tu za tri a pol roka urobili z dobre prosperujúceho štátu so zdravou ekonomikou štát na pokraji rozvratu a rozkladu. Kde do čerta sú tí voliči, prečo sa teraz nik nebije hrdo do pŕs ako horská gorila v lesoch pod Kilimandžárom a nevystatuje sa, že za to celé je vlastne zodpovedný on? Bolo by férové povedať „ja som urobil chybu, je to moja vina, nechajte ja to teraz zaplatím z vlastného vrecka. Prečo teraz za to musíme zaplatiť všetci? Aj tí, ktorí mali rozum a nevolili strany bývalej vládnej koalície? Ja odmietam!

Iba hlupák urobí tú istú chybu aj po druhý raz, ale zdá sa, že sme nepoučiteľní a zase sa veľká časť národa, hlavne národa mestského, lebo národ vidiecky má ešte stále po väčšine zdravý sedliacky rozum, nechá balamutiť a nachytať na návnadu od liberálov. Ak sa v budúcich voľbách dostanú k moci Šimečkovi slniečkári, nech sa ich voliči verejne zaprisahajú a podpismi potvrdia, že za prípadné škody v dôsledku ich voličského rozhodnutia ponesú osobnú hmotnoprávnu zodpovednosť aj s konzekvenciami. Ja totiž odmietam platiť za chyby iných.

Treba to povedať na rovinu, a je jedno či si z mesta alebo z dediny!

Michal Zoldy TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.