18. októbra 2024

Republika žiada od ministra obrany a premiéra uistenie: Čo toto má znamenať?!

Zdielajte....

“Môžu si to nazývať asistenčná misia, všetci vieme, čo by ozbrojení slovenskí vojaci na Ukrajine znamenali.” Republika žiada od premiéra Eduarda Hegera a dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa vysvetlenie a uistenie, že ku krajným možnostiam nikdy nepríde.

Začali Zelenskému posielať muníciu a zbrane. Potom začiatkom roka okresné úrady v SR dostali pozoruhodné dokumenty. Následne Milanovi Uhríkovi premiér Heger v parlamente do očí povedal: “Samozrejme pán Uhrík, keď príde požiadavka zo západu, tak našich vojakov na Ukrajinu vyšleme”. Potom prisľúbili Zelenskému naše Migy. A teraz sa tu objavil návrh uznesenia vlády o vyslaní slovenských vojakov do misie pre Ukrajinu… “Veď už aj slepý vidí, že ťahajú Slovensko do normálnej vojny!” tvrdí Uhrík.

“Asistenčná misia nie je hoax,” povedal Milan Uhrík k uzneseniu vlády SR k návrhu na vyslanie príslušníkov ozbrojených síl SR do asistenčnej misie EÚ pre Ukrajinu. Do NR SR má tento dokument predložiť predseda vlády a odôvodniť ho má minister obrany. V návrhu sa hovorí, že SR má Ukrajine pomôcť vycvičiť a zabezpečiť príslušníkov ozbrojených síl. Uhrík vypichol vetu z uznesenia: “Na záklde vývoja situácie a vhodných bezpečnostných podmienok by misia mohla byť v budúcnosti presunutá na územie Ukrajiny.”

Pravdepodobne ide o výcvik ukrajinských vojakov, o ktorom informácia prebehla médiami pred niekoľkými týždňami. Ten by mal prebiehať na území Poľska a ďalších krajín, ale svoje výcvikové priestory ponúklo aj Slovensko. Misia bola schválená EÚ v októbri. Text uznesenia vlády je však formulovaný tak, že ak sa vláda rozhodne poslať inštruktorov na územie Ukrajiny, už jej v tom nik nezabráni. A, ako zdôrazňuje Uhrík, prítomnosť slovenských ozbrojených vojakov na Ukrajine už znamená zatiahnutie do vojny.

Republika preto bude klásť v mene občanov predsedovi vlády a ministrovi obrany otázky: “Čo si o tom občania majú myslieť? Chystá sa slovenská vláda posielať slovenských vojakov na Ukrajinu? Chystá sa zapojiť Slovensko do vojny?” Uhrík prisľúbil, že sa k tejto téme bude Republika vracať.

Dodajme, že štátny tajomník MO vo štvrtok uviedol, že Európska únia už na jeseň minulého roku oznámila vytvorenie svojej asistenčnej misie pre Ukrajinu. Zdôraznil, že sa jedná o asistenčnú misiu PRE Ukrajinu a nie NA Ukrajine. Ako sám tvrdí, tá je zameraná na výcvik ukrajinských síl, aby sa dokázali adekvátne brániť proti ruskej agresii. Dodal však, že výcvik prebieha na území EÚ a nie na Ukrajine. A ak sa tam niekedy presunie, tak určite až po vojne a určite nie v súčasnosti.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.