12. mája 2024

Americké ministerstvo zahraničia podporilo vytvorenie medzinárodného tribunálu pre Rusko. Rusko reaguje v súlade s názorom takmer celého sveta: Vás je treba súdiť!

0

USA/RUSKO: Washington podporuje vytvorenie medzinárodného tribunálu pre Ukrajinu, ktorý by pri svojich rozhodnutiach vychádzal okrem iného aj zo súčasnej ukrajinskej legislatívy.

„Spojené štáty podporujú vytvorenie špeciálneho tribunálu pre zločin agresie proti Ukrajine vo forme internacionalizovaného súdu, ktorý by bol založený na právnom systéme Ukrajiny s medzinárodnými prvkami,“ uviedol.

Vyjadril presvedčenie, že takýto tribunál získa medzinárodnú podporu, najmä u európskych partnerov.

Patel zdôraznil, že „v ideálnom prípade“ by takýto súd nemal sídliť na Ukrajine, ale v inej európskej krajine.

Pripomeňme, že Moskva tiež podporuje myšlienku vytvorenia medzinárodného tribunálu, ale za účelom vyšetrenia zločinov Kyjeva na Donbase. S takouto iniciatívou už vyšiel šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexander Bastrykin.

Veľvyslanectvo RF k vyhláseniam USA o tribunáli proti Rusku: Vás je treba súdiť

Vyhlásenia predstaviteľov washingtonskej administratívy o špeciálnom súde proti Rusku sú pretvárkou a nemajú nič spoločné so spravodlivosťou.

„Venovali sme pozornosť pravidelným vyhláseniam viacerých predstaviteľov administratívy o podpore vytvorenia špeciálneho tribunálu proti Rusku. Takéto vyjadrenia sú vyslovene urážky, ktoré nemajú nič spoločné so spravodlivosťou. Spojené štáty naďalej preukazujú úplné ignorovanie noriem medzinárodného práva v prospech svojich vlastných geopolitických záujmov. Besné a nepodložené obvinenia z údajnej agresie, zločinov proti ľudskosti a iných porušení nie sú ničím iným ako prvkom rusofóbnej kampane organizovanej Washingtonom ako súčasť rozpútanej hybridnej vojny.

Spojené štáty sa pokrytecky a cynicky zdržiavajú hodnotenia kriminálnych činov nacistov, ktorí sa usadili v Kyjeve a dlhé roky terorizovali civilistov. O svojej vlastnej úlohe pri rozdúchavaní ukrajinského konfliktu tu mlčia. Naďalej podporujú Zelenského režim prostredníctvom nekonečných dodávok smrtiacich zbraní, v dôsledku čoho je zabíjané civilné obyvateľstvo vrátane detí, ničené škôlky, školy a nemocnice. Ako môže Washington hovoriť o „zodpovednosti za agresiu“, keď sa medzinárodné spoločenstvo ešte nespamätalo z katastrofálnych následkov intervencií amerických dobrodruhov v Iraku a Afganistane, bombardovania Juhoslávie a zverstiev vo Vietname?!“

ZDROJ: News Front

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *