20. mája 2024

Globálny mienkotvorný teror pokračuje! Facebook obmedzuje aj maďarský portál MA7

0

Jeden z najväčší spravodajských portálov, fungujúcich na Slovensku, ktorý informuje maďarsky hovoriacich občanov o dianí na Slovenku, v Maďarsku a inde vo svete upozorňuje na globálny mienkotvorný teror, ktorý ako píšu, pokračuje na Facebooku obmedzovaním a blokovaním jednotlivých správ.

„Maďarská národná mediálna asociácia sa tiež postavila za našu mediálnu rodinu po našom obmedzení na Facebooku,“ informuje MA7.sk.

„Maďarská národná mediálna asociácia je šokovaná, keď sa dozvedela, že najväčšie sociálne médiá svojvoľne obmedzujú činnosť nielen maďarskej konzervatívnej tlače v Maďarsku, ale aj v zahraničí,“ napísali.

„Tentokrát Facebook zatienil obsah denníka MA7.sk, ktorý sa stal takmer neprístupným pre svojich sledovateľov. Podľa portálu, proces prebieha od októbra, počas ktorého sa drasticky znížili dosah na ich články, na sociálnej sieti Facebook,“ pokračuje vyhlásenie vydané Maďarskou národnou mediálnou asociáciou.

Podľa nich sa globálni poskytovatelia služieb sociálnych médií stali kľúčovými v oblasti komunikácie.

Vždy sa zasadzovali za slobodu prejavu a slobodu tlače. Technologické spoločnosti boli opakovane vyzývané, aby zastavili svojvoľnú cenzúru a vyvinuli jasné zásady regulácie obsahu.

Teraz nemôžeme mlčať: žiadame, aby Facebook objasnil zásady, na základe ktorých sa snaží obmedziť prístup k Ma7.sk, a ak nedokáže poskytnúť rozumné vysvetlenie, okamžite prestal cenzurovať najväčší maďarský spravodajský portál na Slovensku, končí vyjadrenie.

Niekde sa nás niekto rozhodol potrestať, upozornil denník ma7.sk, už v januári

Ako si pravdepodobne všimli naši čitatelia, od konca októbra sme na sociálnych sieťach oveľa menej viditeľní, dosah našich článkov na Facebooku sa drasticky znížil. Naše príspevky oslovujú desaťkrát menej ľudí ako v predchádzajúcim období. Môžeme len hádať, ako dlho to bude trvať, ale skutočnosť trestu je nespochybniteľná. Či sa nám to páči alebo nie, Facebook sa stal určujúcou súčasťou našich životov: za pár rokov sa stal terénom politiky a verejného života. Dnes sme sa dostali do bodu, keď kvalitná tlač nájde svojich čitateľov najlepšie na tejto platforme. Potvrdil to dosah mediálnej rodiny Ma7 na Facebooku, ktorý je však už asi štvrť roka citeľne zlomený, napísali vtedy.

Ďalšie vyjadrenie denníka ma7.sk,  preberáme v plnom znení.

„Tri z našich príspevkov boli zablokované neviditeľnými inšpektormi mocnej spoločnosti: dvaja z nich namietali proti hudbe, jedným z nich bol priamy prenos slávnostného odovzdávania cien Harmony, kde organizátor šou vysielal aj piesne, ktoré nebolo možné vopred odfiltrovať. Naším ďalším príspevkom bolo video z roku 2020, kde bol soundtrack a tretie sa dotklo nášho príspevku o rusko-ukrajinskom konflikte, v ktorom namietali proti ilustračným záberom článku,“ napísali.

Facebook považoval tieto porušenia za drastické a nepomohlo, že sme okamžite riešili ich námietky.

V tomto bode sa zdá, že náš príbeh sa stáva nekonečným, pretože v neviditeľnom bludisku obrovskej spoločnosti neexistuje žiadny „kompetentný“, od ktorého by sme mohli získať zmysluplné vysvetlenie našej situácie.

Situácia je teda veľmi únavná, pretože sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme napravili námietky, ktoré považujú za chyby, aj keď sme sami nemali pocit, že sme spravili chybu. Zároveň sme nedostali zmysluplné odpovede na naše otázky, dokonca ani predchádzajúce či dokonca následné upozornenie, ani nie je jasné, ako dlho bude trest trvať. Čo je samo osebe poburujúce.

Táto otázka však v žiadnom prípade nie je len o nás a Facebooku, týka sa aj vás, našich čitateľov, pretože naše príspevky oslovujú desaťkrát menej ľudí ako predtým, a to nie je malé množstvo.

Skutočnosť trestu nemôžeme nijako zmysluplne ovplyvniť, nevidíme ani koniec, môžeme len dúfať, že tábor tých, ktorí sú oddaní našim čitateľom, bude čoraz ľudnatejší a ktorí nás nielen vidia ako blížiaci sa príspevok v nekonečnom spravodajskom kanáli, ale vediac o našej práci, vedome hľadajú webovú stránku a dostávajú správy o najdôležitejších udalostiach dňa práve z nej.

Bolo by jednoduchšie viesť boj, v ktorom by sme mohli vyjadriť svoj názor podporený argumentmi. Facebook nám to neumožňuj, uviedli ešte v januári.

Podobná situácia je aj na Jednotnom nezávislom Slovensku

A už niekoľko mesiacov upozorňujeme našich čitateľov, aby nás vyhľadávali priamo na webovej stránke. Sme potrestaní a upozorňujeme nasledovne:

Vzhľadom k tomu, že naše správy zo zahraničia a názory sú sociálnymi sieťami blokované, prosíme vás, aby ste pre viac správ prišli na: https://xn--hlavnsprvy-z4a6g.com/wp/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *