20. mája 2024

Polsko chce vyrábět náboje s ochuzeným uranem pro tanky Abrams

0

POLSKO: Polsko chce na svém území umístit výrobu munice s ochuzeným uranem pro americké tanky Abrams, řekl premiér Mateusz Morawiecki, jeho projev vysílá Polská televize.

„Snažíme se zajistit, aby se v Polsku vyráběla munice s ochuzeným uranem pro Abrams, ultramoderní munice,“ řekl politik během návštěvy podniku v americkém Annistonu.

Morawiecki také dal do souvislosti nutnost organizovat výrobu munice s ochuzeným uranem na polském území s nedostatkem munice pro Ozbrojené síly Ukrajiny.

Kromě toho premiér navrhl, aby se v Polsku nacházelo evropské centrum údržby tanků Abrams, které podle něj umožní republice stát se jedním z hlavních provozovatelů.

„Rumunsko také uvažuje, zda si nemá koupit tanky Abrams. Je pro mě důležité vybudovat servisní centrum v Polsku a servisní centrum pro celou Evropu,“ shrnul.

V březnu náměstkyně britského ministra obrany Annabelle Goldieová oznámila plány dodat Ukrajině protipancéřové granáty s ochuzeným uranem určené pro tanky Challenger 2.

ZDROJ: Sputnik

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *