20. mája 2024

Judita Laššáková. BUDÚ ČI NEBUDÚ (EŠTE) VOĽBY NA SLOVENSKU?

0

BUDÚ ČI NEBUDÚ (EŠTE) VOĽBY NA SLOVENSKU?

Otázka, ktorá trápi mnohých…

Korektná odpoveď znie: do 30. septembra 2023 je ešte ďaleko, ale je nutné sa pozrieť na niekoľko faktov:

  1. Strana, ktorá v súčasnosti vedie prieskumy (a to napriek tomu, že koncom roku 2020 ledva naškrabala 8 %) vďaka katastrofálnemu vedeniu štátu Matovičom, Hegerom, Sulíkom, Krajniakom a Remišovou, začala s kampaňou naplno. Asi by neriskovali toľko tisíc eur vyhodených za billboardy, ak by „vedeli“, že voľby nebudú…
  2. Strana, ktorej maskot sedí v prezidentskom paláci, investuje tisíce do reklamy na sociálnych sieťach a ako strana najviac kričiaca kvôli ekológii investuje aj do kampane na dieselových autobusoch. Michal Šimečka, ktorý je predsedom PS a zároveň podpredsedom Európskeho parlamentu, by v Bruseli ťažko vysvetľoval, prečo na Slovensku nie sú voľby…
  3. SaS zmenila vizáž, nafotila nový materiál, vytapetovala nielen internet, ale aj mestá svojimi umelecky vytvorenými fotkami. Dokonca zmenila aj logo, a namiesto absencie nohavičiek, pozorovateľovi neujde, že na nohách SaSkárov chýbajú ponožky.
  4. Mikuláš Dzurinda zvolal tlačovku, že sa strane, ktorá sa dnes nazýva Modrí – Európske Slovensko, podarilo vyzbierať vyše 12.000 podpisov na vznik strany a všetky potrebné dokumenty odovzdali dnes na Ministerstvo vnútra SR, kde ich do 30 dní majú zapísať do registra. Ak samozrejme splnili všetky zákonom predpísané formality.
  5. Na facebookovej stránke Lucie Ďuriš Nicholsonovej sa okamžite objavil status, v ktorom informuje všetkých, ktorí by si robili starosti s tým, že zrovna Jablko „to“ nestihne, že aj Jablko má 10.000 podpisov, ale vraj zbierajú „do zásoby“.
  6. Nehovoriac o najväčších esách, ktoré budú chcieť mať politické strany vo svojich radoch. Jedná sa napríklad o apolitického Šeligu, ktorý svojho času po návšteve u prezidenta Kisku zrušil pochody Za slušné Slovensko, a teraz, keď pod úžasným vedením Veroniky Remišovej strana Za ľudí zostáva bez ľudí, opúšťa princípy a zásady, ale hlási, že je voľný a pripravený vstúpiť … asi kamkoľvek.
  7. Po Slovensku poletujú aj iní borci. Nikto nesmie zabúdať na politického hrdinu Hegera zastávajúceho niekoľko funkcií, spoločne s Naďom a Káčerom, ktorí objavujú Slovensko rovnako ako jediný politik odvažujúci sa ísť medzi ľudí „bez ochranky a rozprávať sa slobodne“ s každým. Ale až dnes, lebo včera on diktoval každému…

Naozaj netušíme, čo sa stane do konca septembra tohto roka. Bolo by však trúfalé tvrdenie, že strany, ktoré dokážu investovať peniaze do kampane, urobia zlú investíciu do niečoho, čo sa neudeje…

Už zostáva zodpovedať iba jednu otázku. Slogan septembrových volieb. Čo bude ich sloganom, však ešte nikto nevymyslel. Nejak sa tie heslá totiž míňajú. Už asi zostáva iba „prozápadná orientácia, lebo nechceme byť Maďarsko a Bielorusko“!

P. S.: Miestami je použitý sarkazmus. Snáď je očividné, že v ktorých riadkoch. Ďakujem…

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *