10. mája 2024

Zuzana Čaputová a český prezident Pavel smerujú na Ukrajinu. Dostatok vody, zaľúbené pohľady a môže sa vyraziť.

0

Ako Čaputová vo svojom statuse spomína, spolu s Čechmi nás spája spoločná skúsenosť aj s fašizmom či komunizmom a s touto symbolikou vyrážajú do Kyjeva. Dúfajme, že Čaputová neostane prekvapená, ak práve takéto symboly nájde práve v tom demokratickom Kyjeve.

Status jej ale nenapísali dokonale. V závere píše, že nás s Ukrajinou spája spoločná hranica, hoci nikto nevie od kedy má takú hranicu Česko. Celý čas predsa spomína Čechov a Slovákov, takže musí ísť o nejaký Čaputovej futuristický výjav.

Prezidentka zároveň „potešila“ všetkých svojich občanov – s Ukrajinou nás vraj čaká spoločná budúcnosť. To neznie dvakrát ako perspektívna vyhliadka, ale zato je ľahko zrealizovateľná. Stačí len zabezpečiť obrovský prepad životnej úrovne, rozšíriť chudobu a asi tak desaťnásobne zvýšiť korupciu. Možno aj preto Čaputová umelo drží pri moci Hegera a spol. Tým sa dostať Ukrajinu a Slovensko na rovnakú úroveň skutočne darí.

Ale úplne vážne. Tie návštevy sú už naozaj morbídne. Na východe Ukrajiny zomierajú státisíce ľudí a oni si chodia do Kyjeva veselo hrkútať so Zelenským a robiť fotečky ako z nejakého výletu. Takéto návštevy zároveň priamo popierajú ich dennodenné zdesenie nad útrapami vojny. Uvedomujú si to vôbec?

JNS



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *