13. mája 2024

Hitom sezóny je vymýšľať na Fica hoaxy

0
Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

Mám to z politického prostredia, zatiaľ viac nebudem konkretizovať“, počul som včera večer v správach vysvetľovať nepríčetný hoax jedným od kedysi „slušných“ a ešte aj tých, kedysi Kiskových, potom Remišových a teraz zas Hegerových… akože demokratov.

Takže stačí zdrojovať, že niečo máte z politického prostredia a je to zaručená pravda. Lebo hoaxy šíria iba dezoláti a konšpirátori, ale slušní demokratickí zaľudia určite nie. Inak, tipnite si, aké svinstvo si ešte vycucajú z gule (alebo z gulí – kto ako) a zčnú ho šíriť ako fakt „z politického prostredia“? Môžu prakticky všetko. Je totálne amorálnou zvrátenosťou vymýšľať si, že niekto iný si vymýšľa, že… Viete, koľko si toho ja napríklad môžem navymýšľať v nasledujúcich cca dvadsiatich riadkov? Že som to počul v novinárskom prostredí a ešte sa budem čudovať, že sa čudujete, čo to tu píšem. No nespravím to, pretože na rozdiel od najnovších slušných zaľudových a demokratických šíriteľov zákerných lží, ktoré eufemisticky nazývam hoaxmi, som v živote v mojej práci žiadnu nepoužil. Ale – nosím čestný titul konšpirátor.

Hitom sezóny je vymýšľať na Fica hoaxy

Vyplýva z toho niekoľko poznaní. Boja sa. Pravda im nič nehovorí. A vedia, ako, kde, kedy a čím podvádzali. Navymýšľať si, že Fico ide zrušiť priamu voľbu prezidenta, je totálne dno. Šíriť tento hoax – aké progresívne a demokratické. Pokojne by som mohol začať šíriť hoax o tom, že progresívno liberálni demokrati chú udržať v kresle hlavu štátu navždy, trebárs aj za cenu zrušenia akéhokoľvek spôsobu voľby prezidenta. Tak povediac – doživotne. Fakt to mám z novinárskeho prostredia. A čo teraz? Ja smiem, ja som konšpirátor, ale oni sú etalónom čistoty, pravdovravnosti a čestnosti. A od takých sa hoaxy nepatria, teda, ešte donedávna nepatrili.

Napísať hlupáci je zjavne málo

Už som to písal veľakrát, najnovší prieskum Polisu tentoraz dáva Smeru niečo nad 24 percent. Kam ho chcete ešte dostať? Na päťdesiat percent? Na osemdesiat percent? Veď liberáli, demokrati a progresívci fakt už päť mesiacov nerobia nič iné, iba zvyšujú Hlasu, Smeru a Republike volebné preferencie. A čím viac nadutých počutí „z politického prostredia nám v podobe nimi vykonštruovaných hoaxov cez „spravodajstvá“ naozaj tupých médií vyšlú, o to viac tie preferencie trojke Smer – Hlas – Republika narastú. V živote som nezažil takú predvolebnú kampaň, v ktorej by opozícii tak dynamicky rástli voličské preferencie, ako popri týchto hlupákoch a politicko-mediálnych amatéroch. A to ani nikto nemusí narcisticky vyvreskovať pred davmi na ulici pod bytmi, v ktorých bývajú predstavitelia opozície.

Festival obmedzenej hlúposti

Hlupáka od múdreho človeka delí predovšetkým schopnosť kriticky myslieť. Múdry človek o svojich názoroch pochybuje, pretože si nie je istý, či vie dosť na to, aby mohol svoj názor vyjadriť. Hlupák však svoje myšlienky a názory nefiltruje. Múdry človek kritiku využije a posunie ho to ďalej. Hlupák nie je schopný kritiku prijať, a tak zostáva na rovnakej úrovni, nepoučí sa zo svojich chýb. Hlúposťou sa zaoberá množstvo odborníkov a jedných z nich je aj profesor Carlo Cippola, ktorý sa vo svojej knihe The Basic Laws of Human venuje s nadhľadom a humorne ľudskej hlúposti. Naozaj ju dávam do pozornosti všetkým, ktorí sú presvedčení, že štát je ich vlastníctvo a že Zem sa bude krútiť opačne, ak sa na tom uznesú na koaličnej rade.

P.S.

Inak, viete, čo som sa v týchto dňoch dozvedel „z politického prostredia“? Neviete? Vraj jeden, čo kedysi rečnil na tribúnach a drmolil dačo o nejakom Slovensku, už nebude kandidovať. Zdroj vám zatiaľ nepoviem, veď to sa teraz oficiálne tak argumentuje. Mám to proste „z politického prostredia“. A – „to je proste fakt“. (Opakujem, ako oficiálny a súdom uznaný konšpirátor predsa konšpirovať môžem, ak to smú „nekonšpirátorskí“ politici, tým dupľom.)  Na slovenskú politicko-mediálnu hlúposť nebude nikdy stíhať ani tá najvýkonnejšia umelá inteligencia. Takú sa vymyslieť nikdy nepodarí.

Ivan Brožík



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *