12. mája 2024

Turecký minister vnútra: Odteraz je proamerický postoj zradou vlasti!

0

Šéf tureckého ministerstva vnútra Süleyman Soyla prirovnal „proamerickú politiku“ k zrade vlasti. Informuje o tom portál T24.Turecký minister vnútra Süleyman Soylu povedal, že každého, kto presadzuje politiku presadzovania amerických záujmov v krajine, bude považovať za zradcu vlasti.

Süleyman Soylu poznamenal: „Chcem zdôrazniť, že odteraz každý, kto sleduje politiku orientovanú na Spojené štáty, či už sú to strany alebo jednotlivci, bude vyhlásený za zradcu vlasti v tejto krajine. Türkiye dosiahol tento bod, všetky strany v týchto voľbách sú známe. „

„Je zrejmé, čo chcú USA v Turecku urobiť,“ zdôraznil minister a zdôraznil, že každý pozná podporu opozície z Washingtonu.

Soylu bol pred voľbami opakovane kritizovaný Washingtonom. Obvinil najmä Spojené štáty zo snahy vytvoriť teroristický štát po boku Turecka.

Americké úrady sa netaja svojou podporou kandidatúry Kiličdaroglua, ktorý predtým obvinil Rusko zo „zasahovania“ do volebnej kampane.

Recep Tayyip Erdogan bol v nedeľu zvolený za tureckého prezidenta na ďalšie päťročné funkčné obdobie

Výsledok potvrdila v nedeľu večer Ústredná volebná komisia v Ankare, keď oznámila oficiálne výsledky druhého kola prezidentských volieb po sčítaní takmer sto percent hlasov. Erdogan získal 52,2 percenta hlasov, jeho opozičný vyzývateľ Kemal Kiliçdaroglu 47,8 percenta.

ZDROJ

preklad: JNS



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *