3. mája 2024

KOSOVO/SRBSKO: Európa jednoducho nemá čo ponúknuť, takže každý si robí, čo chce, kedy chce a ako chce. Nie je dôvod brať EÚ vážne… Už nedáva peniaze. Tak padli posledné dôvody, prečo nevojnu.

0

KOSOVO/SRBSKO: Samozrejme, rovnako ako ja, sledujete situáciu na kosovsko-srbskej hranici. Kosovské sily obsadili úrady v oblastiach, kde žije srbská menšina v Kosove. Srbi, samozrejme, nechcú ustúpiť, a tak protestujú. Nie je to ako u nás, sú tu protesty s palicami, kameňmi a Molotovovými koktailmi, toľko príslušníkov mierových síl už bolo zranených a misia KFOR je posilnená stovkami mužov, srbská vláda posiela na hranice čoraz viac vojakov a vybavenia, prezident Vučič rokuje so všetkými veľkými svetovými hráčmi… a naše pravdivé médiá sú, ako zvyčajne, na strane kosovskej narko-mafie, pretože si ešte nevšimli, že Američania tiež s väčšou pravdepodobnosťou kritizujú kosovskú vládu ako srbské obyvateľstvo, a ani si nevšimli, že to bola kosovská vláda, ktorá porušila medzinárodnú zmluvu o Kosove.

Niet divu… Ak chcete vytrhnúť Srbsko z ruského tábora, nemôžete to urobiť bombardovaním znova… Chápem, že aj Američania. Nie je dobré mať krajinu s nacionalistickým a nepriateľským obyvateľstvom v henté bašte Západu a európskych hodnôt… Ale k čomu je im to dobré, bdelý sauron… Americké oko sa teraz pozerá niekam na Ukrajinu, kde akcie Rayethonu klesajú kvôli drahým, ale zbytočným raketám Patriot a kosovskí Albánci okamžite tlačia na definitívne očistenie svojej mafiánskej krajiny od Srbov.

Srbi, samozrejme, to vidia naopak, nepáči sa im, že srdce ich krajiny, kde vykrvácali na kosovskom poli a potom prežili päť storočí tureckej nadvlády, si berú Albánci s pomocou amerických bombardérov a diplomatov ako Lipavský alebo Schwarzenberg.

A zrazu máme na krku ďalší konflikt. Tam na výbušnom Balkáne… Veľa toho nechýba a všetky strany majú veľa dôvodov, prečo do toho ísť. Bohužiaľ, musím povedať, že aj v tomto prípade sú všetky dôvody vojny splnené a nič nechýba na jej začiatok. V prípade Balkánu navyše nechýba odvaha, pretože majú horúcu krv a veľmi odolný žalúdok na kvalitné zverstvá. Ak sa prepisujú hranice na Ukrajine, prečo ich neprepísať inde, však?

Výzvy Európskej únie už nikoho nezaujímajú… Nuž, nemôžu. Už neexistujú žiadne sankcie, ktoré by schladili horúce hlavy a povzbudili priemyselníkov a podnikateľov, aby vyvíjali tlak na svoje vlády v záujme obchodu, a to aj za cenu potlačenia nacionalistických nálad. Áno, som len obyčajný Vidlák, ale bohužiaľ musím povedať, že dôvod na potlačenie pomsty za minulé a nedávne krivdy pominul. Nie sú peniaze. Bežným ľuďom to až tak nefunguje, nikto im nikdy nedal peniaze, ale fungovalo to skvele pre kapitánov priemyslu, obchodných lídrov a pltníkov v zákone. Integrujte sa do európskych štruktúr, dotknite sa európskych zmlúv a úplatkov, pritúlite sa k obrovskému peňažnému toku a zabudnite, že sme vám ukradli Kosovo…

Tak to bolo v Arménsku, však? Dokonca aj v Gruzínsku. Zabudnite, že Rusko je vedľa vás, buďte hluchí k ich požiadavkám, zaobchádzajte s nimi oneskorene a odmietavo, zabudnite, že Azerbajdžan je priateľom Turecka, vezmite eurá zhora nadol a dajte svoje obyvateľstvo do poriadku. Konajte proti ich záujmom, tu máte Sorosovu školu, tu máte know-how pre mäkkú silu a propagandu, vy na vrchole z toho budete dobre žiť, tí dole budú oklamaní televíziou a všetko bude v poriadku.

Doteraz… Propaganda bude pokrývať mnoho vecí, ale všetky hriechy zostanú a jedného dňa sa prejavia.

Arménsko stráca Karabach… A stále môžu byť radi, že to tak dopadlo. Kto im pomohol z Európy? Nikto. Len ich vlastná diaspóra. A to bolo dosť málo. Kde sú európske peniaze? Už nie sú. Minuli sa na grýndýl. Kedy si všetci všimli, že vstup do EÚ nie je výhrou? Teraz niekedy… Nie je to tak dávno. Už tomu nerozumie len Zelenskyj.

Gruzínsko je tiež opatrné v tom, ako zaobchádza s Ruskom, pretože to isté platí pre Ukrajinu a ďalšie krajiny postsovietskeho priestoru. Buď budú priateľskí k Rusku, alebo budú zničení. Ukrajinci to teraz zažívajú na vlastnej koži a všetci okolití diktátori to pozorne sledujú.

Srbsko už tiež nemá dôvod uzatvárať pakt s EÚ. Nič z toho sa nepozerá. To, čo majú, majú, nebudú mať viac, a vyzerá to, že čoskoro budeme mať všetci menej, tak prečo nevyrovnať staré účty, však?

Nie je dôvod uprednostňovať európske hodnoty, pretože sú spravodlivé a nie peniaze.

Neviem, či to Putin takto plánoval, ale je to, akoby mu sám diabol odstraňoval prekážky z cesty. Európska únia prestala nič znamenať a stratila svoju príťažlivosť, keď sa pripravila o lacnú ruskú energiu, vďaka ktorej mohla nalievať peniaze do okolitých štátov. Teraz naopak začali nasávať peniaze do centra. Prečo sme zaplatili toľko za energiu? Pretože Nemecko potrebovalo… Neexistuje ruský plyn, musí to byť český Temelín.

Európske peniaze jednoducho prestali hrať úlohu v medzinárodnej politike. Srbská armáda na hraniciach s Kosovom je toho najlepším dôkazom. Ďalším dôkazom sú pozvánky Wagnerovcov do Afriky. Európa jednoducho nemá čo ponúknuť, takže každý si robí, čo chce, kedy chce a ako chce. Nie je dôvod brať EÚ vážne… Už nedáva peniaze. Tak padli posledné dôvody, prečo nevojnu.

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Vidlák

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *