15. mája 2024

Demokratka Nvotová obhajuje neziskovky, ktoré vraj nik nedotuje: Zlodej Fico nevie, čo je dobro!

0
Nvotovej útek po voľbách

Nvotovej útek po voľbách

SLOVENSKO: Naozaj ich nik nedotuje? Nuž o tom môžeme s pani Nvotovou asi polemizovať. A na rozdiel od nej, priniesť aj nejaké tie fakty. Áno mimovládne organizácie často suplujú štát, v tom sa zhodneme. druhou stranou mince je to, že sa najmä v posledných rokoch a najmä tie väčšie, ktoré rozhodne niekto dotuje, snažia štát nesuplovať, ale riadiť. A miešať sa do politiky, i zasahovať do justície. Pritom k tomuto ich nik nelegitimizoval. Žiadni občania ich nevolili.

Ficova vojna proti neziskovkám

“Celý život sa motám niekde medzi tretím sektorom a tretím svetom a môžem povedať jednu vec- čo by ste si vy, politici, štáty, vlády bez nich počali? Kto by robil tú robotu? Mnohokrát mimovládne organizácie suplujú štát, látajú diery, na ktoré štát nemá peniaze, ľudí a často ani odvahu.

Vojna proti neziskovkám je pre Vás, pán Fico, prehratá vojna. Vediete ju len preto, že Váš súper na rozdiel od Vás nie je motivovaný peniazmi a propagandou, a preto to vydrží a bude pomáhať a konať dobro naďalej.

A keď už sa bavíme o agentoch platených zahraničím – keď sa pozriete do zrkadla, uvidíte, že človek nemusí byť neziskovka na to, aby sa ním stal,” uviedla pani Nvotová na sociálnej sieti.

Čo Nvotová opomenula

Pani Nvotová zrejme narážala na to, že Smer prišiel s odhalením, že konzorcium Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti, získalo vďaka podpisu Gáborčakovej a Ódora, a neschopnosti “demokrata” Hegera a Remišovej, 22 miliónov eur. Nuž, problém ale je, že táto informácia, ktorá zaznela z úst predsedu Smeru Roberta Fica, je pravdivá.

Čo nová posila “Demokratov” nepovedala, že značnú časť z týchto peňazí dostane aj nadácia Pontis. Tá je tiež napojená na Georgea Sorosa. A to je fakt, nie “hoax.” A faktom je aj to, že v správnej rade tejto nadácie bola ešte pred pár dňami pani Andrea Cocherová. Ktorá je zároveň aj podpredsedníčkou “Demokratov.”

Navyše sa stala aj taká iná “pozoruhodná vec.” Ktosi od týchto slušných bojovníkov za lepšie Slovensko mazal stopy..

Naozaj ich nik nedotuje?

A teraz prejdime k tomu najdôležitejšiemu. K tomu, či nie sú naše najväčšie mimovládky financované zo zahraničia. Pozrieme sa na niektoré z nich, aj keď údaje sú za rok 2016, zahraničné peniaze sa lejú do všetkých naďalej. A ide najmä a americké doláre.

Nadácia PONTIS

V štruktúre príspevkov za rok 2016 (1,4 milióna eur) je podiel asignačnej dane od zahraničných spoločností takmer pätinový (18,8 percenta). Príspevky od zahraničných spoločností z ich zaplatenej dane dosahujú až 80 percent.

Na daroch právnických osôb v štruktúre nadačných fondov (2,18 milióna) majú subjekty pôvodom zo zahraničia 55,4-percentnú časť.

Pontis publikuje Index udržateľnosti neziskových organizácií, mapujúci vývoj neziskového sektora na Slovensku. Na túto ročenku prispieva Agentúra Spojených štátov amerických pre medzinárodný rozvoj (USAID).

Nadácia otvorenej spoločnosti

Zahraničné zdroje medzi prijatými darmi (2016) Nadácie otvorenej spoločnosti (NOS) boli nadpolovičné (50,5 percenta).

Via Iuris

V roku 2016 tvorili zahraniční donori v hlavnej príjmovej štruktúre 56,3 percenta.  Mimovládka je navyše úzko prepojená so Sorosovou OFS.

ZDROJ: FB D-Nvotova/EXTRA PLUS/E-report)



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *