27. júla 2024

VIDEÁ- LGBT Pride v Bratislave: Politici prišli rozdeľovať spoločnosť extrémistickou sexualizačnou sion-globalistickou agendou.

Zdielajte

SLOVENSKO: Na obe podujatia prišli aj politickí predstavitelia. Dúhovému pochodu vyjadrila svoju priazeň opäť aj prezidentka Zuzana Čaputová. Pochodovať s LGBTI komunitou prišli aj viacerí liberálni politici z SaS a PS, napríklad Mária Kolíková, Branislav Gröhling či Michal Šimečka. Záštitu nad podujatím prevzali aj tento rok bratislavský primátor Matúš Vallo aj župan Bratislavského kraja Juraj Droba.

Štvrtá júlová sobota patrila v Bratislave pochodu Pride, ktorý sa koná na podporu LGBTI ľudí, a akcii Národný pochod Hrdí na rodinu, ktorá poukazuje na nenahraditeľnosť tradičnej rodiny.

Hlavná časť programu akcie Pride sa začala popoludní na zrekonštruovanom Námestí slobody, odkiaľ sa odštartoval pochod ulicami hlavného mesta.

O 15. hodine sa na Jakubovom námestí stretli účastníci Hrdí na rodinu.

Na obe podujatia prišli aj politickí predstavitelia. Dúhovému pochodu vyjadrila svoju priazeň opäť aj prezidentka Zuzana Čaputová.

„Stretnutie s inakosťou je pre mňa vždy stretnutím s mojou identitou. Myslím tým na inakosť, ktorá je podobou ľudskosti. Na ľudí, ktorí majú inú sexuálnu orientáciu, rodovú identitu, farbu pleti, národnosť, náboženstvo,“ uviedla hlava štátu.

Čaputová pred pár dňami zorganizovala aj diskusiu v Novej Cvernovke, kde debatovala s predstaviteľmi hnutí za práva LGBTI.

Začiatkom mesiaca v rozhovore pre web majiteľa Teplárne Romana Samotného povedala, že Slovensko by sa malo inšpirovať Českom a zmeniť prístup k otázke registrovaných partnerstiev.

„Český príklad nám môže slúžiť ako dobrá inšpirácia v tom, že registrované partnerstvá tam dávno sú a dokonca už uvažujú ďalej. My sme jedna zo šiestich krajín EÚ, ktorá nemá uzákonené ani tie registrované partnerstvá,“ povedala.

„Môžeme sa teda inšpirovať, poučiť a vidieť, že v Českej republike registrované partnerstvá nespôsobili žiadne ohrozenie tradičnej rodiny. Nejde o nebezpečenstvo a nie sú s tým spojené obavy, ktoré hlásajú radikáli.“ Ale komentáre pod videom na fb nezabudla demokraticky zablokovať

Kultúrno-etické témy nebudem riešiť, sľuboval Ódor

Na tohtoročný Pride prišli aj ministerka spravodlivosti Jana Dubovcová a ministerka kultúry Silvia Hroncová, ktoré vystúpili s príhovorom. Obe počas týždňa vyvesili na budovy svojich úradov dúhové vlajky.

Denník Postoj sa pýtal premiéra Ľudovíta Ódora, či ich aktivity na podporu LGBTI nie sú v rozpore s jeho vyjadreniami o tom, že členovia úradníckej vlády nebudú riešiť kultúrno-etické témy, ktoré polarizujú spoločnosť. Vláda sa k tomu zaviazala aj v programovom vyhlásení.

„Nie, nie je to v rozpore,“ reagoval úrad vlády. „Ochrana základných ľudských práv, snaha o spoločenskú diskusiu a vzájomný rešpekt sú všetko témy, ktorým sa pani ministerka Dubovcová dlhodobo venuje. Jej postoje a názory sú roky známe a verejne komunikované. Vyvesenie dúhovej vlajky nie je otváraním kultúrno-etických otázok. Slovensku by pomohlo, ak by sme sa ako spoločnosť vedeli rozprávať a smerovali k vzájomne fungujúcej tolerancii.“

Rovnakú otázku sme poslali aj Zuzane Čaputovej. Z prezidentskej kancelárie sme odpoveď nedostali.

Pochodovať s LGBTI komunitou prišli aj viacerí liberálni politici z SaS a PS, napríklad Mária Kolíková, Branislav Gröhling či Michal Šimečka. Záštitu nad podujatím prevzali aj tento rok bratislavský primátor Matúš Vallo aj župan Bratislavského kraja Juraj Droba.

Admin facebookovej stránky Policajného zboru SR priznal, že je gej

„Ahojte, som poručík David Puchovský, aktívny príslušník Policajného zboru SR a som gej,“ vyhlásil na pódiu Dúhového pochodu neslávne známy administrátor stránok Polície SR a dodal, že v Policajnom zbore pôsobí „množstvo teplých policajtov a policajtiek.“

Viac vo videu od cca. 5 min. 35 sek.:

Kandidát ĽSNS Miroslav Heredoš o Dúhovom pochode:

Reportáž progresivisticko-liberálnych portálov Startitup a Refresher:

Reportáž denníka SME:

Záznam z Dúhového pochodu:

Krajniak citoval Chestertona

Mottom jedenásteho ročníka Hrdí na rodinu, ktorý organizujú ľudia okolo Antona Chromíka, bolo heslo Manželstvo chráni deti. Okrem pochodu mestom sa uskutočnila aj diskusia predsedu Spoločenstva Ladislava Hanusa Juraja Šústa, šéfa Inštitútu pre ľudské práva a rodinnú politiku Patrika Danišku, pedagóga a riaditeľa Inštitútu pre výskum práce a rodiny Romana Jocha a komisára pre deti Jozefa Mikloška.

Na pro-life podujatie zavítali Milan Krajniak a Jozef Lukáč zo Sme rodina, viacerí politici z Kresťanskej únie aj KDH či Milan Kuriak z OĽaNO. Prišli aj extrémisti z ĽSNS a Republiky i predseda SNS Andrej Danka a Tomáš Taraba zo strany Život NS.

„Gilbert Keith Chestertone povedal, že príde doba, kedy bude treba mať odvahu obhajovať tie najnormálnejšie a najsamozrejmejšie veci, ako je napríklad rodina, ktorú tvorí mama, otec a deti,“ povedal podpredseda Sme rodina Krajniak.

„Manželstvo muža a ženy chráni deti. Som hrdý na všetky rodiny, ktoré vychovávajú svoje deti a sú kostrou našej spoločnosti,“ uviedol Richard Vašečka z KÚ.

Svojou účasťou podporil pochod aj známy kňaz Marián Kuffa.

„Chceme byť svedkami láskavej pravdy, lebo pravda, že všetky deti potrebujú mamu a otca nastálo, je stále príťažlivá. Aj v tomto období plnom rozpadov vzťahov, neistoty, individualizmu je manželstvo stále tým najstabilnejším priestorom a istotou pre naše deti,“ uviedla organizátorka Simona Tarčáková.

Záznam z pochodu Hrdí na rodinu:

Zdroj: postojSk / YouTube / InfoVojna


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *