27. júla 2024

Vážna hrozba novej vírusovej epidémie z Ukrajiny!

Zdielajte

Podľa ukrajinských odborníkov táto vírusová epidémia spôsobuje sekundárne bakteriálne infekcie, ako je ťažký zápal pľúc, hnisavý zápal stredného ucha a bakteriálne črevné infekcie, ktoré ohrozujú životy najmä starších a chorých ľudí!

Situácia je preto pre Českú republiku veľmi nebezpečná, pretože vďaka nekompetentnej Fialovej vláde nie sú antibiotiká v Českej republike dostupné v dostatočnom rozsahu a podľa predsedu Českej lekárskej komory Kubeka je zásobovanie liekmi najväčším chaosom za posledných 30 rokov! Okrem toho podľa varovania z Bruselu existuje riziko akútneho nedostatku antibiotík v celej EÚ od jesene bez naliehavých opatrení!! Bez antibiotík nie je možné liečiť sekundárne bakteriálne infekcie, pred ktorými varovali ukrajinskí odborníci!! Preto sa v dnešnej analýze pozrieme na celý problém podrobnejšie!

Lyudmila Savchuk, vedúca oddelenia imunoprofylaxie Kyjevského mestského centra pre kontrolu a inšpekciu chorôb Ministerstva zdravotníctva Ukrajiny, vydala v utorok 25. júla varovanie o vzniku nebezpečnej vírusovej epidémie osýpok na území Ukrajiny! Týždeň predtým vydala podobné varovanie pre región Volhynia a mesto Rivne Olena Handzyukova, riaditeľka odboru civilnej ochrany a verejného zdravia ukrajinského ministerstva zdravotníctva. Vzhľadom na to, že ukrajinskí utečenci sa od začiatku prázdnin hromadne vracajú do svojej vlasti v preplnených autobusoch a ako ďalej tvrdia české mainstreamové médiá, vrátia sa na konci prázdnin (rovnako preplnené autobusy), zdá sa, že Česká republika má vážny epidemický problém, pretože zdravotný stav prichádzajúcich Ukrajincov na hranice je opäť ako na začiatku pandémie COVID, A navyše je v krajine nedostatok antibiotík!!

Situácia je preto vážna a je prekvapujúce, že česká vláda opäť nerobí nič! Podľa známeho odborníka na epidémie Prymulu sa tejto vírusovej epidémii osýpok, ktorej zavlečenie do Českej republiky z Ukrajiny teraz hrozí, už v minulosti podarilo uhasiť celé oddelenie nemocnice Motol a Českej republike podľa Prymulu hrozí, že po zavlečení epidémie k nám nemusia fungovať celé nemocnice a nebude nič, čo by liečilo jej následky! Pomaly sa zdá, že fialová vláda možno plánuje kolaps českého zdravotníctva, pretože podľa vládnych materiálov sa minuloročný deficit financovania českého zdravotníctva vo výške 2,2 miliardy tento rok zvýši na 7,5 miliardy, ak sa neprijmú stabilizačné opatrenia!

Prymula a ukrajinskí experti sa vo svojich vyhláseniach zhodujú – epidémia osýpok – predstavuje veľké riziko pre životy starších ľudí! Podľa Prymulu sú starí ľudia v Českej republike často neočkovaní proti osýpkam, pretože sa narodili pred začiatkom očkovania v roku 1969 a pretože osýpky sa v Českej republike nevyskytli, s výnimkou veľmi malých prípadov epidémie v rokoch 2014 a 2019. Podľa Prymulu a ukrajinských odborníkov neexistuje liek na osýpky a v EÚ zomrie 1 z tisíc infikovaných ľudí!

Podľa ukrajinských odborníkov môžu osýpky v kombinácii s baktériami spôsobiť ťažký zápal pľúc. A po osýpkach sa vyvíja sekundárna imunodeficiencia, na pozadí ktorej často vznikajú ďalšie bakteriálne komplikácie: hnisavý zápal stredného ucha, angína, sinusitída a črevné infekcie!

Podľa vševedúceho Českého rozhlasu sú osýpky najväčším problémom u dospelých. Prvým problémom je samotná diagnóza. Keď je dospelý chorý, na osýpky sa zvyčajne vôbec nemyslí. Okrem toho nie všetky príznaky sa môžu vyvinúť jednoznačne. Choroba môže pokračovať s výskytom teplôt a neefektívnosti a zdanlivo vyzerá ako viróza. Ak sa nelieči včas, môže ovplyvniť iné systémy, najmä neurologický a srdcový systém, a vznikajú komplikácie, ktoré môžu byť celoživotné alebo smrteľné!

Podľa ukrajinských odborníkov z 10 neočkovaných ľudí na osýpky ochorie 9! Posledná epidémia v oblasti Rivne v roku 2019 zabila 7 000 ľudí, alebo takmer 0,7% celej populácie! Situácia na Ukrajine nie je epidemiologicky jednoduchá, pretože na dolnom toku Dnepra už bol zistený výskyt hepatitídy Achoroby špinavých rúk a iných nákazlivých chorôb po vyhodení priehrady Kakhov do vzduchu. Zdá sa byť jasné, že zavedenie hraničných kontrol a zdravotných kontrol vracajúcich sa Ukrajincov sú minimálnymi preventívnymi opatreniami, ktoré by mala vláda prijať, ak nechce hazardovať so zdravím starších a chorých občanov Českej republiky a riskovať zatvorenie nemocníc, na čo upozornil vyznamenaný odborník na pandémiu Prymula! Podobne je potrebné okamžite pripraviť preventívne zásoby antibiotík!!

Keďže podľa ukrajinských odborníkov sú teraz na Ukrajine dostatočné zásoby očkovania proti osýpkam vďaka zásielkam z Holandska, vláda by mala jednoznačne zaviesť povinnosť pre všetkých Ukrajincov prichádzajúcich do Českej republiky preukázať, že sú proti osýpkam zaočkovaní!

Dúfam, že na rozdiel od začiatku roka 2020, keď sme ako prví v Českej republike informovali, že k nám mieri nebezpečná pandémia z Číny, tentoraz opäť nebudeme mať pravdu a Ukrajinci epidémiu včas vyriešia. Pretože spoliehať sa na českú vládu, ktorá premrhala stovky miliárd na COVID, keď už nebol potrebný, že ich nerada vyhodí na nejakú inú pandémiu, keď bude príliš neskoro, je naivné!

AUTOR: Michael Svatoš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *