27. júla 2024

MUDr. Igor Bukovský: Nový Covidový variant Eris a prichádzajúca ŠIKANA, zavádzanie opatrení

Dobrá rada pre Šimečku

Dobrá rada pre Šimečku

Zdielajte

SLOVENSKO: Zdá sa, že covid ešte nepovedal posledné slovo. Doktor Igor Bukovský, jeden z lekárov, ktorí kritizovali opatrenia a riadenie pandémie na Slovensku, preto posiela výzvu epidemiologičke Alexandre Bražinovej. Jednej z tých, ktorí opatrenia vytvárali. 

Počas covidových rokov bola Alexandra Bražinová, Prednostka Ústavu epidemiológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave pevnou súčasťou Permanentného krízového štábu. Igor Bukovský upozorňuje, že v USA už sa dvíha vlna hystérie z nového variantu, preto žiada prominentnú epidemiologičku, aby sa zasadila o riešenie situácie, ktorá k nám zrejme príde tak, aby to bolo v súlade s výsledkami výskumov týkajúcich sa používania rúšok, či respirátorov. Pripomína tiež, že ekonomické a spoločenské následky lockdownu si nesieme dodnes a na záver pripomína čísla, ktoré porovnávajú Slovensko so Švédskom

Alexandra Bražinová

Počas pandémie sa Alexandra Bražinová stala vzorom nasadenia v záujme ochrany práva na zdravie a zdravý život. Od začiatku epidémie pôsobí na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva, vykonáva epidemiologické šetrenia pozitívnych, prácu na infolinke, koordinuje dobrovoľnícku skupinu medikov a medičiek. Predsedá Komisii krízového riadenia Lekárskej fakulty Univerzity Komenského, vedie databázu pozitívnych študujúcich a zamestnaných osôb, vedie ich testovanie, komunikuje s vedením fakulty. Je členkou pracovnej skupiny ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu na prípravu manuálov pre všetky typy škôl pre manažment COVID-19 situácie, je členkou intervenčného tímu Ministerstva zdravotníctva SR, ktorý pomáha zvládať epidemiologickú situáciu v domovoch sociálnych služieb a v marginalizovaných komunitách. Je aj členkou Permanentného krízového štábu UK a členkou Ústredného krízového štábu UK. Vedie výskumný projekt podporený grantom APVV na zisťovanie rozsahu čírenia COVID-19 v spoločných domácnostiach a ohniskách, informoval o Bražinovej portál Naj právo pri príležitosti odovzdania ceny ministerky spravodlivosti (V tom čase Márie Kolíkovej, pozn. red.) za prínos v oblasti ľudských práv.

Poznáme ju z Permanentnej pandemickej komisie, v rámci ktorej spolurozhodovala aj o napríklad celonárodnom testovaní, nosení rúšok, zmätku s režimami „testovaný, očkovaný, prekonaný“ … No a z pozície odborníčky sa aj v pamätnej relácii Silná zostava „pustila“ do Dominiky Cibulkovej.

Výzva profesorke Alexandre Bražinovej

MUDr. Igor Bukovský avizuje ďalší covidový variant (Eris), ktorý podľa jeho slov v USA už vyvoláva hysterickú reakciu s povinnými rúškami.

„U veľkej časti verejnosti preto vznikajú závažné obavy z nastolenia novej šikany a zavádzania opatrení, ktoré boli politicky a policajne vnútené slobodným občanom v ostatných 3 rokoch,“ píše Bukovský s tým, že ani ich bezpečnosť, nie to ešte účinnosť nie sú vedecky podložené. On sám sa netají podobnými obavami.

Bukovský preto Bražinovú žiada, aby sa zo svojej pozície Prednostky Ústavu epidemiológie LF UK v Bratislave a bývalej menovanej členky tzv. Permanentného krízového štábu, v prípade úvah o použití rovnakých opatrení na jeseň 2023, brala do úvahy tieto fakty a súvislosti:

1) Ochranný účinok rúšok pred infekciou vírusom SARS-CoV-2 nie je doteraz vedecky preukázaný.

Tvrdenia o ochrannom účinku rúšok brali do úvahy účelovo iba tie štúdie, ktoré potvrdzovali možný pozitívny vplyv. Pritom existuje množstvo dôkazov o ich škodlivosti a rizikách.

„CDC zavádza, ak tvrdí, že používanie rúšok chráni pred infekciou alebo zmierňuje priebeh ochorenia“, napísal v oficiálnom liste pre americké CDC už v novembri 2021 aj Váš kolega, významný epidemiológ a riaditeľ Centra pre výskum a riešenie infekčných ochorení na Fakulte verejného zdravia Minnesotskej univerzity Prof. Michael T. Osterholm, PhD.

Podľa jeho názoru dokonca vtedy platné odporúčania o všeobecnej povinnosti nosiť rúška „môžu v skutočnosti vystaviť jednotlivca väčšiemu riziku infekcie vírusom SARS-CoV-2 a tým spôsobiť závažný alebo aj život ohrozujúci priebeh ochorenia.“

Aj stále platná štúdia z dielne Cochrane Library uvádza, že:

** Nosenie chirurgických masiek (rúšok) nemá ochranný účinok v prevencii vírusových infekcií dýchacích ciest.

** Používanie respirátorov N95 nemá v porovnaní s chirurgickými maskami (rúška) väčší ochranný účinok pred vírusovými ochoreniami dýchacích ciest ani v prípade zdravotníckych pracovníkov pri poskytované bežnej zdravotnej starostlivosti.

** Umývanie rúk znižuje riziko prenosu vírusových infekcií dýchacích ciest asi o 11 %.

2) Všeobecný lockdown spoločnosti, zatvorené škôlky, detské kútiky, školy, kostoly, divadlá, kiná, obchody, reštaurácie, hotely, športoviská, hranice, pohreby, CENZÚRA spoločenskej diskusie a ostatné dôležité funkcie spoločnosti spôsobili ZÁVAŽNÉ a TRVALÉ POŠKODENIE psychického aj fyzického zdravia jednotlivcov aj spoločnosti, ekonomiky, medziľudských vzťahov, dôvery v inštitúcie a demokraciu.

Pripomeniem preto slová ďalšieho Vášho významného kolegu, ktorý zbavil svet kiahní, Dr. Donalda Hendersona. Ten v roku 2006 vo svojej odbornej reakcií na prvé diskusie o použití lockdownu upozornil, že „Spoločnosť, ktorá sa chce s epidémiou alebo inou kritickou situáciou vysporiadať čo najlepšie, musí zachovať čo najviac svojich funkcii.“

Nie ich čo najviac zavrieť a zničiť.

3) Šírenie novej mutácie vírusu, ktorý je známy viac ako 3 roky a proti ktorému už podľa oficiálnych tvrdení existuje aj údajne účinná údajne vakcína, NEMOŽNO v ŽIADNOM prípade označovať za „pandémiu“. Preto nie je možné znovu zneužiť zákony „na základe pandémie“, píše Bukovský.

Veľmi zjednodušene povedané

„Takže Vás, pani profesorka Bražinová verejne žiadam, aby ste sa váhou celej svojej pozície zasadili za to, aby proti slobodným občanom Slovenska už nikdy neboli znovu zneužité vedecky nepodložené a škodlivé tzv. protipandemické opatrenia ako sú lockdown a povinné nosenie rúšok alebo respirátorov,“ vysvetľuje Bukovský s tým, že rúška/respirátory skôr škodia a následky lockdownov na ekonomike či spoločnosti pociťujeme dodnes. Nový vírus už podľa Bukovského nie je pandémia, nesmieme preto šíriť novú hystériu.

Na snímke lekárka a epidemiologička Alexandra Bražinová. FOTO TASR – Dano Veselský

Dodáva aj Post scriptum…

V P.S. Bukovský upozorňuje, že vo Švédsku bolo 2420 úmrtí na covid na milión obyvateľov, na Slovensku ich bolo 3877.

„Počet úmrtí na Slovensku od 16. marca 2020: na kovid a s kovidom 21 167 – na ochorenia srdca, ciev, rakovinu a cukrovku cca. 160 620!, teda minimálne 6-násobne viac,“uzatvára Bukovský.

ZDROJ:  FB Igor Bukovský


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *