27. júla 2024

Čo robí Hamran, okrem toho že verejne neustále klame? V okrese Veľký Krtíš vyhlásili MIMORIADNU SITUÁCIU: Narástla tam nelegálna migrácia!

Zdielajte

V okrese Veľký Krtíš sa v posledných dňoch zvýšil počet nelegálnych migrantov, ktorí prechádzajú cez hranicu s Maďarskom. Okresný úrad preto v piatok vyhlásil mimoriadnu situáciu, ktorá umožní lepšiu koordináciu medzi políciou, hasičmi, zdravotníkmi a ďalšími zložkami. Cieľom je zabezpečiť rýchle a bezpečné riešenie tejto náročnej situácie. Ministerstvo vnútra (MV) SR informuje, že využíva všetky dostupné legislatívne nástroje na ochranu štátnej hranice a verejného poriadku. Zároveň apeluje na obyvateľov okresu, aby dodržiavali pokyny orgánov a neohrozovali svoju bezpečnosť ani zdravie.

V obci Lesenice v okrese Veľký Krtíš už asi tri týždne evidujú pohyb veľkého množstva nelegálnych migrantov. Takmer výlučne muži z krajín blízkeho východu, prevažne zo Sýrie, sa už niekoľkokrát usadili na tamojšom ihrisku, pri čom sa postupne chcú dostať ďalej na západ, najmä do Nemecka, uviedol starosta obce Ladislav Majdán. Podľa neho v obci s asi 500 obyvateľmi nič iné v poslednom období nerobia, len sa zaoberajú migrantmi. „Spočiatku sme sa o nich postarali, dali im jesť, ale naše kapacity sú obmedzené, navyše, naši ľudia sú už z toho unavení a boja sa aj chorôb, ktoré títo ľudia mohli k nám priniesť,“ pripomenul. Ako dodal, migranti sa nie vždy správajú slušne, robia často neporiadok, dokonca im na ihrisku poškodili pódium.

V okrese Veľký Krtíš sa v piatok zhoršila situácia s nelegálnymi migrantmi. Okresný úrad preto vyhlásil mimoriadnu situáciu, ktorá umožní použiť špeciálne opatrenia na riešenie problému. Ministerstvo vnútra

(MV) SR informovalo, že zatiaľ nezaznamenalo žiadne porušovanie verejného poriadku zo strany migrantov bez povolenia na pobyt v SR.

TV noviny/JNS


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *