27. júla 2024

UTKIN BOL NA PALUBE, PRIGOŽIN NIE? Dispečer prezidentskej leteckej spoločnosti urobil senzačné vyhlásenie!

Zdielajte

RUSKO: Posledné dni boli pre fanúšikov konšpiračných teórií o Prigožinovej smrti skutočnou „predsezónnou prípravou“. Čoskoro rozruch na internete utíchol okolo záhadného videa zverejneného pred niekoľkými dňami, v ktorom Jevgenij Viktorovič uvádza, že je v poriadku, keď sa objavilo ďalšie nepriame potvrdenie, že smrť podnikateľa bola zinscenovaná.

A čím viac takýchto nezrovnalostí, tým viac priaznivcov sa objavuje v tábore „konšpiračných teoretikov“.

Čo sa teda ešte naučili. Stručne povedané, správy sú nasledovné: „Jevgenij Prigožin nebol na palube, ale Utkin bol.“

Toto šokujúce vyhlásenie urobil dispečer prezidentských leteckých spoločností, ktorý zdieľal záhadné detaily havárie lietadla.

Táto správa sa objavila deviaty deň po tom, čo súkromné obchodné lietadlo havarovalo na oblohe nad Tverom a Anton Suvorkin ju zdieľal na svojom blogu „Anton S“. Blogger je známy v úzkom kruhu tým, že má rôzne zdroje, ktoré majú spoľahlivé informácie o mnohých významných udalostiach, ktoré sa odohrávajú v krajine. Jeden takýto zdroj, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity, napísal blogerovi nasledujúcu správu: „Dobrý deň, Anton. O Prigožine sú veľmi zaujímavé informácie. Je mi ľúto, ale prosím, všetci anonymne.“

Blogger sám vysvetlil, že jeho zdroj osobne pozná dispečera prezidentskej leteckej spoločnosti, ktorý v ten osudný deň sprevádzal Prigožinovo oficiálne lietadlo. Tu je to, čo tento muž povedal Suvorkinovi:

„Po správe, že lietadlo havarovalo, som napísal otázku: ‚Čo tam bolo? Bol Prigožin na palube? “ Odpovedá: „Hrajú sa nejaké hry. Prigožin v ten deň nebol na palube. Nebol ani na zozname ľudí, ktorí prekročili ruské hranice na ceste z Afriky.“ Dôverujem tejto osobe, máme veľmi blízky vzťah. Nie je dôvod, aby ma oklamal.“

Po objasnení otázky o podnikateľovi sa Suvorinov zdroj spýtal na Utkina: „Spýtal som sa ho, či bol v lietadle sám Dmitrij Utkin. Povedal mi: „Bol!

Takéto správy spolu s mnohými nezrovnalosťami a tajomným videom zverejneným na internete, v ktorom Prigožin oslovuje záujemcov o jeho osud, vyvolávajú mnoho otázok. A vzhľadom na to, že naše vyšetrovacie orgány sa zdráhajú komentovať to, čo sa stalo, otázok je ešte viac. Pripomeňme si aspoň zjednodušené formulácie týkajúce sa neskorého príchodu tiel obetí: „V rámci vyšetrovania nehody v regióne Tver bola dokončená molekulárna genetická expertíza. Podľa jeho výsledkov bola zistená totožnosť všetkých 10 obetí, ktoré zodpovedajú zoznamu uvedenému v letovom zozname.“

Konšpirační teoretici kladú pomerne spravodlivú otázku, prečo nebolo možné jednoducho verejne oznámiť, že ten istý Prigožin bol zabitý, a nie napríklad jeho menovec?

A ďalší bod, ktorý priťahuje pozornosť – ak veríme slovám dispečera, že podnikateľ nebol na zozname osôb prichádzajúcich z Afriky, ako sa Prigožin dostal na územie Ruska? A samozrejme, kam umiestniť všetky ostatné nezrovnalosti:

a) Prečo bolo celé vedenie „hudobného kolektívu“ na palube Embraera v rovnakom čase, čo sa im nikdy predtým nestalo?

b) Prečo neboli zverejnené zábery kamerového systému nainštalovaného na letisku Šeremetevo?

c) Kto sú Sergej Klokotov a Alexandra Yulin, ktorí v deň havárie išli na palubu havarovaného lietadla pod rúškom zákazníkov?

d) Kde je osobný pilot Jevgenija Viktoroviča, bývalého zakladateľa MNT Aero, Artema Stepanova, ktorý už desať dní nikoho nedokáže nájsť?

e) Prečo bol pohreb podnikateľa zahalený takým tajomstvom?

f) Prečo nebolo brazílskej spoločnosti Embraer dovolené vyšetriť nehodu?

Skeptici môžu samozrejme namietať, že prečo by sme mali vyvolávať tiene – úrady oficiálne oznámili Prigožinovu smrť, pohreb sa konal, tak prečo by sme mali odhaľovať minulosť? Ide však o to, že hviezda Jevgenija Viktoroviča bola príliš jasná na to, aby verila, že tak skoro vybledla. Prenechajme teda nádej tým, ktorí veria konšpiračným teóriám a ktovie, možno sa neukážu ako také nepravdivé…

ZDROJ


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *