27. júla 2024

V tomto videu pán Ťapák ukazuje svoj pohľad na novelu Margity Figuli „Tri gaštanové kone“

V tomto videu pán Ťapák ukazuje svoj pohľad na novelu Margity Figuli "Tri gaštanové kone"

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Marek Ťapák je absolventom Akadémie múzických umení v Bratislave, kde študoval herectvo. Po skončení školy začal svoju kariéru na Novej scéne, kde sa postupne stal jej umeleckým vedúcim a neskôr aj riaditeľom. Jeho divadelné úlohy zahŕňajú Dona Juana, Lásku ku geometrii a mnohé ďalšie. Okrem toho sa objavil aj v niekoľkých televíznych a filmových projektoch, ako napríklad Rebel History, Záchranáři alebo Tanec medzi črepinami.

V tomto filme, ktorý mal premiéru v roku 2012, Marek Ťapák spojil svoju vášeň pre tanec a film. Ide o nevšedný príbeh o láske, smrti a nádeji, ktorý je zasadený do obdobia druhej svetovej vojny. Film bol ocenený ako najambicióznejší porevolučný tanečný filmový projekt a z neho vzniklo aj nové divadelné nastudovanie v SĽUKu.

Marek Ťapák vo svojom videu približuje úvodné slová hlavnej postavy v novele spisovateľky Margity Figuli „Tri gaštanové kone“, ktorá s prvkami rozprávky, kde dobro víťazí nad zlom, poukazuje na život našich predkov, ich zvyky, tradície a životný štýl. Príroda, láska, morálka, vôľa žiť a ochota popasovať sa s nepriazňou života sú hlavné prísady obsahu jednej z najkrajších ľúbostných noviel v slovenskej literatúre. Autorka vo svojom rozprávaní vyslovila myšlienku, že násiliu možno vzdorovať dobrotou srdca.

Predchádzajúce časti :



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *