27. júla 2024

Michal Zoldy: HROZNÝ ŠOK…. TU NIEČO NEVYŠLO

Michal Zoldy

Zdielajte

Nemýľme sa, zahraničné zastupiteľské úrady po našich parlamentných voľbách určite nemrhajú čas na oddych, rozptýlenie, relax a víkendy v jesenných Tatrách. Tam sa teraz pracuje a vyhodnocuje. Nielen teraz, stále. Vypracovávajú a priebežne sa posielajú správy domov na ministerstvá zahraničných vecí a garantujem vám, že tam majú na tie analýzy a správy špičkových odborníkov. To je jedno, či ide o veľvyslanectvo americké, nemecké, britské, čínske alebo ruské. Tie správy nie sú ako propagandistické články v Denníku N alebo v SME, ani náhodou. Tie idú k jadru veci a do hĺbky sa zaoberajú príčinami výsledku slovenských volieb a hodnotením všetkých faktorov a súvislostí, týkajúcich sa víťazstva strany SMER-SSD a prehry Progresívneho Slovenska. Následne pokračujú aj ďalšie správy o zostavovaní vládnej koalície a novej vlády. Ústrednou postavou všetkých tých správ je samozrejme Robert Fico. Bolo by veľmi zaujímavé môcť si prečítať takú diplomatickú správu a vypočuť si telefonát s domovským ministerstvom. Dal by som za to neviem čo.

Slovensko spôsobilo na Západe veľký šok a hlavybolenie. A akoby toho už nebolo aj tak dosť, Robert Fico ako líder novej vládnej koalície zvyšuje atmosférický tlak nielen tým, že vyhral voľby a na prezidentkine prekvapenie expresne rýchle zložil trojčlennú koalíciu, čo už samé osebe je na západ od nás až po Kaliforniu a San Francisco obrovským sklamaním lebo sa čakalo, že Hlas sa zachová inak, ale on ten Fico „nepodarený“ ide ešte ďalej. Ako také drzé chlapčisko si vo svojom najnovšom videu nerobí nič ani z rozhodnutia strany socialistov v Európskom parlamente. Pohodlne uvelebený odkazuje do Bruselu, dokonca pre rýchlu a jasnú zrozumiteľnosť aj s anglickými titulkami, že to síce berie na vedomie, ale na veci to nič nemení a že on a jeho strana sú skutočnými sociálnymi demokratmi, dokonca nielen takými obyčajnými univerzálnymi a sterilnými ale, predstavte si tú nehoráznosť, SLOVENSKÝMI! Žeby sa to malé Slovensko začalo nebezpečne „orbánizovať“? Z toho ide v Bruseli strach.

Inak, tým včerajší titulkom v angličtine tlieskam. Len ma mrzí, poviem otvorene, že si mali v Smere dať už pred 13 rokmi povedať a mať na svojej webovej stránke dôležitú časť neustále aktualizovaných informácií aj v angličtine. Je to pri tom škôlkársky jednoduché. V pravom hornom rohu je napríklad pre jednoduchosť britská zástavka (nech sa Londýn poteší) a keď na ňu kliknete, zjaví sa vám text v angličtine. Takto by sa to malo robiť, do psej matere! Len toho Zoldyho nik od roku 2002 na tej štrkoveckej Súmračnej nepočúval, nebral ho vážne a jeho užitočné odporúčania hádzal v straníckej centrále rovno do koša. Dokonca istá pani Neveďalová mu ostro a zlostne odvrkla keď ju raz v parlamente zastavil a chcel s ňou o tom prehodiť pár slov. Čo sa bála konkurencie…..? Veď Zoldy nie je vôbec „smerák“, iba celkom obyčajný volič a ako taký nechcel nič zlé, iba poradiť a pomôcť urobiť užitočnú vec. No nevadí, možno svitá konečne na lepšie časy aj po tejto stránke a tie titulky na Ficovom videu zahriali moje angličtinárske srdce. Ktosi tu včera v komentári spomenul, že by som sa mal nakontaktovať na pani Neveďalovú lebo je v jej strane tajomníčkou pre zahraničie. No ani nápad! Načo? Veď ja nič od nikoho nechcem a celkom mi stačilo jej povýšenecké odvrknutie pred viac ako desaťročím.

Dobre, „progresívny“ holobriadok Šimečka dal prednosť slovenskému parlamentu pred tým európskym, čo je predzvesť tuhých parlamentných bojov. A keby len parlamentných. Evidentne je tu nedokončená robota. Vraj budú tvrdou opozíciou. Mám rád keď niekto siláckym tónom vykrikuje a zastrája sa, že bude niečím tvrdým. Hneď človeku nabehne od strachu husia koža 🙂 Tak či onak, budeme mať na Slovensku o zábavu postarané a držte si klobúky, na Západ sa od nás bude valiť toľko špinavých intrigánskych informácií a dezinformačných podrazov, koľko sa nevalilo ani keď sa tu bojovalo proti „nacionalistovi“ Mečiarovi.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *