27. júla 2024

Bábkoherečka a „matematička“ Remišová zúri: Minister Raši zastavil vydávanie jej „odborného“ časopisu slúžiaceho na jej propagáciu

Remišová v problémoch, jej Slovensko IT má manko 10 mil. €

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pod vedením Veroniky Remišovej začalo ešte začiatkom marca vydávať magazín Lepšie Slovensko, ktorý mal informovať najmä o eurofondoch. Rezort naň plánoval minúť pol milióna eur. Nestihol to, aj tak ale minul viac, ako by bolo potrebné. A to najmä preto, že vôbec neplnil úlohu, na ktorý bol pôvodne vytvorený. A to si dovolila vraj najtransparentnejšia ministerka v širokom okolí.

Slúžil viac na propagáciu Remišovej ako eurofondov

Časopis Lepšie Slovensko mal vyjsť v 10 vydaniach a mal mať až päť miliónov výtlačkov, ktoré mali dostať domácnosti v krajských mestách. Odborníci síce od začiatku hovorili o zbytočnom plytvaní peňazí, ministerka Veronika Remišová si ale šla za svojím. „Dočítate sa v ňom o úspechoch ministerstva v čerpaní eurofondov. Ostatne informačné noviny o eurofondoch u nás vychádzajú desať rokov. Nie je to teda niečo, čo zavádzame nové, ale my tento koncept transformujeme,“ bránila sa Remišová, ktorá zároveň skonštatovala, že načasovanie jeho vydávania pred blížiacimi sa predčasnými parlamentnými voľbami je iba čisto náhodné.

Remišová odmietla aj podozrenia z predvolebnej kampane za štátne peniaze. STOP-ku skvelému Remišovej časopisu urobil jej nástupca vo funkcii Richard Raši (Hlas-SD). „Dnes som zastavil vydávanie časopisu Lepšie Slovensko, ktorý ministerstvo platilo prevažne z eurofondov, pretože už v minulosti sme kritizovali, že bývalá ministerka Remišová tento časopis hrubo zneužívala na svoju propagáciu pred voľbami,“ povedal nový minister pre investície, regionálny rozvoj a informatizácie, podľa ktorého aj distribúcia tohto časopisu bola zle nastavená.

eReport/JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *