27. júla 2024

Tomáš je podľa Remišovej Ficov žiak. Vy ste Igor Matovič v sukni, reagoval minister práce

Erik Tomáš a Veronika Remišová. Reprofoto: TV Markíza

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Nikto nič nejde brať invalidom. Ani jeden cent z rodičovského dôchodku neberieme. Celú sumu presúvame do našej sumy na trinásty dôchodok. V diskusnej relácii Na telo televízie Markíza to povedal minister práce sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas).

„Prečo si expert na túto oblasť zo strany Hlas nezistil, či vie (Sociálna) poisťovňa takto rýchlo vyplatiť trináste dôchodky?“ znela otázka moderátora Michala Kovačiča na čo Tomáš odpovedal, že si chce priamo v prenose „vybaviť“ jednu vec so Sulíkom, ktorý mal vyhlásiť, že vraj strana Hlas nevstúpi do vlády, ktorá nebude dôchodcom garantovať 13. dôchodok. „Ešte raz, ja som na 13 deň vo funkcii našiel riešenie na trináste dôchodky,“ tvrdí Tomáš.

„Budúci rok dostane každý dôchodca 606 eur, všetko ostatné sú bludy. Bez nás by seniori živorili,“ ohradil sa minister práce.

Z plagátikov pre dôchodcov, ktoré ste mali, bolo hneď viacero klamstiev, reagovala na jeho slová poslankyňa Veronika Remišová (hnutie Slovensko). “Tieto Vianoce nedostanú dôchodcovia nič, žiadnych 640 eur. Druhé klamstvo sú invalidné dôchodky a tretie klamstvo sú rodičovské dôchodky. Podviedli ste a ukradli ste rodičovský dôchodok dôchodcom,“ zdôraznila Remišová s tým, že minister predtým vyhlásil, že nebude rušiť žiadne sociálne opatrenie. „Už ste ho zrušili,“ doplnila Remišová.

V búrlivej diskusii došlo aj na invektívy. Tomáš je podľa Remišovej žiak Fica. „Vy ste Igor Matovič v sukni,“ reagoval minister práce s dôvetkom, nech si ľudia urobia obraz sami.

V spore ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a policajtov, ktorých postavil mimo službu alebo zrušil ich pozície, treba podľa Tomáša počkať na rozhodnutia odvolacích súdov..

„Ešte nie je o ničom rozhodnuté,“ zdôraznil Tomáš s tým, že právomocou ministra vnútra je vymeniť vedenie polície. Doplnil, že podľa zákona, ak je policajt obvinený z trestného činu, ako je to v prípade takzvaných čurillovcov, má ich minister postaviť dočasne mimo výkonu funkcie. „To neznamená, že ho zbaví tej funkcie, ale treba logicky počkať, kým sa to obvinenie nejako neobjasní na súde,“ uviedol Tomáš. Doplnil, že Šutaj Eštok má v strane Hlas absolútnu dôveru.

Podľa Remišovej (Slovensko) sa ešte v histórii Slovenska nestalo, aby minister vnútra ešte predtým, ako jeho vláda získa dôveru, dvakrát porušil zákon. „Dvaja sudcovia rozhodli, že pán minister vnútra Šutaj Eštok porušil zákon,“ vyhlásila Remišová. Zároveň sa pýta, že keď koalícia nevie ani odvolať ľudí v súlade so zákonom, či bude robiť tak celé štyri roky. „Sú dva spôsoby, ako sa rozlúčiť s ľuďmi. Jeden je v súlade so zákonom, a tak to má robiť každý štátny predstaviteľ, a druhý je protizákonný, tak ako to robí pán minister vnútra,“ dodala Remišová.

Vyjadrila sa aj k prípadnej podpore ústavného zakotvenia zákazu adopcií detí pármi rovnakého pohlavia. Zdôraznila, že sama nepodporí nič, čo budú presadzovať súčasné strany vládnej koalície.

(let, sita, štandard)



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *