27. júla 2024

Michal Zoldy: FICOV VPLYV NA ČESKO BUDE SILNÝ AJ BEZ JEDINÉHO SLOVA NA ADRESU NÁŠHO SUSEDA

Michal Zoldy: FICOV VPLYV NA ČESKO BUDE SILNÝ AJ BEZ JEDINÉHO SLOVA NA ADRESU NÁŠHO SUSEDA

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Tak to má náš premiér konečne za sebou – ísť na oficiálnu návštevu do Čiech, to podľa mňa je ako keby sa bol vybral rovno do Washingtonu.

Dobre to okomentoval v iDnes.cz Miroslav Korecký. Všetka česť komentátorovi. A ako to vidím ja? Fico tam prišiel do Prahy, nehnevajte sa na mňa za to prirovnanie, nie ako neskúsený premiér krajiny „mladšieho brata“, hodný politickej prevýchovy v sorovskej univerzite medzinárodných vzťahov, ale ako skúsený učiteľ národov Ján Amos Komenský. Jeho vyjadrenia a reč tela kontrastovali s nervóznym Fialom a jeho spontánne a priateľské stretnutie s ex-prezidentom Zemanom a ex-premiérom Babišom len dokumentovalo, kto zo Slovenska je v skutočnosti v Čechách čoraz populárnejší. Nepodceňujme Česko a bratov Čechov. Oni nemajú len zlaté české ruce, majú aj rozum a vedia si spočítať, ako na tom sú a ako by na tom mohli byť, ak by tam mali niekoho ako je Fico. Občas síce idú z extrému do extrému, hlavne v Prahe, na rozdiel od Moravy, a človek so zdravým sedliackym rozumom na Slovensku sa až nestačí čudovať, ale momentálne prechádzajú naši bratia svojím vlastným očistcom za to, ako a čo volili v parlamentných a prezidentských voľbách. Už im to dochádza. Vraj si tam dobre rozumeli s premiérom Hegerom, ktorýsi čelný predstaviteľ sa tam v týchto dňoch vyjadril, ale Heger sa pobral na smetisko dejín a môže tak maximálne dovážať do Česka vodku, ktorá tam veľmi populárna aj tak nie je. Inak ten skrachovanec nemá nič, čím by mohol k blahobytu a spokojnosti Čechov akokoľvek prispieť. A po intelektuálnej stránke už absolútne ničím. Vyhovoval im na Slovensku neschopný Heger, ale majú smolu. O rok si už na jeho meno ani nespomenú.

Fialovu päť-koaličnú vládu môže čoskoro čakať neblahý osud vlád Matoviča a Hegera lebo stovežatou Prahou už tiahnu masy čoraz nespokojnejších Čechov a tí, ak sa raz vedia zdravo česky nahnevať, nebudú mať problém vyhlásiť generálnu stávku a tá to tam zmetie ako keď sa v Prahe vyhadzovali z okien stredovekí konšeli. Fica pozorne a veľmi nervózne sledujú mocipáni za riekou Moravou a je im z neho nevoľno. Prišiel ich navštíviť skúsený štvornásobný premiér, ošľahaný všetkými vetrami a búrkami, a dokonca tam hovoril o slovensko-českých vzťahoch, nielen o česko-slovenských, ako sa to zaužívalo. Bude zaujímavé sledovať, ako bude rásť rešpekt k Ficovi a jeho vplyv na situáciu v Českej republike medzi ľudom aj bez toho, že by sa na adresu Čiech vyjadril čo i len jediným slovom. Jeho príklad totiž môže byť, a podľa mňa aj bude, príkladom a motivačným impulzom, podobným Janovi Husovi a Janovi Žižkovi z Trocnova. U nás na Slovensku sme si už očistcom prešli a návrat Matovičovskej a Hegerovskej éry už viac nedovolíme, ani v podaní liberálnych progresívcov. Mali sme na mále, to je pravda, ale zatiahli sme včas ručnú brzdu.

Čo sa bude diať v Česku, to uvidíme. Majú tam hodne rozumných a skúsených ľudí, stačí si spomenúť na prezidentov Klausa a Zemana. Aj Babiš sa vráti, nemám o tom pochybnosti. Nezávidím našim bratom lebo ich čaká niečo podobné, ako sme tu mali v uplynulých rokoch my. Môžu v denníku SME a v Aktualitách aj puknúť od zlosti a dezinterpretovať Ficovu návštevu v Prahe ako chcú. Dnes už tieto politické médiá bývalého mainstreamu, súčasnej dezinfo scény, berie vážne iba hŕstka neprebudených ľudí.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *