20. mája 2024

Ľuboš Blaha: BOLO MI CŤOU PRIJAŤ VEĽVYSLANCA RUSKEJ FEDERÁCIE

0

Ľuboš Blaha: BOLO MI CŤOU PRIJAŤ VEĽVYSLANCA RUSKEJ FEDERÁCIE


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Včera som prijal veľvyslancov z EÚ, dnes som mal tú česť z pozície podpredsedu NR SR prijať veľvyslanca Ruskej federácie.

  1. Presne ako sme sľúbili – Slovensko chce mať dobré vzťahy na všetky štyri svetové strany.
  2. Ako som zdôraznil aj na stretnutí s veľvyslancom Igorom Bratčikovom, my nikdy nezabudneme na to, že nás v druhej svetovej vojne oslobodila Červená armáda.
  3. A vždy budeme s vďakou spomínať, ako veľmi sa o našu slobodu od fašizmu zaslúžil ruský národ.
  4. Zároveň som zdôraznil, že naša vláda odmieta posielať zbrane na Ukrajinu, pretože veríme v mier a odmietame eskaláciu konfliktu s Ruskou federáciou.
  5. Ja osobne budem robiť všetko pre to, aby sa slovensko-ruské vzťahy opäť vrátili do normálu. Tak si to želajú bežní Slováci.
  6. Vždy som Rusov považoval za priateľský národ, ctím si našu silnú štúrovskú tradíciu, podporujem slovanskú vzájomnosť a vážim si náš spoločný protifašistický zápas.
  7. Som si istý, že rovnako to cíti aj väčšina Slovákov. Rusko nie je náš nepriateľ.
  8. Čo je dôležité, veľvyslanec Ruskej federácie ma informoval o veľmi vážnej veci.
  9. Podľa ruskej strany sa niektoré západné štáty chystajú priamo zapojiť do vojny na Ukrajine tým, že by poskytli svoje letiská pre ukrajinské stíhačky F16, ktoré by sa zapájali do bojov z územia týchto krajín.
  10. Pre Ruskú federáciu je to červená čiara a varujú, že by došlo k otvorenému stretu. Eskalácia by mohla viesť až k tretej svetovej vojne.
  11. Za seba môžem povedať jedno – nehazardujme s budúcnosťou našich detí. Slovensko musí stáť na strane mieru. To si naozaj niekto želá jadrovú vojnu?!
  12. Ďakujem pánovi veľvyslancovi za veľmi srdečné stretnutie.
  13. Na záver ma milo prekvapil, keď vytiahol moju knižku o Leninovi a požiadal ma o venovanie. S potešením som mu venoval aj knihu o Che Guevarovi.
  14. Je dobre, že rozvíjame vzťahy na Západ aj na Východ. V súlade s našim programovým vyhlásením.
  15. Základný princíp bude pre nás vždy rovnaký – Slovensko na prvom mieste

Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *