10. mája 2024

Denník  Bild: Týždeň hnevu. Protesty nemeckých poľnohospodárov. Tisíce traktorov zablokujú diaľnice

0

Denník  Bild: Týždeň hnevu. Protesty nemeckých poľnohospodárov. Tisíce traktorov zablokujú diaľnice


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NEMECKO: Nemeckí poľnohospodári sa chystajú na mohutné týždenné protestné akcie, ohlásili tak, ako bude protest vyzerať v jednotlivých spolkových krajinách. Okrem demonštrácií a zjazdov traktorov, hrozia poľnohospodári aj blokádami diaľnic. V nasledujúcom „Týždni hnevu“ tak zrejme nesúhlas poľnohospodárov okrem iného so znížením dotácií na poľnohospodársku naftu pocíti veľká časť Nemecka.

Protestné akcie, demonštrácie alebo hromadné jazdy a zjazdy traktorov sa plánujú vo väčšine veľkých nemeckých miest. Zúčastniť sa ich v jednotlivých mestách majú stovky až tisíce traktorov. Napríklad v Hamburgu by sa na protest malo stretnúť asi 900 poľnohospodárov so svojimi traktormi, protestné akcie sa majú konať aj v Mníchove a ďalších bavorských mestách. Plánované demonštrácie hlásia aj Kolín nad Rýnom alebo Dortmund, informuje denník  Bild .

Viac na seba potom chcú upozorniť sedliaci v spolkovej krajine Meklenbursko-Predné Pomoransko. Tunajší krajinský zväz má v pláne začať protestné akcie na viac ako 50 diaľničných príchodoch. Medzi 7. a 11. hodinou dopoludnia má byť vždy na dve hodiny zablokovaná polovica príjazdových komunikácií k diaľniciam.

Podobné akcie chystajú aj poľnohospodári v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Sedliaci sa so svojimi traktormi chystajú uzavrieť všetky výpadovky a postupne sa napojiť na diaľnice A3, A48, A60 a A61. Celkom by teda ich protesty malo byť ovplyvnených 150 kilometrov diaľnic. Blokačná akcia by sa potom mala konať aj v hlavnom meste spolkovej krajiny – Mohuči.

Okrem Nemcov sa ale dopravné komplikácie zapríčinené blokádami traktorov môžu dotknúť Dánov, ale aj Čechov. Na diaľnici A7 chce všetky výpadovky medzi Hamburgom a Dánskom blokovať aliancie „Land schafft Verbindung“. Na druhej strane krajiny, v spolkovej krajine Sasko, ktorá susedí s Českou republikou, chcú poľnohospodári zablokovať zjazdy z diaľnic A4 (medzi Görlitzom a Drážďany) a diaľnici A17, ktorá nadväzuje na českú diaľnicu D8. Traktory by tu mali zablokovať zjazdy od Drážďan až k českým hraniciam.

Vrcholom protestného týždňa, ktorý začína v pondelok 8. januára, má byť protestné zhromaždenie poľnohospodárov v Berlíne, ďalší pondelok, teda 15. januára.

ZDROJ


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *