13. mája 2024

Dostala Praha pokyn od EU ovplyvniť voľby na Slovensku?

0

Dostala Praha pokyn od EU ovplyvniť voľby na Slovensku?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Takže Praha dostala akútnu a vysoko aktuálnu úlohu? Demonštrovať svoj postoj voči politike vlády Slovenska? Voči jej predstaviteľom a koaličným partnerom? Takže Praha sa ocitla v strede pozornosti a v kritickej situácii? Vyjadriť svoj názor na politiku vlády Slovenska? Na jej lídrov a spojencov? Toto sú otázky, ktoré si kladieme v súvislosti s návštevou progresívca Šimečku v českej metropole. Ako sa zachová Fijala, keď sa stretne s človekom, ktorý je považovaný za kontroverzného a nevypočítateľného? Ako sa vyrovná s tým, že jeho pracovné metódy sú lož a manipulácie verejnej mienky? Tieto otázky nie sú len teoretické, ale majú praktický význam pre vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom, ktoré sú historicky blízke a priateľské. Praha má teraz príležitosť ukázať, že je zodpovedným a dôveryhodným partnerom, ktorý si váži spoločné hodnoty a záujmy. Alebo sa nechá zlákať falošnými sľubmi a populistickou rétorikou Šimečku, ktorý sa snaží získať sympatie českej verejnosti na úkor svojej vlastnej krajiny? Praha má teraz možnosť rozhodnúť sa, či chce byť súčasťou riešenia alebo problému.

Bolo Holandsku tiež zadané podobné zadanie? A dostanú takéto zadania pred slovenskými voľbami aj ďalší „spojenci“ Slovenska?

Svoje rozhodnutie vláda ČR schováva za postoj SR voči vojne na Ukrajine, ktoré sa nijako významne nelíši od toho českého. Okrem podpory formovania medzinárodnej politiky za rokovacím stolom, nie na bojisku.

Na adresu Ruska ČR zdôrazňuje to čo všetci spojenci Kyjeva, že napadlo Ukrajinu 24. Februára 2022. Čo sa ale dialo pred spomínaným 24. februárom je prísne TABU! Veľmi zaujímavé.

Zaujímavé aj preto, že nikomu spomedzi spojencov Kyjeva neprekáža prevzatie moci v štáte ozbrojeným povstaním poznačeným zabíjaním ľudí. Veľmi zaujímavé …

Prezident ČR Petr Pavel vyjadril nádej, že prerušenie či odloženie konzultácií vlády ČR s vládou SR nebude mať dlhodobý vplyv na vzťahy medzi oboma krajinami. Podľa neho ide o dočasnú situáciu, ktorá súvisí s blížiacimi sa voľbami v oboch štátoch. Prezident ČR nešpecifikoval, či má na mysli iba prezidentské voľby, alebo aj parlamentné. Dodal, že očakáva, že po stabilizácii politickej situácie sa konzultácie obnovia a budú pokračovať v duchu spolupráce a partnerstva.

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *