20. mája 2024

Pre Pellegriniho je diskusia s Korčokom zaručenou stratou času.

0

Pre Pellegriniho je diskusia s Korčokom zaručenou stratou času.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Peter Pellegrini a jeho volebný tím vyhodnotili, že priama konfrontácia s Ivanom Korčokom pred prezidentskými voľbami Pellegrinimu ďalšie hlasy nezíska. Sledujeme nový trend v predvolebných kampaniach, keď sa duelu vyhýba Donald Trump a nedávno to skúsil aj Andrej Babiš v Česku. Nie vždy ide o zaručený úspech, ale pre Pellegriniho je diskusia s Korčokom zaručenou stratou času.

Predpokladaným súbojom druhého kola o Prezidentský palác je práve duel Pellegriniho proti Korčokovi, avšak môže nastať aj prekvapenie, v podobe Štefana Harabina, ktorého výsledky v stávkových kanceláriách nemožno podceňovať a Harabin môže byť nečakaným čiernym koňom prvého kola.

Aktivistickí moderátori diskusných relácií už avizujú, že v prípade odmietnutia Pellegriniho diskutovať s Korčokom využijú inštitút prázdnej stoličky. Na využitie tohto inštitútu by sa po jeho aplikovaní mala pozrieť Rada pre vysielanie a retransmisiu, nakoľko namiesto Pellegriniho môže proti Korčokovi nastúpiť ďalších deväť kandidátov, a teda prázdna stolička pred prvým kolom sa javí ako účelový zásah do priebehu volieb, de facto ide o popretie možnosti iného druhého kola ako prejudikujú prieskumy.

Korčokova snaha vyprovokovať Pellegriniho do diskusie nevychádza. Korčok je slabší rétor oproti Pellegrinimu, ale príklad Romana Michelka, ktorý pohorel v diskusii s Máriou Kolíkovou pre pustenie iných ako dohodnutých tém, je ukážkou toho, na čo sa Korčok môže spoľahnúť, teda na priamy zásah a pomoc moderátora do diskusie.

Medzitým ako on pokúša, Pellegrini lieta po svete a navštevuje regióny. Letom svetom ukazuje Pellegrini, že izolácia Slovenska v prípade jeho zvolenia nehrozí a v regiónoch zbiera posledné sympatie u voliča. Korčok evidentne nestíha, a tak prichádza zmena hry v podobe novej rétoriky červených denníčkov, ktorá je adresovaná prípadnému voličovi Pellegriniho.

Vychádzajú s úvahami, ktoré sa pýtajú, či Pellegrini nebude Zuzana Čaputová v nohaviciach, alebo ako Michal Kováč neobráti kabát? Otázky, ktoré sú plne legitímne, ale zo strany politických aktivistov mimoriadne manipulatívne, nakoľko sa nesnažia na ne nájsť odpoveď, ale z Pellegriniho robia priamu hrozbu pre “voličov fašizoidnej alternatívy” ako nazývajú voličov Harabina a potencionálnych voličov Pellegriniho v druhom kole.

Otočka ako u Kováča je na základe doterajších skúseností s Pellegriniho politikou málo pravdepodobná a bola by prekvapením, navyše by išiel proti vlastnej strane, ktorú zakladal, nielen proti Robertovi Ficovi. Čaputovou v sukni sa tiež nestane, narozdiel od nej je Pellegrini politik, hoci sa hýbe podľa aktuálne fúkajúcich politických vetrov, ale sa v nich hýbe, kde Čaputová veľmi často stála/ležala, možno aj z dôvodu všitia do šiat dvorného návrhára a nízkeho prísunu kyslíka. Pri Pellegrinim je jedinou istotou to, že na rozdiel od Korčoka je zárukou zmeny v Prezidentskom paláci, čoho sa doterajší blízki priatelia Úradu prezidenta desia.

Necelé dva týždne do konca kampane pred prvým kolom sa Korčokove snahy o konflikt budú vyostrovať, zároveň pribúdajúcimi dňami sa bude zužovať priestor na útok a možno sa v prospech Korčoka dočkáme aj podpásovky na Pellegriniho, ktorá môže pokojne prísť aj zo zahraničia, aj z anonymného zdroja, ktorému dajú punc zlata politické eseročky opozície hrajúce sa na médiá.

Autor: Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *