11. mája 2024

Kto je konzervatívnejší? Ivan Korčok alebo Peter Pellegrini?

0

Kto je konzervatívnejší? Ivan Korčok alebo Peter Pellegrini?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


KRIVÉ ZRKADLO ČASTI KONZERVATÍVCOV

Ivan Korčok alebo Peter Pellegrini? Kto je konzervatívnejší? Otázka, ktorá mala byť zodpovedaná osobnosťami z konzervatívnej scény už pred prvým kolom prezidentských volieb, ale zostáva stále nezodpovedaná.

Otázky sa ujali červené denníčky, ktoré konzervativizmus považujú za stredovek, a tak aj zrkadlo, do ktorého odrazu sa dnes konzervatívni voliči pozerajú je pokrivené. Útoky na sexuálnu orientáciu, čo je každého súkromná vec a čo každý konzervatívec hovorí “nevadia mi, ale nech to nerobia verejne”, tak útoky smerované za dvere spálne Petra Pellegriniho pribúdajú práve z liberálnych kruhov.

Pellegrini pri oznámení kandidatúry povedal, že mu nebolo dopriate založiť si rodinu, a preto celý život venoval politike. Čo na tom, niektorí nepochopili? Kde je zrazu to nech to nerobia verejne? Pellegrini sa vyjadril jasne jeho podpis bude chýbať pod registrovanými partnerstvami, či inou podobou popierajúcou manželstvo, v prípade, že bude prezidentom. Naopak Korčok za vyjadrením, že nepochybne podpíše, mal nutnú potrebu povedať, že by mal tendenciu takúto zmenu popierajúcu manželstvo aj aktívne podporiť.

Kto slovníkom konzervatívca “pohoršuje verejnosť”? Pellegrini, ktorý sa fotografuje pri práci s traktorom a na prechádzkach so psom, alebo Korčok žijúci údajne v harmonickom manželstve, ktorý by tento inštitút nemal problém degradovať na úroveň registrovaných partnerstiev? A tu si treba uvedomiť, že akákoľvek podoba zväzkov párov rovnakého pohlavia je cestou k adopcii detí týmito pármi. Korčok sa chce len zapáčiť? A nebol náhodou kolegom ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, ktorý zmenil usmernenie k tranzícii osôb, a to napriek nevôli širokej verejnosti? Kde bola vtedy dnes správna voľba konzervatívcov? Mlčala!

Posmešky smerom na Pellegriniho idú aj vo vzťahu k citovaniu slov pápeža Františka o mieri a odvahe vzdať sa. Vraj nikto nepozná Pellegriniho vzťah k Bohu, píšu tí, ktorí hanlivo útočili na speváčku Simu Magušinovú pre jej vyznanie viery. “Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo,” píše sa v Ústave, kde tu niekto vidí povinnosť politika vyznania viery? Navyše po pošahancoch, ktorí tu nedávno likvidovali štát a hovorili o radení sa s Duchom Svätým, asi nie je najväčšou chybou Pellegriniho, že nepoznáme jeho vzťah k Bohu, a to nehovoriac o Zuzane Čaputovej, pri ktorej nikomu neprekáža, že do kostola chodí keď tam nie je kňaz, lebo ho nepotrebuje… Čo vieme o Korčokovi? Martina Holečková za neho oznámila, že je praktizujúci evanjelik, ale opäť otázka, kde bol Korčok, keď bolo na Slovensku obmedzované právo na aktívne praktizovanie viery? Vo vláde, ktorá tieto obmedzenia bez diskusie prijala, lebo mohla!

Zatiaľ čo v slovníku Korčoka slovo mier nemožno nájsť, Pellegrini o ňom hovorí na pravidelnej báze, dokonca aktuálne je súčasťou koalície, ktorá svetu oznámila, že na Ukrajinu nepošle ani jedného vojaka, teda podporil krok, ktorý Korčok kritizoval. V čom našiel Korčok problém? V tom, že premiér Robert Fico za podpory koaličných partnerov oznámil verejnosti, že v Paríži sa bude rokovať o možnosti vyslania aj slovenských vojakov na Ukrajinu, podľa Korčoka tým Fico oznámil Kremľu plány Západu. Naozaj je v duchu konzervativizmu voliť kandidáta, ktorý chcel o vyslaní vojakov rokovať za zatvorenými dverami, teda o občanoch bez občanov, a najmä o tak závažnej veci pre svedomie akou je zabíjanie sa?

Nemalo by nás zaujímať, že sused chová sto sliepok, pokiaľ jeho kohút nelikviduje našu záhradu. Zaujímajme sa o verejné postoje, ak niekomu neprekáža dúhová vlajka, tak môže byť aj biskupom, ale od konzervatívnych hodnôt má ďaleko, oveľa ďalej ako ten čo verejnosť postojmi nepohoršuje vôbec!

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *