20. mája 2024

Eduard Chmelár-HADOVI SA NEDÁ DÔVEROVAŤ

0

Eduard Chmelár-HADOVI SA NEDÁ DÔVEROVAŤ


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Aj vy sa už neviete dočkať, kedy sa už konečne skončí tento predvolebný cirkus? Bol nielen najemotívnejší, ale aj najšpinavší, plný lží a osobných útokov. Mal som čudný pocit, keď som dnes počul hercov na Námestí SNP v Bratislave, že budú voliť Ivana Korčoka, lebo je zárukou slušnosti a kultúrnosti. No pardon, neberiem nikomu právo vybrať si, koho chce, ale to si už nevedia nájsť presvedčivejšie argumenty? Nepoznám slušnejšieho kandidáta v týchto voľbách ako je práve Peter Pellegrini. Nikdy sa nenechal strhnúť k osobným útokom na protivníka, a to ani vtedy nie, keď ho zástupca slušnoľudí Ivan Korčok urážal a nadával mu do podržtašiek, Ficových lokajov, nazýval ho prázdnym človekom a podobne. Pritom, ako mi úradujúci predseda NR SR s trpkým úsmevom povedal pri obede na Holubyho chate, všeličo by vedel rozprávať o tomto celoživotnom oportunistovi, ale na takúto úroveň sa znižovať nikdy nebude.

Herečka Vica Kerekes sa zasa z tribúny nechala počuť, že ako Maďarka nemôže podporiť Pellegriniho, lebo má údajne dobrú pamäť a poukázala na to, že Pellegrini bol súčasťou koalície, ktorá vraj ututlala prípad Hedvigy Malinovej. Ale ale, pani Kerekes! Opatrne, ak si chcete so mnou merať dobrú pamäť! Peter Pellegrini bol v čase kauzy obyčajným poslancom, kým Ivan Korčok veľvyslancom v Nemecku a následne stálym predstaviteľom SR pri EÚ, teda oveľa vyššie postaveným človekom ako Peter Pellegrini. Z tejto pozície kroky Ficovej vlády vždy bránil, mňa osobne presviedčal, ako sa mu s premiérom výborne spolupracuje a nikdy, naozaj nikdy nespochybnil oficiálne závery vyšetrovania. Tak čo si tu vymýšľate? Prečo tak obludne zavádzate?

Najkomickejšou postavou tejto kampane bol predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Ten sa podujal na vskutku sizyfovskú úlohu: vysvetliť svojim voličom, že ten, koho ešte nedávno prosil, aby s ním šiel do koalície a sľuboval mu hory-doly, ten, ktorý bol pre neho vhodný aj na premiéra, je odrazu Ficova podržtaška a najväčšia hrozba. No a samozrejme, opäť sa v prípade víťazstva Petra Pellegriniho vyhráža exodom mladých ľudí. Jasnééé. Len s tým rozdielom, že tentoraz po voľbách už určite nevyjde nielen Slnko, ale ani Mesiac, ba ani Denník N.

Démonizácia Petra Pellegriniho je o to nechutnejšia, že jej duchovným otcom je Igor Matovič. Opozičný kandidát Ivan Korčok nielenže prijal jeho podporu, ale prevzal aj jeho deštruktívny slovník. V dnešnom záverečnom dueli boli pre mňa najzaujímavejšie dva momenty. Ten prvý – ako si Ivan Korčok neustále mýlil spájanie krajiny so spájaním opozície. Presne ten istý problém má totiž Zuzana Čaputová, ktorá ignoruje väčšinu obyvateľstva. Je smiešne, keď sa Korčok neustále pasuje do pózy „nezávislého občianskeho kandidáta“, keď ho počas celej kampane podporovali opozičné strany otvorenejšie ako koaličné subjekty Pellegriniho.

Druhý moment, ktorý ma zaujal i vyrušil zároveň, bolo to pokračujúce až chorobné klamanie opozičného kandidáta. Je až trápne, ako sa ustavične, tvrdohlavo a proti logike všetkých vecí usiluje presvedčiť verejnosť, že on bol v politike len tri roky, že ako dlhoročný štátny tajomník za SDKÚ a Smer zaviazaný plnením vládneho programu nemal s vládou nič spoločné. Jasné, tráva je modrá a mesiac je kosoštvorec – nič múdrejšie sa na takéto patologické popieranie reality povedať nedá. No potom prišlo niečo, čo mi vybilo poistky úplne. Korčok vyhodil Pellegrinimu na oči, že za to, v akom stave je krajina, môže aj on, lebo bol „trinásť rokov pri vláde“. Tak moment. Pellegrini je zodpovedný aj vtedy, keď bol radovým poslancom, ale Korčok nenesie žiadnu zodpovednosť za to, keď bol v troch vládach štátnym tajomníkom?? Ako hovorí klasik, to mi nevychádza…

Ďalšie klamstvo bolo obvinenie Petra Pellegriniho, že vraj na tlačovej konferencii bezprostredne po voľbách roku 2020 odpovedal na poznámku o cene proticovidových opatrení, že mu je to jedno, aj tak to zaplatí budúca vláda. Peter Pellegrini chcel byť natoľko gentleman, že bránil kolegyňu a neuviedol na správnu mieru, ako to v skutočnosti bolo, ale ja to povedať môžem: Ivan Korčok opäť zákerne klamal, a zámerne si to upravil, ako mu to momentálne politicky vyhovovalo: v skutočnosti to povedala Denisa Saková.

V detinských klamstvách pokračoval aj naďalej. Nebudem spomínať všetky, ale pri jednej sa pristavím. Peter Pellegrini pripomenul Ivanovi Korčokovi, že odišiel z vlády pre rodinné balíčky. „To odišla SaSka, ja som bol už preč,“ zaprotestoval Korčok. Aká je skutočnosť? Minister zahraničných vecí odišiel z vlády spolu s ministrami za SaS a sám to priamo potvrdil na svojom facebooku, že „hlavným dôvodom jeho demisie bolo rozhodnutie strany Sloboda a Solidarita“. Ja nechápem, na čo sa títo notorickí luhári spoliehajú. Že ľudia nevedia googliť? Viete, čítam teraz jeden vynikajúci čínsky sci-fi román o tom, ako sa mimozemská civilizácia rozhodla vyhladiť ľudstvo, lebo mu nedôverovala, pretože používame príliš veľa klamstiev, intríg a sme nečitateľní. Zopár ľudí sa rozhodlo požiadať zástupcu tejto civilizácie, aby to nerobili, že sú pripravení im slúžiť. Ten však bez emócií odpovedal: „Vaša biblia hovorí o zvierati, ktoré nazývate had. Keby sa ti had priplazil k nohám a povedal, že ti bude slúžiť, prestal by si sa ho báť? Prestal by si sa ho štítiť?“ Hadovi sa nedá dôverovať. A Ivan Korčok je had slovenskej politiky. To je všetko, čo o ňom potrebujete vedieť.

Celkovo musím povedať, že včerajšia debata na Markíze bola lepšia ako tá dnešná. Peter Pellegrini bol už viditeľne unavený a zbytočne dlho nechal svojho protivníka falošne moralizovať bez patričnej odpovede. Ivan Korčok sa nedokázal ani len ospravedlniť za nespravodlivé obvinenie z falšovania jeho stránky, za ktorým (ako sa ukázalo) nestál Pellegriniho tím, ale sponzor Štefana Harabina. Bolo mi na vracanie z jeho falošnej pózy, keď vzdychal, aké sú mu protivné osobné útoky na Petra Pellegriniho, hoci ich tento slizký pozér sám podnecoval. A svoju opovrhnutiahodnú úlohu zohrala aj dvojica moderátorov prepytujem verejnoprávnej RTVS, ktorí sa správali ako hovorcovia Korčokovho tímu. Trikrát hanba im.

No toto nič nemení na tom, že ak má mať Slovensko šancu na zmenu k lepšiemu a uchovanie vlastnej identity, musí odmietnuť všetky pokusy o progresivistický prevrat a zvoliť si istotu stability v osobe Petra Pellegriniho. Jeho voľbou sa však nič nekončí. Naopak, tá najväčšia úloha sa ešte len začne. Pokúsiť sa zaceliť rany na tejto katastrofálne doráňanej a rozorvanej spoločnosti, ktorú bude musieť víťaz presvedčiť, že vieme kráčať spolu a hľadať spoločné záujmy. Na nič dôležitejšie v tejto chvíli zdevastovaný úrad prezidenta nepotrebujeme.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *