20. mája 2024

Kto poslal Markíze, kópiu výhražného mailu “z Ruska”

0

Kto poslal Markíze, kópiu výhražného mailu “z Ruska”/ilustračné foto JNS


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NEBUĎME ÚZKOPRSÍ A PRECITLIVENÍ!

Po bombových hrozbách na takmer tisíc školách na Slovensku je priestor na otázky: Čo robí štát v tejto téme? Ako je možné, že ešte nepoznáme páchateľa? Ale prečo tá panika prichádza zo strany, ktorá ešte pred týždňom dávala vláde priestor? Prečo sme kritický na slová ministerky hospodárstva Denisy Sakovej o diverzifikácií plynu od Ruska? Dokážeme ešte rozmýšľať, alebo pôjdeme na prvú signálnu ako tí, ktorí to tu počas posledných troch vlád zničili?

Naozaj ideme pochybovať o tom, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý je otec školopovinných detí, má záujem ignorovať bombové hrozby na slovenských školách? Prečo ho spochybňuje tá časť politického spektra, ktorá chce v eurovoľbách zastaviť parlamentnú opozíciu? Na čo sú dobré ohnivé videá aktivistu a kandidáta Mira Heredoša adresované smerom k vláde, ale nepýta sa napr. ešte stále predsedníčky výboru NR SR pre SIS Márie Kolíkovej kedy zvolá výbor a kedy budú poslanci zisťovať, čo vie SIS-ka o hrozbách?

Všimol si niekto, že opozícia mlčí a zatiaľ nevytĺka politický kapitál zo situácie?

Kto poslal Markíze, kópiu výhražného mailu “z Ruska” s vyhrážkou v mene islamu v čase, keď premiér Robert Fico rokuje v moslimskom Azerbajdžane o plyne a spolupráci vo vojenskom priemysle? Nemusíme poznať odpovede na tieto otázky okamžite, aby sme vedeli komu prípadný chaos a rozvrat spoločnosti momentálne politicky vyhovuje…

Ako si Saková dovolila povedať, že “Slovensko vyvinie maximálne úsilie, aby sa plyn z Azerbajdžanu dovážal na Slovensko a diverzifikovali sme tak dodávky a odstrihli sa od ruského plynu”? Videli sme rokovania slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach? Videli! A dokážeme ešte v pamäti nájsť Ficove slová, že jedným z bodov bolo aj rokovanie o dodávkach plynu cez Ukrajinu na Slovensko? Ak nie stačí, tak treba si nájsť na internete, ale od Michaloviec sa na ukrajinskom fronte nezmenilo takmer nič a Západ mieni vojnu podporovať do posledného Ukrajinca. Istota, že ruský plyn bude prúdiť cez Ukrajinu na Slovensko aj v budúcom roku sa blíži k hranici 50% a už musíme hľadať možnosti, ako si zabezpečiť teplo aj do budúcna.

Čo povedala Saková? V podstate povedala fakty, a to mimoriadne ľúbivovou vetou, ktorá sa páči šovinistom a vzťahy s Ruskom nijako nevyostruje, navyše ak sa náš diplomat zúčastnil inaugurácie Vladimíra Putina, ide o zahraničnú politiku na všetky svetové strany štátu, ktorý nie je pupkom sveta a v mnohých oblastiach je odkázaný na obchod so zahraničím. Čo bude keď sa vzťahy s Ruskom “unormálnia”? Vďaka plynu z Azerbajdžanu bude mať Slovensko možnosť vyjednávať nižšie ceny. Aký problém už s týmto môže niekto mať?

Logicky zmýšľajúci človek žiadny, ale z Bruselu sa ozvala manželka predsedu KDH Milana Majerského Miriam Lexmann, ktorá v predvolebnej kampani objavila tému arménskych kresťanov v Náhornom Karabachu a premiéra upozorňuje, že rokuje s autoritárskym režimom. Kde bola Lexmann doteraz? Nie je práve ona jednou zo zodpovedných za nutnosť diverzifikácie plynu? Kde je jej činnosť v Štrasburgu týkajúca sa Náhorného Karabachu? Akú alternatívu Lexmann ponúka? Skanzen z územia Slovenska a návrat obyvateľov do jaskýň?

V deň víťazstva nad fašizmom a koncom druhej svetovej vojny, keď sa bude niesť vlna protiruských naratívov, ďakujem Červenej armáde, že nás oslobodila, tak ako ďakujem svojim predkom, že sa usadili a zostali na krásnom Slovensku v strede Európy, a to by malo v strede zostať geograficky ako aj politicky.

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *