28. septembra 2024

R. Martiška: Vítajte v kultúrnej vojne. Vulgárnosti, hraničia so šikanou

R. Martiška: Vítajte v kultúrnej vojne. Vulgárnosti, hraničia so šikanou

Zdielajte....
  • Roman Martiška: Vítajte v kultúrnej vojne : Článok hovorí o začiatku kultúrnej vojny na Slovensku, ktorá sa prejavuje hrubým slovníkom a útokmi na verejné osoby.
  • Hrubý slovník: Po voľbách v roku 2023 sa začal používať vulgárny jazyk, ktorý ospravedlňovala „slušná časť spoločnosti“.
  • Útoky na ženy: Ministerka Martina Šimkovičová a ďalšie ženy sú často terčom vulgárnych útokov a karikatúr.
  • Politické témy: V parlamente sa diskutuje o zákonoch týkajúcich sa mimovládok, LGBTI agendy a práva na potrat, čo sú hlavné témy kultúrnej vojny.

Vulgárny slovník by nemal byť súčasťou slušnej spoločnosti, možno niekde pri pive sa patrí aj zahrešiť a vulgárnejšie zašomrať, ale aj tam už štamgasti vedia, že to netreba preháňať. Pojem kultúrna vojna bol doteraz len abstraktným pojmom, ale môžeme privítať jej oficiálny začiatok. A nezačal ju poslanec Rudolf Huliak, ktorý považuje ženu s názorom “plod nemá právo na život” za suku!

Hrubý slovník sa vo väčšej miere začal používať po voľbách 2023, kedy si ho samozvaná “slušná časť spoločnosti” ospravedlňovala tým, že ak mohol dav v Nitre na prezidentku Zuzanu Čaputová skandovať “americká ku*rva”, tak oni môžu voličov novej koalície nazývať “sviňami v ľudských bytostiach”, či fašistami a spodinou – to sú slová “elity”, ktorú reprezentuje Martin M. Šimečka a Magda Vašáryová.

Šéfdirigent košickej filharmónie nazval ministerku Martinu Šimkovičovú “sviňou” a “nekompetentnou hlupáčkou”

Nezostalo len pri “komentátoroch” politického diania, ale slovník si osvojili aj umelci, šéfdirigent košickej filharmónie nazval ministerku Martinu Šimkovičovú “sviňou” a “nekompetentnou hlupáčkou”. Ministerka Šimkovičová je obľúbeným “artiklom” týchto umelcov, komentárov a karikaturistov, ktorí narozdiel od druhej strany útočia na ženu s noblesou a mimoriadnou slušnosťou (sic!).

Karikatúry v nacistickej uniforme alebo v štýle Cruelly de Vill sú prakticky na dennom poriadku. Slušnočlovek Michal Hvorecký považuje za úplne v poriadku písať o Šimkovičovej ako o neofašistke, za čo Šimkovičová podala trestné oznámenie. Protesty proti nej, ktoré majú jediný cieľ chrániť záujmové skupiny v kultúre, priniesli také oplzlosti ako truhlu pred ministerstvo, či nasprejované vulgárne odkazy na budove, kde sídli rezort kultúry.

Vítajte v kultúrnej vojne. Vulgárnosti, ktoré už hraničia so šikanou

Vulgárnosti, ktoré už hraničia so šikanou a nemajú nič spoločné s kritikou, ale možno ich považovať za vykopanie vojnovej sekery v kultúrnej vojne sa úspešne podarilo prehliadnuť. Útoky na ženu boli v poriadku, keďže hájili tých, ktorí mali posledné roky pravdu, o ktorej sa nediskutovalo.

V parlamente čakajú na stole zákony o mimovládkach, agende LGBTI a rokovalo sa o práve na potrat, teda všetko zákony, ktoré sú stredobodom kultúrnej vojny. Huliak vypenil a nazval “poslankyňu s názorom, že plod nemá právo na život sukou” na čo sa ozvala poslankyňa Lucia Plaváková, ktorá takmer vyvolala medzinárodný škandál.

Argumentácia pripomenutím minulých prešľapov voči ženám političkám nie je “ačohentizmus”, ale poukázanie na to, čo sme boli ochotní prehliadať z tej druhej strany. Zaslúži si po tomto výroku Huliak označenie hulvát? Bezpochyby, ale označenia chodiaci Dunningov-Krugerov efekt, či škaredý brav, sú už za čiarou!

Vážení, sme v kultúrnej vojne, a tak ako si vojna so zbraňami nevyberá svoje obete, tak budú aj v kultúrnej padať hlava-nehlava rovnako muži ako aj ženy! Naozaj ideme jedno vybuchnutie poslanca zovšeobecniť na všetky ženy? Potom zovšeobecnime aj výrok “plod nemá právo na život” na útok na všetkých konzervatívcov a kresťanov! Ale kam sa týmto štýlom dostaneme?

Roman Martiška TG



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.