6. októbra 2024

Vídeá: R. Fico „pozdravujem babrákov z predchádzajúcej vlády“

Vídeá: Robert Fico sa dnes oficiálne vracia do práce.

Zdielajte....

  • Návrat Premiéra: Robert Fico sa vracia do práce a zdôrazňuje dôležitosť pôdohospodárstva.
  • Tlačová Konferencia: Spolu s ministrom pôdohospodárstva diskutovali o situácii v slovenskom poľnohospodárstve.
  • Podpora Poľnohospodárov: Premiér vyjadril spokojnosť s vyplatením 97% priamych platieb poľnohospodárom.
  • Postoj k Dovozu: Vláda SR má sankčný zoznam produktov z Ukrajiny, ktoré neplánuje importovať.

Premiér Robert Fico (Smer-SSD) sa dnes oficiálne vracia do práce.

Premiér Fico spoločne s ministrom pôdohospodárstva Richardom Takáčom dnes vystúpili na tlačovej konferencii v priestoroch poľnohospodárskeho družstva v Slovenskej Novej Vsi v okrese Trnava.

Príchod Roberta Fica na tlačovku

„Dobrý hospodár by mal vedieť, ako sa naplnia sýpky. Mal by tiež vedieť, kde budeme závislí na dovozoch a kde si vieme vystačiť sami,“ povedal na úvod premiér Fico, zdôrazňujúc dôležitosť záujmu vládnych predstaviteľov o pôdohospodárov a farmárov. Premiér poľnohospodárom zagratuloval k vrcholu ich ročnej práce – žatve a poznamenal, že kvôli počasiu „nemôžeme hovoriť o rekordných úrodách“.

Zdôraznil, že pri zostavovaní jeho štvrtej vlády, žiadal členov súčasného kabinetu, aby otvorene hovorili so svojimi partnermi v jednotlivých rezorotch. “Ja s potešením prijímam informáciu, že miera dialógu, ktorý dnes vedeie minister pôdohospodárstva s predstaviteľmi slovenských poľnohospodárov je veľmi kvalitná.”

“Ministerstvo pôdohospodárstva zabralo. A touto cestou pozdravujem všetkých tých babrákov z predchádzajúcej vlády, ktorí nám takéto dedičstvo odovzdali.”

Robert Fico vyjadril spokojnosť s tým, že sa podarilo eliminovať „dedičstvo“ predchádzajúcej vlády a do konca júna bolo poľnohospodárom vyplatených viac ako 97% priamych platieb z PPA. „Nehrozia nám žiadne sankcie,“ zdôraznil premiér.

Robert Fico: Ja chcem fotku v žite, či chcete alebo nechcete/eReport

Robert Fico vyhlásil, že vláda sa „nebude poddávať módnym trendom“ v Európe a nezmení svoj postoj k otázke dovozu poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny.

Premiér Slovenskej republiky uviedol, že vláda vytvorila pracovný tzv. „sankčný“ zoznam produktov, ktoré neplánuje importovať z Ukrajiny. Diskutoval o tom aj s ukrajinským premiérom Šmyhalom, ktorému objasnil, že hoci je Slovensko ochotné umožniť tranzit plodín z Ukrajiny, neplánuje ich distribuovať na svojom trhu, aby podporilo domácich výrobcov.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.