18. októbra 2024

Oficiálne stretnutie prezidentov Ruska a Mongolska

Oficiálne stretnutie prezidentov Ruska a Mongolska

Zdielajte....
  • Oficiálne stretnutie: Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol s mongolským prezidentom Uchnaaginom Khurelsukhom v štátnom paláci v Ulanbátare.
  • Tradičné prostredie: Rozhovory sa odohrávali v jurte, ktorá bola vytvorená s prihliadnutím na mongolské tradície a symboly.
  • Ceremoniál: Putin bol privítaný čestnou strážou a jazdeckou gardou v uniformách štylizovaných ako stredoveké brnenie. Zazneli hymny oboch krajín a boli vztýčené vlajky Ruska a Mongolska.
  • Predchádzajúce udalosti: Dmitrij Medvedev kritizoval výzvy EÚ a Ukrajiny na zatknutie Putina v Mongolsku.

Ruský prezident Vladimir Putin je na oficiálnej návšteve v Mongolsku, pričom nič nenasvedčuje tomu, že hosťujúca krajina sa prikloní k výzvam na jeho zatknutie. Medzinárodný trestný súd vydal na ruského prezidenta medzinárodný zatykač pre zločiny súvisiace s inváziou na Ukrajinu. Správa pochádza z agentúry AP.

Stretnutie medzi Putinom a Khurelsukhom sa začalo v štátnom paláci v Ulanbátar. V Štátnom paláci v Ulanbátare sa začalo stretnutie medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a mongolským prezidentom Uchnaaginom Khurelsukhom. Informovala o tom tlačová služba Kremľa.

Rozhovor medzi politikmi sa odohráva v jurte – jedinečnej stavbe vo vnútri paláca, vytvorenej s prihliadnutím na tradície a symboly Mongolov. Pred stretnutím zanechal ruský vodca poznámku v knihe čestných hostí.

Putina privítala čestná stráž a jazdecká stráž v žiarivých uniformách štylizovaných ako stredoveké brnenie.

Putin pricestoval do Mongolska deň predtým, 2. septembra. Ráno 3. septembra prišiel na stretnutie s Khurelsukhom na Auruse. Mongolský vodca sa osobne stretol so svojím ruským náprotivkom na centrálnom námestí hlavného mesta Suche-Bator, kde sa nachádzajú rezidencie všetkých hlavných štátnych štruktúr Mongolska.

Putina privítala čestná stráž a jazdecká stráž v žiarivých uniformách štylizovaných ako stredoveké brnenie. Príchodom čestného hosťa boli v paláci vztýčené vlajky Ruska a Mongolska, hrali sa hymny oboch krajín.

Po príchode na rozhovory v aute Aurus ruského vodcu na centrálnom námestí hlavného mesta Sukhe-Bator osobne privítal Churelsukh. Nachádzajú sa tu rezidencie hlavných štátnych štruktúr Mongolska. Na počesť príchodu vysokopostaveného hosťa boli v blízkosti paláca vyvesené vlajky oboch krajín a zazneli štátne hymny. Čestná stráž a jazdecká garda, oblečení v pestrofarebných uniformách štylizovaných ako stredoveké brnenie, privítali Putina so zvláštnou vážnosťou.

Dmitrij Medvedev predtým ostro kritizoval výzvy EÚ a Ukrajiny na zatknutie Putina v Mongolsku.




Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.