28. septembra 2024

Čo to v tej Bratislave stvárate? Na toto sme Vás nevolili!

Čo to v tej Bratislave stvárate?: Autor Michal Zoldy

Zdielajte....
  • Čo to v tej Bratislave stvárate?: Autor Michal Zoldy zdieľa osobné skúsenosti a názory svojho príbuzného z Banskej Štiavnice, ktorý je znepokojený politickým dianím.
  • Politická situácia: Autor Michal Zoldy diskutuje o súčasnej napätej politickej situácii v Bratislave a kritizuje koaličné hádky a problémy.
  • Kritika opozície: Článok obsahuje kritiku opozície a obavy z progresivizmu a jeho vplyvu na Slovensko.
  • Podpora Fica: Autor vyjadruje podporu premiérovi Robertovi Ficovi a verí, že koalícia sa nerozpadne.

To sú slová môjho príbuzného z Banskej Štiavnice keď ma včera volal, aby som mu vysvetlil, čo sa to na tej koaličnej scéne pre Boha živého deje.

Čo to v tej Bratislave stvárate?

Čo sa deje, čo sa deje….a viem ja? Aj sused sa ma nedávno pýtal, čo vravím na súčasnú napätú politickú situáciu. Ľudia si myslia, že za to, že som politický komentátor, tak všetko viem a všetkému určite rozumiem. Už si niekedy pripadám ako lekár, ktorého známi volajú, aby sa poradili čo im asi je keď majú také alebo onaké symptómy. No, nejakú predstavu samozrejme mám a tak som ju bratrancovi do Štiavnice aj povedal, ale či som sa trafil do čierneho…….najradšej by som mu dal telefón na môjho skvelého komentátorského kolegu Martišku. Ten je mladý, on vie všetko 🙂 Navyše to, čo sa tu teraz deje, občas akoby ani nemalo logiku a pripomína to hádku predpubertálnych šarvancov na ihrisku, pri ktorej sa v hre síce pobijú, ale domov k mamám idú zase spolu.

Môj príbuzný je skvelý chlap, riešiteľ všetkých možných aj nemožných stavebno-technických problémov. Rekonštruoval staré stredoveké meštianske domy v Banskej Štiavnici, prerábal tie polo ruiny na moderné štýlové kaviarne a reštaurácie s kamennou klenbou, aby sa tam mohli Bratislavčania chodiť najesť, napiť, ubytovať, rekreovať a behať s foťákmi a mobilmi hore dolu po našom slávnom baníckom meste, staval po celom okolí chaty, riešil ľuďom všetky odvodňovacie a izolačné problémy, pomáhal s kunou na povale, s mravcami v izolácii a dokonca rekonštruoval a generálne opravil aj hrádzu vôbec prvého Štiavnického jazera keď sa tie unikátne tajchy začali pred 25 rokmi opravovať.

Občas si myslím, že ak by niekto prišiel s nápadom presťahovať celý bájny vrch Sitno s výškou 1010 metrov o dva kilometre bližšie k Štiavnici, on by zvládol aj to. No vysvetľujte takému racionálnemu praktikovi so zdravým úsudkom, čo sa to teraz deje v bratislavskej politike. Blbnú tam, asi sa majú príliš dobre a tak si vymýšľajú problémy, hádajú sa tam v koalícii o blbostiach, dráždia svojimi hádkami nervovú sústavu voličov koaličných strán a asi aj predsedu vlády Fica, lebo ten je presne taký istý racionálny pragmatik ako môj bratranec a nemá rád keď ľuďom len tak pre nič za nič preskakuje od samej dobroty v hlave a zahrávajú sa ako malí predškoláci so zápalkami.

Niečo som bratrancovi vysvetlil, aby som ho hlavne upokojil a aby sa nebál , že sa koalícia rozpadne ako zbytočne podmáčaná a namáhaná hrádza proti progresivizmu, ktorý môj príbuzný presne tak isto nemôže ani cítiť ako premiér Robert Fico. Nečudujme sa, normálny mimo-bratislavský ľud so zdravým sedliackym rozumom, ktorý tu nechce nechutné šialené prasačiny, aké predvádzajú „umelci“, podobní Šimečkovej partnerke, a aké teraz považuje za vrchol modernej kultúry aj celá uletená Praha, sa bojí. Lebo vidí za rohom strašidlá a kazisvetov ako je Šimečka, Kolíková a Grohling, spolu so zákerným Matovičom, ktorý ešte stále nesedí tam, kde by sedieť už dávno mal, a brúsia si pazúry a zuby na Slovensko, aby ho mohli premeniť na svoj bláznivý obraz a načisto ho zničiť, že by sa už ani pri najlepšej vôli nedalo zrekonštruovať.

Správne sa na mňa môj ustarostený bratranec obrátil o vysvetlenie a uistenie, že zas bude všetko dobré lebo určite nie je žiadnym tajomstvom, že komentátori ako som ja, Roman Martiška, Adrian s Norom, Baránek, Štubniak, Šramová, Kapusta a ďalší sme nevolili pomätencov z terajšej opozície. Na rozdiel od všelijakých analytikov a politológov ako je Mesežnikov, Duleba, Radičová, Štefančík a Abrahám, ktorí naopak nemôžu ani cítiť Fica lebo sú presvedčení, že Slovensko a Slovákov treba načisto zamerikanizovať a zbaviť tradičnej slovanskej závislosti a lipnutí na normálnom zdravom rozume konzervatívneho človeka, ktorý uctieva národ, váži si rodinu, hlása, že na svete sú iba dve pohlavia a nechce, aby nejakí streštení chruňovia chodili po slovenských školách učiť malé vyjavené deti onanovať a experimentovať so svojím pohlavím a nebodaj ešte aj s rodom.

Takže môj odkaz do starobylej Štiavnice a vlastne celej normálnej časti Slovenska: nebojte sa, koalícia sa nerozpadne lebo Fico si v nej urobí poriadok, aj keby malo pri tom perie lietať. Buďte zdraví a optimistickí, aj keď to niekedy nie je ľahké. Alternatíva voči súčasnej koalícii nie je

Zdroj: Michal Zoldy



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.