27. júla 2024

Denník N priniesol rozhovor s poslancom NR SR Jánom Benčíkom. Benčík povedal, že to bolo jeho prvé a posledné volebné obdobie

Zdielajte

Denník N priniesol rozhovor s poslancom NR SR Jánom Benčíkom. Benčík povedal, že to bolo jeho prvé a posledné volebné obdobie. Ísť do politiky bolo podľa neho nerozumné, vraj to nedomyslel. Mal poslúchnuť manželku, ktorá ho varovala, bol naivný.

Benčík sa priznal k svojej motivácii kandidovať na kandidátke Za ľudí: “… chceli sme odpratať Smer, ktorý krajine škodil. Hovorilo sa, že bude potrebný každý hlas. Dopadlo to, žiaľ, tak, že ľudia sú z nás totálne sklamaní. … ľudia uverili populistovi Igorovi Matovičovi a dali mu toľko percent, že v ne ani nedúfal. Výsledok poznáme.”

Zaujímavé je jeho vyjadrenie o Veronike Remišovej, ktorá stranu prevzala po tom, čo sa Kiska stiahol do úzadia. Benčík tvrdí, že na jednej strane sa tvári do očí veľmi milo, ale keď ju niekto naštve, všetko mu spočíta. Veľmi to primína charakteristiku Matoviča od Sulíka, a aj naznačuje, prečo sú si Matovič a Remišová tak blízky. Benčík jej prisudzuje pomstychtivosť a rozhodovanie na základe emócií, čím zo strany Za ľudí podľa neho vyhnala kopu ľudí.

“Nemyslím si, že by som bol v pozícii niekoho, o koho je záujem,” vraví Benčík o možnosti znovu kandidovať. A už ani nechce, vraj mu jedna skúsenosť stačila. K pôsobeniu OĽANO vo vláde sa Bečík vyjadruje veľmi kriticky. “Je to tragédia. Od začiatku až do konca,” povedal pre Denník N. Podľa neho Matovičovi nezlomili krk krízy, ale jeho mesiášske nápady, jeho atómovky. Aj Benčík vidí extrémnu pomstychtivosť sebestrednosť a schopnosť ísť do krajnosti lídra OĽANO. Potvrdil, že za júnový termín volieb sa nenašlo dosť hlasov len preto, že to bol návrh Smeru, aj to, že septembrový termín vyhovuje kvôli možnosti trestne stíhať politikov Smeru, aj preto, aby sa stihlo čo najviac pomôcť Ukrajine. Každý mesiac navyše je podľa neho dobrý.

Zo svojho účinkovania v politike je Benčík najviac hrdý na to, že je iniciátorom vyhlásenia parlamentu o tom, že Rusko je teroristický štát. Presadil ho s Ondrejom Dostálom a Petrom Osuským.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *