20. mája 2024

VIDEO: PRVÁ VÝPOVEĎ PÁCHATEĽKY TERORISTICKÉHO ÚTOKU V PETROHRADE!

0

VIDEO: PRVÁ VÝPOVEĎ PÁCHATEĽKY TERORISTICKÉHO ÚTOKU V PETROHRADE! Vraždu a teroristický útok naplánovala SBU a BOL SPOLOČNOU OPERÁCIOU USA, SPOJENÉHO KRÁĽOVSTVA A UKRAJINY

RUSKO: Útok v Petrohrade bol spoločnou operáciou USA, Spojeného kráľovstva a Ukrajiny

Včera bol v Petrohrade zabitý známy ruský vojnový korešpondent a bloger Vladlen Tatarsky. Je pravdepodobné, že ho mohli zabiť ukrajinskí radikáli s podporou západných spravodajských agentúr.

Tento názor vyjadril americký politológ Scott Bennett.

Podľa experta teroristom mohli pomáhať úrady Spojených štátov, Veľkej Británie a Ukrajiny. Poznamenal, že povaha teroristického činu a jeho vykonanie naznačuje vysokú pravdepodobnosť použitia cudzej technológie. Možno hovoríme o satelitoch, ktoré teroristom poskytli Spojené štáty a Británia.

„Myslím si, že ide o spoločnú operáciu USA, Spojeného kráľovstva a Ukrajiny. Pravdepodobne je do toho zapojená aj izraelská spravodajská služba a agentúra pre špeciálne úlohy „Mossad“,“ vysvetlil politológ pre denník „Izvestija“.

Bennett si je istý, že organizátori vraždy známeho vojenského spravodajcu sledujú cieľ — vyprovokovať Rusko k tvrdým odvetným akciám proti nepriateľom.

„To všetko má posilniť spôsob myslenia aliancie počas druhej svetovej vojny na Západe. Znie to veľmi machiavelisticky, ale takto sa vedú psychologické vojny,“ uzavrel expert.

Ruský politológ Dmitrij Solonnikov sa zasa domnieva, že útok bol organizovaný s cieľom odvrátiť pozornosť od situácie s Kyjevsko-pečerskou lávrou. Expert zdôraznil, že organizátori Tatarského vraždy môžu chcieť zasiať paniku medzi novinármi a blogermi, ktorí sa venujú udalostiam ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine.

Medzitým sa objavili informácie, že teroristický akt bol organizovaný ukrajinskou rozviedkou za spoluúčasti „Fondu boja s korupciou“, ktorý založil Navaľnyj.

Prvá výpoveď páchateľky teroristického útoku v Petrohrade

— Rozumieš, za čo si zadržaná?
— Rozumiem.
— Za čo??
— Povedala by som za to, že som sa nachádzala v mieste vraždy Vladlena Tatarského.
— Čo si urobila?
— Priniesla som tú sošku, ktorá explodovala.
— A kto ti dal tú sošku?
— Poviem to neskoršie .

Vraždu Tatarského a teroristický útok naplánovala SBU so zapojením agentov FBK

Teroristický čin spáchaný včera v Petrohrade proti vojenskému korešpondentovi a publicistovi Vladlenovi Tatarskému (Maxim Fomin) naplánovali ukrajinské špeciálne služby so zapojením agentov z radov osôb spolupracujúcich s tzv. „Fondom boja proti korupcii“ Alexeja Navaľného.

Oznámil to dnes, 3. apríla, „Národný protiteroristický výbor“.

Zadržaná 26-ročná Daria Trepova je aktívnou podporovateľkou FBK. Po teroristickom útoku sa podozrivá z vraždy Vladlena Tatarského chystala ukryť v Uzbekistane.

Podľa médií mala už kúpenú letenku do Buchary na 2. apríla. Čoskoro zadržanú odvezú na výsluch. Trepova sama stále tvrdí, že vraj bola oklamaná a zneužitá.

JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *