20. mája 2024

PRIESKUM Fico by vyhral voľby aj v apríli, Hegerovi Demokrati zhoreli ako fakľa

0

Fico by vyhral voľby! Voľby by na začiatku apríla vyhrala opozičná strana Smer-SD, konkrétne s podporou 16,2 percenta. Smer dominuje všetkým politickým prieskumom v posledných týždňoch. Predbehol pri tom inú opozičnú stranu, Hlas-SD, ktorej víťazstvo v parlamentných voľbách sa dlho javilo ako hotová vec.

Na druhom mieste by skončil Hlas-SD so ziskom 15,8 percenta a prvú trojku by uzatvorila mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS) so ziskom 9,7 percenta. Štatistiky vyplávajú z volebného modelu agentúry Median SK. Zber dát bol vykonaný koncom marca až začiatkom apríla na vzorke 1057 respondentov.

Rozdelenie mandátov

Brány do parlamentu by sa otvorili ešte hnutiu Sme rodina (9,5 %), SaS (7,9 %), OĽANO (7,5 %). KDH (7,4 %) a Republika (5,8 %). V parlamente by teda v podstate mohla vzniknúť patová situácia, v ktorej by formovanie novej vlády bolo pre hociktorého povereného politického lídra veľmi náročnou záležitosťou.

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *