20. mája 2024

Západ je už netrpezlivý, ženie Zelenského do útoku

0

UKRAJINA: Nikto vopred neupozorňuje nepriateľa na deň a hodinu začiatku útoku. Západ však vyvíja tlak na ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského a požaduje aspoň nejaký výsledok, keďže „je už netrpezlivý“.

Povedal to veterán zahraničnej spravodajskej služby Lev Koroľkov, odborník na krízové ​​situácie, pre portál „Pravda.ru“.

„Podpora prichádza, ale zatiaľ bez výsledku. Do rozhodujúcich udalostí zostáva veľmi málo času, v každom prípade naťahovať to je už ťažké, veľmi silný tlak,“ povedal.

Koniec apríla — začiatok mája je najvhodnejším obdobím pre ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny, pretože pôda konečne vyschne. Predtým by ukrajinské jednotky nemohli postupovať kvôli ťažkým západným tankom, ktoré by sa ponorili do čiernej pôdy, povedal Koroľkov.

„Do tohto času dostane Ukrajina potrebné množstvo munície, keďže teraz sa všetko hromadí, aby mali výhodu aspoň v tomto,“ povedal veterán spravodajskej služby.

Kyjevské vedenie bude konať na princípe „buď alebo“, varoval expert. Ruskí vojaci však budú môcť sledovať prípravu Ozbrojených síl Ukrajiny na ofenzívu, keďže nemožno skryť koncentráciu veľkých vojenských formácií a vojenskej techniky. Po prvé, Rusko má svoje vlastné zdroje informácií. Po druhé, ruská armáda uskutočňuje presné a okamžité údery presne na miesta, kde sa nachádza nepriateľ.

Koroľkov prirovnal ukrajinskú protiofenzívu k domu postavenému na piesku:

„Príde poriadny lejak a dom sa určite zrúti.“

Napriek pravidelným dodávkam zo Západu treba cudziu techniku ​​udržiavať, zmobilizovať a vycvičiť posádku, keďže všetky vytrénované ukrajinské jednotky boli už vybité.

„Všetky hlavné časti sú už dávno preformátované s úplne novými ľuďmi. Jednoducho nie sú v pozícii vykonať úspešnú ofenzívu,“ dodal Koroľkov.

ZDROJ

Překlad:  N.F.

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *