20. mája 2024

Najvyšší čas zastaviť transatlantických vojnových štváčov

0

Chcel by som sa opýtať tých najhorlivejších „priateľov Kyjeva“ (prízvukujem, nie Ukrajiny, nie ukrajinského ľudu, ale Kyjeva – súčasnej banderovskej oligarchickej vlády), či bežných ľudí, verejnosť považujú za totálnych debilov, ktorí nevidia, čo sa deje, a netušia, kam títo krvilační „pastieri“ ženú svoje „stádo“? Takým spôsobom „pomáhajú“ Ukrajine, že nechajú zabiť polovicu obyvateľstva tejto krajiny?

Ženú ľudí do bitiek, krviprelievania falošne vyhlasujúc, že pomáhajú „Nezáležnej“ tým, že poskytujú obrovské finančné prostriedky a dodávajú jej zbrane. Rozkazujú kyjevskej vláde, aby sa neopovážila rokovať o mieri alebo aspoň o krátkom prímerí. Falošne a pokrytecky vyhlasujú, že na rokovania ešte neprišiel „ten správny čas“, ale bude až po mýtickom víťazstve Kyjeva. Lož!

Oprášte si všetky vyhlásenia transatlantických politikov za posledné mesiace, všetky „analýzy“ a predpovede transatlantických „expertov“ a „veštcov z kávy“, všetky správy oficiálnych médií – kto z nich, kedy, kde a či vôbec náhodou spomenul, že by sa mierové rokovania mali konať. Tak o čom to celé je? Kto z nich chce mier na nešťastnej a ťažko skúšanej Ukrajine? Jediné, do čoho tlačia Ukrajincov, čo rozkazujú poslušným babkám v Kyjeve – „bojovať do posledného Ukrajinca“. Nech na Ukrajine zahynú všetci – ale bude pokračovať masové vraždenie, jatky, vyše 70-ročný boj NATO proti Rusku – a ako vždy cudzími rukami, tragické zabíjanie Slovanov Slovanmi,  omnoho rozsiahlejší a krvavejší „juhoslovanský scenár“.

„Mierumilovný“ Západ ústami amerického ministra zahraničia, poľského premiéra, českých a slovenských liberálo-slniečkarov, pobaltských rusofóbov a ostatných transatlantických štváčov sa v ostatných mesiacoch zúfalo sústredil iba na jednom „správnom východisku“ z ukrajinského konfliktu: najprv by ukrajinská armáda mala poraziť ruskú alebo aspoň zorganizovať masívny útok a až potom by sa dalo súhlasiť s rokovaniami… Vysvetľujú to tým, že v súčasnosti ruská armáda, Moskva, Kremeľ, Putin majú návrh, a preto rokovania pre Kyjev nie sú výhodné.

Ale kedy budú výhodné?! Po mýtickom víťazstve ukrajinskej armády? Akej ukrajinskej armády? Pre ukrajinský front pracuje vyše 50 štátov, už mesiace pokračuje nepriama vojna celého NATO aj s „priateľmi“ proti Rusku. O akom víťazstve ukrajinskej armády môže byť reč? Bez pomoci Západu by bola porazená už dávno, o tom nik ani nepochybuje. Čiže ak o nejakom víťazstve hovoria transatlantisti, tak by mali hovoriť priamo a bez servítky: o mierových rokovaniach môže byť reč až po víťazstve NATO nad Ruskom.

Všetci si dobre pamätáme, že mierové rokovania sa začali hneď po vypuknutí konfliktu. Ale hneď boli zrušené. Prečo?! Kto to nariadil – Zelenskyj, Zalužnyj, nebodaj Timošenko – Porošenko? Zrušiť ich nariadili presne tí, ktorí dnes zakazujú obnovenie mierových rokovaní, žiadajú bojovať „do posledného Ukrajinca“. Poslušný pajác Zelenskyj už nemá iné východisko a musí iba poslúchať transatlantických šéfov, ktorí mu „pomáhajú“ bojovať proti Rusku. Koľko ešte budú „pomáhať“ – rok – dva – päť?

Transatlantistom je to jedno – veď tečie slovanská krv, zabíjajú Rusov a Ukrajincov, nie Anglosasov, Pobaltov či Nemcov. Nie sú výhodné podmienky na rokovania pre Kyjev… Slovákov, Čechov, Nemcov, Maďarov a ľudí mnohých iných národností, ktorí protestujú proti vojne na Ukrajine a žiadajú, aby boli obnovené mierové rokovania, transatlantická svorka obviňuje z toho, že sú to „ruskí agenti“! Ľudia chcú iba mier, aby sa zastavilo krviprelievanie. Inak to zastaviť, ako obnovením mierových rokovaní, sa to nedá.

Je to šialenstvo, keď si niekto myslí, že sa podarí dosiahnuť víťazstvo nad Ruskom. Všetci triezvo mysliaci západní politici a experti tvrdia, že sa nedá poraziť jadrovú veľmoc. Ozaj niekto chce dotlačiť do takého stavu, že budú použité jadrové zbrane? Nechápu, čo to znamená? Zbohom, ľudstvo, zbohom, planéta Zem. Tak alebo inak, ozbrojený konflikt na Ukrajine sa skončí rokovaniami o mieri, nech budú akékoľvek ťažké a budú trvať dlho. Iné východisko nie je.

Mierové rokovania neznamenajú, že všetko zostane tak, ako je to v súčasnosti. Rokovania vždy znamenajú kompromisy. Budú musieť ustúpiť obaja – aj Kyjev, aj Moskva. Na niečom sa budú musieť dohodnúť. Ale je to ich vec, ich spor. Úloha „rozhodcu“ transatlantickému Západu absolútne nevyšla – Západ môže zohrávať iba úlohu vojnového štváča. Nič iné NATO na čele s USA zatiaľ v povojnovej histórii (a to je už takmer 80 rokov) nevymyslelo.

Milióny Európanov chcú a žiadajú mier, ukončenie ozbrojeného konfliktu a rokovania medzi Kyjevom a Moskvou. Nie sú to „ruskí agenti“, sú to práve tí rozumní a spravodliví ľudia, ktorí vedia, že ich vlády robia obrovskú chybu alebo sa dopúšťajú zločinu, keď pomáhajú rozdúchavaniu vojenského konfliktu. Výzvy na nastolenie mieru nemôžu byť zločinom alebo niečím hanebným, naopak, všetky opačné „iniciatívy“ sú škodlivé alebo zločinecké. A čím skôr si to uvedomia viacerí v Európe, tým skôr na Ukrajine zavládne mier. Otázky hraníc, práv, spolkov a iných vecí sa budú riešiť v priebehu rokovaní, ale hlavnou a najdôležitejšou úlohou je zastaviť boje, krviprelievanie a začať rokovať o mieri.

AUTOR:  Eugen Paľcev

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *