11. mája 2024

Zakomplexovaní tajtrlíci bez chrbtovej kosti a štipky cti v sebe

0

Sú doslova materiálom pre psychoanalytikov. A chce sa mi to napísať v tvare – „psychoanalitikov“. Nevzdelaní tupí poskokovia. Tváriaci sa ako antifašisti, označujúci každého s iným názorom, ako je ten nimi prevzatý, pretože na vlastný sa nezmôžu, za fašistu, pritom používajúci metódy, ktoré v dejinách nepoužil nikto iný, ako fašizmus. Ach, keby bolo etické v žurnalistike používať pejoratívne výrazy, vylilal by som ich do tohoto textu za preplnené vedro.

Nastúpila generácia tuposti, nevzdelanosti, primitivizmu, ktorá si za svoj predvoj vybrala „tárajov a gágajov“, ako raz v parlamente povedal klasik slovenskej politiky. Nič pre nich okrem peňazí, Fifth Avenue, Star Dance a Geissenovcov nepredstavuje žiadnu hodnotu. A ešte dovolenky v Hurghade, obstarožné Audiny či podľa finančnej situácie rodičov zánovnéé „esúvéčko“. Menia svojich ideologických bohov tak často, ako slušný čistotný človek trenky a vôbec sa za to nehanbia. Ide proste o to, byť „in“, zaujať. A demolovať, hoci sami nič nepostavili a v tej ich hodnotovej mizérii ani nepostavia.

Slovenská spoločnosť potrebuje hĺbkovú psychoanalýzu

Psychoanalýza je smer psychológie 20. storočia založený S. Freudom. Psychoanalýza vychádza z teórie neuróz a metód ich liečenia: predpokladá nevedomé motívy pri vzniku neuróz a v ľudskom konaní vôbec. Odhaľovanie týchto motívov sa uskutočňuje výkladom voľných asociácií, snov a citového vzťahu pacienta k analytikovi, ktorý uskutočňuje výklad. Lenže, to by sme pri katastrofálnej (ne)kvalite nášho školstva museli aspoň tušiť mená skutočných velikánov histórie, nie iba celebrít zo Smotánky. napríklad, čo tak si spomenúť na Sygmunda Freuda? A potom chvíľu postáť pred zrkadlom?

Obhjajovať fašistickými metódami boj proti zlu je tuposť intelektu, ak vôbec nejaký je

„Prišlo moderné a osvietené 20. storočie a nástup totalitárnych režimov – ruského komunizmu, talianskeho fašizmu a nemeckého nacizmu. Nemecký básnik Heinrich Heine tie časy výstižne charakterizoval: „ Dort wo man Bűcher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen.” ( Tam, kde sa pália knihy, sa nakoniec upaľujú i ľudia.) Je ironické, že jeho predpoveď sa do bodky splnila na jeho vlastných knihách, ktoré zaradili nacisti len do kolónky vhodné palivo a potom pálili ľudské mŕtvoly vo vyhladzovacích koncentračných táboroch“. Tak znie citát z článku s titulkom – Fernando Báez: Všeobecné dejiny ničenia knih, ktorý uverejnil ešte v roku 2015 tyzden.sk

Kto a za čo raz postaví pamätník barbarom súčasnosti?

Za ich sprostosť? Tuposť? Bezcitnosť? Neznalosť ničoho okrem jedla a áut? Vlastne, mali by sme nad tým vážne začať rozmýšľať, ešte nikdy tu nebolo takéto hodnotové temno a to si naozaj zaslúži zanechať po tejto ére adorácie sprostosti nejaký pamätník na výstrahu nasledujúcim generáciam. „Fašisti sa vrátili k svojím ideologickým prameňom a k praktike pálenia kníh z 30-tych rokov minulého storočia. A premenovali sa na „Liberálov“. Znie trefný titulok na webe cz24news.

Smutne známy kríž z druhej svetovej vojny nahradili vlajkou s pruhmi a hviezdičkami

„„Sociálne orientované“ korporácie všemožne podporujú aktuálne liberálne trendy. Absolutizácia moci monopolov, normalizácia politického násilia voči oponentom a „cancel culture“, čiže potlačenie „nesprávnych kníh a iných názorov“ – sú atribúty klasického fašizmu. Jediný rozdiel je v tom, že teraz sa objavil bez svastiky, ktorú nahradil smajlík v liberálnom obale.“ Napísal Gabriel Gačko, redaktor Hlavných správ, ktoré vlani novodobí fašisti upálili ako prvé, ešte v roku 2020.

Čo nasleduje? Likvidácia (pálenie) všetkých oponentov, historických artefaktov, pripomínajúcich skutočnú históriu, zakazovanie uctiť si pamiatku obetí druhej svetovej vojny a vzdanie vďaky ich osloboditeľom. Dočkáme sa aj pogromu, ktorý vošiel do histórie pod názvom Krištáľová noc? Tentoraz už nielen proti židom, ale proti všetkým, ktorí si dovoľujú slobodne a „neliberálne“ myslieť?

P.S.

„Predtým, než si diagnostikujete depresiu a nízke sebavedomie, uistite sa prosím, či nie ste obkolesený blbcami.“ —  Sigmund Freud



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *