10. mája 2024

Zelení, klimatický alarmizmus, feministické kvóty, drahosť, inflácia, administratívny teror, päťdesiat pohlaví, antibelošský rasizmus, atď………

0

Zelení, klimatický alarmizmus, feministické kvóty, drahosť, inflácia, administratívny teror, päťdesiat pohlaví, antibelošský rasizmus, atď., atď. – všetko má spoločnú psychologickú podstatu.

Samozrejme, to nie je všetko. Chcete zoznam rozšíriť? Napadá mi uhlíková neutralita, nedosiahnuteľná emisná norma Euro 7 pre autá, elektromobilita, prehnané solárne a veterné šialenstvo, izolačná mánia a donedávna teror z očkovania proti covidu. Odsúdenie jednej vojny a zúrivá podpora druhej. Dotácie ochromujúce voľný spravodlivý trh a kapitalistický blahobyt. Tisíce právnych noriem, ktoré žiadny človek nemôže pochopiť a ktoré umožňujú úradom nájsť palicu na porazenie akéhokoľvek psa – teda akejkoľvek osoby. Neuveriteľná epidémia tých najnepotrestalejších vulgarizmov a urážok v komunikačnom priestore – pod zámienkou zdanlivo zbožných rôznych diskusných hodnotení a podobných nahrávok útočných zločincov. Cenzúra, sankcie za pravdu, šerm s konceptmi dezinformácií a manipulácie a všeobecne rakovinové ohniská vznikajúceho totalitarizmu… Jednoducho nový svetový poriadok a jeho čiastočné šialenstvo.

Zahrňte sem všetko, čo k nám prichádza z Bruselu a od českej vlády, parlamentu, súdov. V skutočnosti je to to isté, náš súčasný štát a jeho vedúce postavenie v zákonodarnej, výkonnej a súdnej sfére považujem len za páku Bruselu a Washingtonu. A Brusel a Washington len ako prevodová páka hlavných iluminátov, ako už dávno vedel a povedal český vyštudovaný elektrikár Karel Gott, múdrejší a vzdelanejší v politológii ako desať univerzitných profesorov.

Zdá sa, že hlavnými iluminátmi sú dnes štyria: George Soros, Klaus Schwab, Bill Gates a David Attenborough. Možno je niekto iný neviditeľný, ale títo štyria majú spolu dosť miliárd na to, aby otriasli naším svetom.

Prečo na nás v poslednej dobe prichádza toľko šialenstva od mocných tohto sveta? Zrady, podvody, zločiny, bezhraničná túžba po moci a bohatstve nad mŕtvolami – to je to, čo je tu ľudstvo. Ale vždy sa to nejako podarilo. Ale prečo je toho dnes tak veľa? Prečo hrozí, že to zlyhá?

A prečo je dnešné valiace sa šialenstvo tak nekonečne absurdné? Tak absurdné, že každé malé dieťa musí vidieť túto absurditu, nieto ešte kriticky mysliaci, vzdelaný, inteligentný dospelý?

Často sa uvádzajú tri hlavné dôvody, prečo to robia tí, ktorí to robia:

Hlúpy. Alebo subjekt skupinového myslenia – pozri Aschov experiment.

Poradenstvo podplácaním.

Vedený vydieraním.

A mysliaci muž rezignovane zamrmle, že by rád poznal podiel troch príčin v nejakej mocnej zhýralosti, ale že to pravdepodobne nikdy nebude vedieť presne.

Psychologická podstata

Podľa môjho názoru existuje mnoho foriem a variácií jedného argumentačného faulu alebo rétorického triku. Používajú ho morbídne ambiciózni blázni, ktorých ambície nemajú žiadne morálne ani právne obmedzenia: „Môžem sa spojiť s diablom, zničiť ľubovoľný počet slušných ľudí, ublížiť, zničiť prírodu, zničiť štáty, pošliapať všetko dobré – iba ak ma nikto nechytí a ak sa zmocním peňazí a moci.“

Takíto ľudia chcú hlavne pracovať ľahko alebo nepracovať vôbec, zatiaľ čo tvrdo zarábajú, silne dominujú a silne zneužívajú iných ľudí. Niektorí ich nazývajú frivolnými a ja som vyššie použil termín „morbídne ambiciózni blázni“. Ale asi zostanem pri výraze „.“ Slovo je správne silne zaváňať sračkami, ktorými sú takíto ľudia pre spoločnosť. Myslí si, že sa to hodí.

Kto v spoločnosti je najväčším nepriateľom zhýralca a jeho zámerov? No, šikovný človek, naozaj vzdelaný, inteligentný, schopný logicky kriticky myslieť, analyzovať, odhaliť pokrytectvo. Zároveň je jazykovo zdatný a má morálnu zodpovednosť, ktorá mu prikazuje pôsobivo publikovať svoje závery a varovať ľudí. Práve takých Dfens, Jan Mrcasík, Karel Kříž či Petr Hampl, Jana Zwyrtek Hamplová, Daniela Kovářová, Jana Bobošíková, Petr Štěpánek, Ladik Větvička, Markéta Šichtařová, Vidlák Milan a Vidlák Daniel, Láďa Jakl, Zuzana Majerová, Petr Štěpánek, Jaroslav Foldyna, Tomio Okamura, Jaroslav Bašta, dobrý rétor Jindřich Rajchl – a mnoho ďalších rovnako dôležitých, morálnych a statočných si určite pamätáte. No, povedzme pozitívna elita. Elita.

Akékoľvek možné nepriateľstvá voči jednotlivcom v detailoch sú teraz bokom.

V prvej línii sú teda jednoduchí ústa a elita.

Zhýralci sú extrémne znepokojení elitou. Najviac zo všetkého ľudia. Proti elite je namierená najdivokejšia závistlivá nenávisť zhýralosti. Kardinálnou otázkou pre zhýralcov je, ako sa dostať na kobylku pre členov elity, ako ich poškodiť a zničiť.

Členovia elity rešpektujú zákony a pravidlá; Žijú čo najlegálnejšie. Nie je za čo ich chytiť, neexistuje spôsob, ako ich vydierať, neexistuje miesto, kde by sa zhýralci dozvedeli o členoch elity nejakú vraždu, krádež, spreneveru, násilie alebo iný zločin. Členovia elity to nerobia. Majú rozum, nadhľad, vedia posudzovať súvislosti a vedia, že ľudstvo pohodlne prežije len vtedy, ak čo najviac ľudí bude dodržiavať pravidlá a všetky rozumné zákony.

A tak chytia jedinú možnosť, ktorá im dáva šancu zničiť elitu. Udrú na strunu morálnou zodpovednosťou a ušľachtilou činnosťou elít. Keď existuje šialenstvo, zhovievavosť, hrozba zničenia spoločnosti, hrozba nevyčísliteľných následkov – členovia elity to jednoducho nedovolia. Hovoria, vystupujú, publikujú, volajú po spáse nášho sveta.

Z princípu veci vyplýva, že názorový prúd, hnutie, projekt zhýralosti nemôže byť trochu bláznivý alebo mierne šialený. To by nevyprovokovalo členov elity k adekvátnej aktívnej reakcii. Povedali by si: „Nepokazím si mladosť, taký blázon nestojí za námahu“. A zhýralci by mali po vtákoch.

Šialenstvo zhýralcov musí byť veľké, musí byť extrémne, musí byť ohrozujúce, musí byť akútne.

Ak je, členovia elity sa stanú aktívnymi. Vystupujú; Najprv v rodine, v krčme, v úzkom kruhu, čoskoro na internete, na rôznych stretnutiach. Myslia, odvodzujú, analyzujú, odhaľujú zhýralosť.

Ale zhýralci už nastavili pasce. Čo? Napríklad „podnecovanie k nenávisti voči niečomu“, „šírenie paniky“, „schvaľovanie genocídy“, „dezinformácie“, „manipulácia“, „poškodenie demokracie“, „pustosť“, rôzne označenia hmyzu ako „šváb“ a tak ďalej. S históriou sa tieto štítky menia; Zostávajú len ich negatívne konotácie a nenávisť.

Pripomína to ohavný zločin typu, keď kriminálni násilníci predstierajú, že majú nehodu a sú zranení niekde na ceste. Kto sa zastaví a ponúkne pomoc? Ľahostajní nie, idú ďalej. Iba najušľachtilejšie zastavenie a starostlivosť. A títo morálne elitní ľudia sú potom násilníkom zabití a okradnutí.

Pasce zhýralcov vo väčšom meradle sú vyhodené do vzduchu primeranými veľkými peniazmi. Zhýralci sa snažia podplatiť čo najviac spoločnosti, najmocnejšiu časť spoločnosti, aby ich podporili. Mnohí štátni úradníci v štáte, vedení zhýralosťou, majú kráľovské platy a záruky za uvoľnenie; Sudcovia a prokurátori sú platení vyššie v pomere k priemernej mzde ako vo väčšine ostatných štátov. Vojaci a policajti majú nemorálny dôchodok. Štátny zamestnanec, ktorý je kŕmený, má lepší príjem a životnú úroveň ako zamestnanec súkromnej spoločnosti alebo samostatne zárobkovo činná osoba, ktorá ho podporuje.

Samostatnou kapitolou sú chamtivé neziskové organizácie. Koľko ich je? Niekde som čítal, že asi dvestošesťdesiattisíc. Mnohí robia špinavú prácu pre Judášov cent pre zhýralých. Je to normálne? Je to vôbec možné? Koniec koncov, sme ako strom omotaný zhora nadol parazitickým imelom, ktoré strom pomaly, ale isto dusí!

V ďalšej fáze zhýralci a ich služobníci kritizujú členov elity za ich ušľachtilú činnosť, očierňujú ich, urážajú ich čo najvulgárnejšie (bez nebezpečenstva trestu – prokurátori a sudcovia sú tiež v súbore platených sluhov). Poškodzujú povesť elít, ich živobytie, majetok… a postupne na slobode.

Spoločne to nazývam „trik mätúcej príčiny a následku„. Zhýralosť predstavuje vzburu elít ako príčinu a ich tresty ako „spravodlivý“ dôsledok. V skutočnosti sú pôvodnou príčinou projekty zhýralcov. A reakcia elít je ušľachtilým záchranným dôsledkom.

Takže keď narazíte tu na Dfensu, na Right Space, na First News, na To be Clear, na Countercurrent alebo niekedy na blogu idnes alebo inde na alternatívu pre stručnú kritickú analýzu šialenstva zhýralosti, pamätajte, že šialenstvo je nevyhnutné a nevyhnutné.

Neľútostný bojovník proti zvyšovaniu CO2 v atmosfére nebude akceptovať argument nahradenia uhlia a ropy jadrovou energiou – čistou, bezuhlíkovou, zelenou. To nie je šialenstvo, elity by za to nechytil.

Tri atribúty, tri základné vlastnosti všetkého tohto šialenstva, sú tieto:

Sú to činy najväčšieho, najbiednejšieho, najchamtivejšieho zhýralca.

Sú namierené proti najušľachtilejším elitám.

Projekt zhýralcov musí byť nevyhnutne EXTRÉMNE ŠIALENSTVO. Inak by to z pohľadu zhýralcov nefungovalo.

Zdroj

Priznávam, že najväčšou inšpiráciou pre opis tohto triku „zmätku príčiny a následku“ bol videokurz Davida Grubera tu. Kliknite na, je to zadarmo. Obetujte tridsať sekúnd svojho času na registráciu, je to tiež zadarmo. Tým sa dostanete k štvrtej časti kurzu – a tam je tiež voľná, krátka a stručná.

O zaujímavom mužovi Davidovi Gruberovi a jeho znalostiach sme písali tu na dfens niekoľkokrát. Prvýkrát to bolo pred 14 rokmi. Mám na to jasný názor – pozri nižšie.

Svoje vedomosti o manipuláciách, argumentačných fauloch alebo rétorických trikoch rozvíjal nezávisle od zahraničných guru až do doby, keď nás od nich oddelila železná opona. Každý si môže tieto dva systémy know-how porovnať.

Nepopieram, že Davida Grubera čítam od osemdesiatych rokov a viac ako desať rokov som študentom Davida Grubera. Takže som sledoval, ako sa proti nemu používa čoraz viac spin doctoring, shadow banning a cancel culture.

Príčina je jasná. Primitívnejšia, nematematizovaná forma jeho techník mentálnej práce, t.j. zahraničné západné striktne humanistické impresionologické a heuristické mäkké zručnosti, sú zdrojom neuveriteľného obchodu vo svete v objeme tisícov miliárd dolárov, t.j. biliónov dolárov, americkej číselnej nomenklatúry biliónov dolárov. A tento prúd bohatstva prúdi do krajín euroatlantického Západu, najmä do USA. Všetky tie „bestsellery“, prednášky, kurzy, koučing, licencie v desiatkach krajín sú prúdy, ktoré sa spájajú do masívneho toku bohatstva z chudobnejších krajín do bohatších a čoraz bohatších.

Špecifickou krajinou medzi chudobnejšími a hlúpejšími je Česká republika. Servilnosť, zbožnosť, nekritický obdiv a zbožňovanie všetkého západného, ešte primitívnejšieho pred domácim, hoci oveľa vyspelejšieho, musí naplniť najmä Američanov pobaveným pohŕdavým úžasom. A že to okamžite využijú dravým ziskuchtivým spôsobom, buďte si tým istí.

Dokonca mám podozrenie, že sa o toto vykorisťovanie u nás dobre pokúsili tesne po Nežnej revolúcii, teda v prvej polovici deväťdesiatych rokov. A zistili, že v zaostalých Čechách majú veľkú piatu kolónu ľudí, ktorí dokážu takmer uhasiť vyspelé domáce vedomosti, domáce hodnoty a zbožňovať primitívnejšie cudzie západné vedomie až do bodu úplného zbožštenia. A tak ho postupne začali využívať aj v iných oblastiach. V bankovníctve. Pre verejné vodovodné potrubie. V hypermarketoch, v cukrovare, strojárstve, poľnohospodárstve, výrobe všetkého možného – namiesto špičkových svetových českých dielní a firiem uprednostňujeme a podporujeme tie menej vyspelé zahraničné, ktoré sú mnohonásobne drahšie. A zbierať a hotovosť.

A tak po všeobecnom rozšírení Gruberovho kurzu rýchlostného čítania, v ktorom sa princípy koučingu naplno využívali od polovice osemdesiatych rokov, dostal aristokratický titul západného autora vedomostí o koučingu, ktorý sa však pred širokú verejnosť dostal so svojím bestsellerom až v roku 1992. Začiatky koučovacieho výskumu oboch priekopníkov, Grubera a Whitmora, určite siahajú do predchádzajúcich rokov, ale koučing ako jedna zo stoviek aplikácií psychoformuly opozície voči podvedomiu je českým objavom Davida Grubera.

To isté platí pre know-how v oblasti riadenia času, vyjednávacích techník, prokrastinácie, rýchleho čítania, kognitívnych predsudkov a disonancií. Grubrovovo know-how je matematické, multimetodické a podľa môjho názoru podstatne pokročilejšie. Systémové a úplné.

Všetko užitočné z kníh západných guru možno dobre odvodiť z Gruberových psycho vzorcov. Odvodiť, skontrolovať, opraviť, rozšíriť. To platí nielen pre existujúce západné bestsellery, ale aj pre tie budúce. Zahraničné znalosti mäkkých zručností boli kedysi na vrchole, ale teraz sú zastaranejšie, výrazne neúplné a čiastočné. Stále však žne napríklad Nobelove ceny. A bohatstvo prúdi do USA, nie k nám.

A niet pochýb o tom, že niekoľko tisíc miliárd dolárov alebo dokonca korún by bolo teraz pre náš štát obzvlášť užitočných. Fascinujúce je, že stále môžeme byť druhým Švajčiarskom.

Jediný, koho poznám od západných guru mäkkých zručností, ktorý – aj keď trochu umelo a nesystematicky – sa pokúša o niečo ako psychovzorec psychickej relativity v mori humanistických prístupov, je Dan Ariely. A zatiaľ čo Gruberova autorská psychická teória relativity zostáva do značnej miery nepovšimnutá, Ariely už dlho získal Nobelovu cenu.

Nezabúdajme, že Gruberovi bol zakázaný akýkoľvek kontakt so zahraničnými kolegami, akákoľvek domáca vedecká publikácia – pretože odmietol vstúpiť do totalitnej komunistickej strany. Oficiálne výsledky Davida Grubera vo všeobecnom vzdelávaní a zároveň v oblasti rozvoja osobnosti – z mnohých možností tu či tu – nie sú horšie ako schopnosti jeho spolužiaka zo strednej školy Ivana Lendla v športe tenis. Ak by David Gruber schválil okupáciu našej krajiny v roku 1968 dostatočne hlboko, opakovane a verejne počas normalizácie, mohol by prednášať a publikovať v USA. A jeho pozícia medzi týmito americkými guru by bola určite podobná pozícii Ivana Lendla medzi ostatnými svetovými tenistami. Sto mesiacov v rade, prvé umiestnenie v rebríčku ATP.

A prečo David Gruber nevyužil otvorenie sveta po roku 1989? Napadne niekomu, že v určitom človeku môže byť kúsok vlastenectva a zásada slúžiť predovšetkým doma vo svojej vlastnej krajine a našim ľuďom?

Takže – nezabudnite sa pozrieť na kompletný súbor argumentačných faulov minulých, súčasných a budúcich vo video podobe. Alebo aspoň trik „zmätok príčiny a následku“.

AUTOR: profesor

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *