11. mája 2024

Pán občan Naď – ľudia nezabúdajú. Sladké rečičky už nezaberajú. Myslite na to …

0

Bývalý minister obrany hovorí o vývoji vojny na Ukrajine, o zmene rétoriky voči Igorovi Matovičovi aj o perspektíve Demokratov.

Podpredseda strany Demokrati, poslanec Národnej rady a donedávna aj minister obrany v rozhovore objasňuje svoj pohľad na blížiacu sa ukrajinskú protiofenzívu. Tvrdí tiež, že postoje šéfa Smeru Roberta Fica k vojne na Ukrajine sú inšpirované priamo z Moskvy.

Áno, vidím reálne nebezpečenstvo, ak sa Smer dostane k moci (a ja nielen ja).
Celý demokratický svet, všetci naši zahraniční partneri a spojenci majú vážný otáznik nad tým, čo by bolo so Slovenskom, ak by sa zlo dostalo na čelo krajiny.“ J. Naď

Podľa Jarinka – to čo p. Fico hovorí na tlačovkách, ako hovorí klasik, bolo písané mimo územia Slovenskej republiky. Bolo to písané v Moskve. Dostáva pokyny a množstvo ďalších vecí z Ruska. Cieľom je zásadne zmeniť náš postoj k Ukrajine.

Jarko, už sa konečne zobuď a začni vnímať realitu. Lebo fico, lebo rusko…dookola to isté. Celý svet sa bojí p. Fica, že ?

Nie Jarko. Vy sa bojíte. Vy sa bojíte o svoje zadky. Vy sa bojíte toho, že by ste už neboli „pri moci“.

Rozvrátili ste túto krajinu ako sa len dalo. Ale – za všetko môžu iní, oni, tí ostatní. Vy ste boli tí čestní hrdinovia, ktorí vždy chceli len to najlepšie pre túto krajinu. Pán občan Naď – ľudia nezabúdajú. Sladké rečičky už nezaberajú. Myslite na to …

Jaroslav Naď tiež hovorí o tom, že Igor Matovič sa podľa neho zmenil a pri útokoch na stranu Demokrati používa lži. Argumentuje tým, že Matovič hovorí o bývalom ministrovi pôdohospodárstva Samuelovi Vlčanovi, po ktorého kauze dočasne poverená vláda padla, ako o nominácii Eduarda Hegera, pričom Vlčana údajne „pretlačil“ do funkcie ministra práve Matovičov poradca Ľubomír Ščasný.

O perspektíve strany Demokrati, o nepochopení KDH, ktoré odmieta predvolebné spájanie, i o ďalších zaujímavých témach si môžete okrem čítania krátkeho výberu výrokov tento rozhovor aj pozrieť v Postoj TV či vypočuť v podcastoch.

„Smer sa dostal už veľmi ďaleko. Stojím si za tvrdením, že opakujú naratívy z Moskvy. To, čo Fico hovorí na tlačovkách, ako hovorí klasik, bolo písané mimo územia Slovenskej republiky. Bolo to písané v Moskve. Dostáva pokyny a množstvo ďalších vecí z Ruska. Cieľom je zásadne zmeniť náš postoj k Ukrajine.“

Na otázku, či proruské vyjadrenia Roberta Fica nie sú len jeho marketingom voči skupine voličov, ktorým to môže imponovať, a teda by nevyhnutne nemuselo ísť o „pokyny z Moskvy“, ale „len“ o Ficovu stratégiu, Jaroslav Naď odpovedá: „Nie je to tak. Vy si myslíte, že štáty nespolupracujú a pod tlakom hybridných hrozieb z Ruska si nevymieňajú informácie o tom, ako je šírený proruský naratív?“

„Ak si pozriete moju spoločnú tlačovú konferenciu s českou ministerkou obrany, tak si všimnete, že sú tam šírené tie isté naratívy písané v Moskve, napríklad o zmluve o obrannej spolupráci, o vojne na Ukrajine, o tom, ako sa nemôžu posielať zbrane na Ukrajinu, o tom, že Rusi sú mierumilovný národ a, naopak, Ukrajinci sú skorumpovaní,“ tvrdí Naď.

Útoky Igora Matoviča

„Od prvého momentu založenia našej strany nerobí Igor Matovič nič iné, iba útočí na Demokratov,“ myslí si Jaroslav Naď a vysvetľuje tým skutočnosť, že on aj jeho stranícky šéf Eduard Heger sa v poslednom čase začali voči svojmu bývalému predsedovi ostro vyhraňovať. „Vymýšľa si klamstvá a nezmysly voči Edovi a mne a potom robí tlačovky. Už keď sa začína tlačovka slovom ‚úprimne‘, tak viem, že bude útočiť na nás.“

„Kým som s ním bol v strane, tak som ho kritizoval neverejne. Ja som bol ten človek, ktorý počas prvej koaličnej krízy Igorovi povedal, že ak neodíde ako predseda vlády, tak odídem ja. Už sa to vtedy nedalo udržať.“

„Igor Matovič sa pred hlasovaním o páde vlády rozhodol, že uprednostní seba a nie udržanie vlády pre celú Slovenskú republiku. Vtedy sme si ja aj Edo Heger povedali, že stačí.“ Naď si za týmto výrokom stojí napriek tomu, že po páde vlády sa žiadna informácia podobného typu na verejnosť nedostala, naopak, zdalo sa, že premiér Heger nemá žiaden problém s rozhodnutím Igora Matoviča stiahnuť na poslednú chvíľu plánovanú demisiu.

„Ak si pozriete moju spoločnú tlačovú konferenciu s českou ministerkou obrany, tak si všimnete, že sú tam šírené tie isté naratívy písané v Moskve, napríklad o zmluve o obrannej spolupráci, o vojne na Ukrajine, o tom, ako sa nemôžu posielať zbrane na Ukrajinu, o tom, že Rusi sú mierumilovný národ a, naopak, Ukrajinci sú skorumpovaní,“ tvrdí Naď.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *